Προσβάσεις Ειδικών Διαδρομών – Ρεγγίνι

Ακόμα μία διάσημη ειδική, αλλά με διαφορετική μορφή και φορά από ό,τι έχουμε συνηθίσει…

  • -
  • -

Ακριβώς η περυσινή Ε.Δ. Ελάτεια, με αντίθετη φορά. Σημεία αναφοράς είναι το πέρασμα από τα νερά στο 4,74 χλμ. της ε.δ. καθώς και τα τελευταία πολύ γρήγορα κατηφορικά 10,59 χλμ. του ελληνικού “Pikes Peaks”, που πολλοί θεατές προσμένουν να παρακολουθήσουν για περισσότερο από δύο δεκαετίες. 

Μήκος: 28,67 χλμ.

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 05:13

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ 7 08:16

Προσβάσεις θεατών

1 (SUV – 4x4)

Στο δρόμο που από το Μόδι οδηγεί προς την Ελάτεια, στο STOP στρίβετε αριστερά. Σε 1,45 χλμ. περνάτε μέσα από το χωριό «Παναγίτσα». Συνεχίζετε ευθεία (σε 480 μ. γίνεται χώμα) και στο προσκυνητάρι στρίβετε αριστερά. Σε 2.7 χλμ. στο «Τ» συνεχίζετε ευθεία και σε 3,35 χλμ. φτάνετε στο 4.44 χλμ. της ειδικής διαδρομής, 290 μ. πριν από τα νερά.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

2 (SUV)

Από Λιβαδειά προς Λαμία, αφού περάσετε τα χωριά Θούριο, Χαιρώνεια και Δαύλεια, στον κυκλικό κόμβο στρίβετε λοξά δεξιά προς Αταλάντη. Σε περίπου 7 χλμ., όπου διασταύρωση προς Ελάτεια (αριστερά) και Σφάκα-Κατάλυμα (δεξιά), στρίβετε αριστερά. Μηδενίζετε και σε 5,95 χλμ. όπου κυπαρίσσια στα δεξιά σας και πινακίδα «Ι. Ναός Αγ. Αποστόλων», στρίβετε δεξιά. Μετά από 170 μ. στρίβετε λοξά αριστερά. Σε 130 μ. στρίβετε δεξιά και σε 2,46 χλμ. η επιφάνεια γίνεται χώμα. Σε 80 μ. στρίβετε αριστερά και έπειτα από 5,10 χλμ. φτάνετε στο 5.47 χλμ. της ειδικής διαδρομής. Μπορείτε είτε να παρακολουθήσετε από εκείνο το σημείο, είτε, περπατώντας εκτός διαδρομής αριστερά για 730 μ., να φτάσετε στο γνωστό πέρασμα από τα «νερά». Παρκάρετε στη μία πλευρά του δρόμου και με κατεύθυνση προς τη φορά της αναχώρησης.

Προσοχή: O δρόμος αποτελεί διαφυγή ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Διατηρήστε τον ανοιχτό. Το μπλοκάρισμα δρόμου διαφυγής μπορεί να προκαλέσει την ακύρωση της ειδικής διαδρομής.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

3 (Ι.Χ. Αυτοκίνητο)

Στο δρόμο από Λιβαδιά προς Λαμία και αφού περάσετε τα χωριά Θούριο, Χαιρώνεια και Δαύλεια, στον κυκλικό κόμβο συνεχίζετε λοξά δεξιά, προς Αταλάντη. Σε περίπου 7 χλμ., όπου διασταύρωση προς Ελάτεια (αριστερά) συνεχίζετε ευθεία. Σε 5,10 χλμ., στρίβετε αριστερά προς Καλαπόδι και Ζέλι. Σε 200 μ., στην πινακίδα, στρίβετε αριστερά προς Ζέλι. Σε 3,70 χλμ. φτάνετε στο Ζέλι. Παρκάρετε στη δεξιά πλευρά της πλατείας και συνεχίζετε με τα πόδια, καθώς ο δρόμος αποτελεί διαφυγή ασθενοφόρου. Σε 700 μ. στη διχάλα συνεχίζετε ανηφορικά αριστερά και σε 200 μ. πάλι αριστερά, προς Προφήτη Ηλία. Σε 1,10 χλμ. φτάνετε στο 18.08 χλμ. της ειδικής, όπου από χώμα μπαίνει σε άσφαλτο.

Προσοχή: O δρόμος αποτελεί διαφυγή ασθενοφόρου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Διατηρήστε τον ανοιχτό. Το μπλοκάρισμα δρόμου διαφυγής μπορεί να προκαλέσει την ακύρωση της ειδικής διαδρομής.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

4 (SUV – 4x4)

Κινούμενοι πάνω στην ΕΟ Αταλάντης-Εξάρχου με κατεύθυνση προς Ελάτεια, στη διασταύρωση όπου δεξιά οδηγεί στο δρόμο για τον τερματισμό της ειδικής διαδρομής και το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, μηδενίζετε και συνεχίζετε ευθεία. Σε 600 μ. στρίβετε δεξιά σε χωματόδρομο και έπειτα από άλλα 600 μ., στην διχάλα, στρίβετε δεξιά. Ακολουθεί άλλη μία διχάλα σε 650 μ., όπου στρίβετε δεξιά. Μετά από περίπου 350 μ. θα φτάσετε στο FLYING της ειδικής διαδρομής.

Εκεί ακολουθείτε τις οδηγίες των κριτών προς το σημείο παρακολούθησης, προχωρώντας ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ στο διάδρομο που θα έχει δημιουργηθεί (πάντα πίσω από τα πλέγματα/κορδέλες).

Προσοχή: Δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση από το STOP προς τον τερματισμό!

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...