Η νέα απάτη με το σημείωμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου – Εύκολα την «πατά» κανείς

Η ευρηματικότητα των απατεώνων και των ληστών έχει πλέον ξεπεράσει κάθε φαντασία! Με τη νέα κομπίνα που σκαρφίστηκαν σίγουρα θα την πατήσουν πολλοί…

  • -
  • -

Οι κλέφτες έχουν αναγάγει πλέον τις απατεωνιές τους… σε επιστήμη. Μάλιστα, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος εξελίσσονται συνεχώς, έχοντας ως σύμμαχό τους και την τεχνολογία. Η νέα απάτη που σκαρφίστηκαν, σίγουρα θα ρίξει στα δίχτυα τους πολλούς ανυποψίαστους οδηγούς!

Αποσπούν τεράστια ποσά με ένα απλό σημείωμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Το τελευταίο trend των συμμοριών, που κάνει θραύση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έχει ως πρωταγωνιστή ένα απλό κομμάτι χαρτί. Ναι σωστά διαβάσατε. Ένα κομμάτι χαρτί. Οι συμμορίες, αφήνουν ένα σημείωμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου-στόχου, με το οποίο ενημερώνουν ως καλοί Σαμαρείτες το θύμα-ιδιοκτήτη ότι άθελα τους χτύπησαν τον καθρέπτη του αυτοκινήτου.

Ζητούν συγνώμη για την αναστάτωση και καλούν τον ιδιοκτήτη του οχήματος, να επικοινωνήσει μαζί τους ώστε η ασφαλιστική τους εταιρεία να καλύψει τη ζημιά. Ο τρόπος όμως επικοινωνίας είναι μέσω WhatsApp και εδώ κρύβεται και η μεγάλη παγίδα.

Άπαξ και επικοινωνήσει ο άτυχος οδηγός με τους ληστές, του στέλνουν ένα κακόβουλο σύνδεσμο (link), ο οποίος υποτίθεται ότι οδηγεί στο ψηφιακό περιβάλλον της ασφαλιστικής εταιρείας. Εάν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πέσει στην παγίδα και «κλικάρει» τον εν λόγω σύνδεσμο, ο δρόμος πλέον είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα για τους αετονύχηδες οι οποίοι θα αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οδηγού, σε περίπτωση φυσικά που έχει εγκατεστημένες τις εν λόγω τραπεζικές εφαρμογές στο έξυπνο κινητό του τηλέφωνο.

Δείτε ακόμη: Αρκεί ένα αξεσουάρ αξίας 40 € για να σας κλέψουν το αυτοκίνητο

Θα πρέπει λοιπόν οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που εντοπίσουν ένα τέτοιο σημείωμα στο παρμπρίζ τους που αναγράφει στοιχεία επικοινωνίας μέσω WhatsApp, να μην προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με αυτόν τον αριθμό και να καλέσουν άμεσα την Αστυνομία ή να έρθουν σε επαφή με τον ασφαλιστή τους. Φύλαγε τα ρούχα σου για να χεις τα μισά, που λέει και ο θυμόσοφος λαός…

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...