Αυτή η Ferrari 250 GT California κοστίζει 17 εκ. δολάρια! Μάθε το λόγο

Μία πολύ σπάνια Ferrari 250 GT California θα δημοπρατηθεί με τιμή εκκίνησης τα 17 εκ. δολάρια!

  • -
  • -

Αν κοιτάξει κανείς τη λίστα με τα ακριβότερα αυτοκίνητα στον κόσμο, θα συνειδητοποιήσει πως τα περισσότερα φέρουν το σήμα της Ferrari. Αρκετές από αυτές, ανήκουν στη σειρά 250, με τις θρυλικές 250 GTO να φιγουράρουν ψηλά στη σχετική λίστα. Το ίδιο, όμως ισχύει και στην περίπτωση μίας σπάνιας 250 GT California Spider, η οποία θα μπει σε δημοπρασία στο Monterey με τιμή εκκίνησης τα 17,1 εκ. δολάρια. Για ποιο λόγο, όμως, ο κάτοχος της συγκεκριμένης Ιταλίδας καλλονής ζητάει αυτό το αστρονομικό ποσό; Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’50, όταν ο αντιπρόσωπος της Ferrari από την California, John von Neumann, πρότεινε στον ιταλικό οίκο να κατασκευάσει ένα ανοικτό μοντέλο, με το οποίο ο κάτοχος του θα μπορούσε να οδηγήσει στην πίστα και εν συνεχεία να επιστρέψει σπίτι του!

Αυτό συνέβη μερικά χρόνια αργότερα, όταν η Ferrari έδωσε το πράσινο φως και ουσιαστικά κατασκεύασε την 250 GT LWB California Spider, και μάλιστα σε μόλις 56 κομμάτια. Η #1795 GT των φωτογραφιών, ήταν η πρώτη που κατασκευάστηκε και σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby αποτέλεσε το αυτοκίνητο που είχε παρουσιάσει η Ferrari στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο του 1960. Από εκεί, επέστρεψε στο Maranello και κατέληξε στα χέρια του πρώτου της ιδιοκτήτη. Το αυτοκίνητο έλαβε μέρος σε πολλούς αγώνες στην Ευρώπη, πριν πωληθεί και περάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Εκεί, πέρασε από τα χέρια διαφόρων κατόχων, ένα εκ των οποίων ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος στη Phillip Morris, για να καταλήξει στα χέρια του σημερινού ιδιοκτήτη.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε στην Ιταλία τη Ferrari Roma Spider! [video]

Όμως, η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης California Spider, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αποτελεί την πρώτη που κατασκευάστηκε, αλλά είναι μία από τις μόλις τρεις συνολικά που εφοδιάζονται με την αγωνιστική εκδοχή του θρυλικού 12κύλινδρου κινητήρα Tipo 168 της Ferrari. Επιπλέον, δύο στοιχεία που την καθιστούν ξεχωριστή είναι τα καλυμμένα εμπρός φωτιστικά σώματα, αλλά και η εργοστασιακή σκληρή οροφή…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...