Έρχεται το νέο Tesla Model Y! Ό,τι ξέρουμε μέχρι τώρα!

Το πλέον επιτυχημένο μοντέλο της Tesla αναμένεται να ανανεωθεί σημαντικά! Μάθε πότε θα αποκαλυφθεί.

  • -
  • -

Το Tesla Model Y αποτελεί τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της αμερικανικής εταιρείας. Το άκρως επιτυχημένο SUV, αναμένεται να ανανεωθεί σε επίπεδο σχεδίασης, αλλά και μηχανικών μερών! Με δεδομένο ότι το Model Y είναι το ισχυρότερο χαρτί της Tesla στη μάχη των πωλήσεων, η αμερικανική φίρμα θα αποκαλύψει τη νεότερη γενιά μέσα στο 2025 προσπαθώντας να αυξήσει το ποσοστό της στην αγορά. Θυμίζουμε, ότι ο Elon Musk είχε αναφέρει ότι το Model Y δεν θα αντικατασταθεί μέσα στο 2024, αλλά μία σειρά από εικόνες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο μαρτυρούν ότι η παρουσίαση του νέου μοντέλου δεν είναι μακριά.

Δείτε ακόμη: Πως κατέληξαν ολοκαίνουργια Tesla σε ένα χωράφι; 

Το Model Y δεν έχει υποστεί καμία αλλαγή από το 2020 μέχρι σήμερα και οι τεχνικοί της Tesla θέλουν να το βελτιώσουν σε όλους τους τομείς. Καταρχήν, στόχος είναι να αυξήσουν την αυτονομία του μοντέλου, κάτι που πέτυχαν στη νεότερη γενιά του Model 3! Το μικρομεσαίο μοντέλο της αμερικανικής εταιρείας προσφέρει 8% μεγαλύτερη αυτονομία με μία σειρά από αλλαγές στα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου, αλλά και μέσω της βελτίωσης της αεροδυναμικής. Συγκεκριμένα, ο συντελεστής του Model 3 μειώθηκε από το 0,23 στο 0,219 Cd. Με την ίδια λογική, το ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος του Model Y θα συμβάλλει στην αύξηση της αυτονομίας, αλλά και στη μείωση του θορύβου στο ταξίδι. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να καλύψει περισσότερα από 570 km με μία φόρτιση από τη βασική έκδοση.

Διαφορές θα υπάρχουν και στην καμπίνα των επιβατών, με στόχο τη βελτίωση της εργονομίας. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα εφοδιάζεται με την επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα που είδαμε στο ανανεωμένο Model 3, αλλά και τη νέα οθόνη αφής των 8’’ στο πίσω μέρος. Στα μηχανικά μέρη δεν αναμένονται δραματικές αλλαγές, με εξαίρεση την έκδοση Performance. Η συγκεκριμένη εκδοχή αναμένεται να είναι σημαντικά ισχυρότερη σε σχέση με την προηγούμενη, χαρίζοντας ακόμα πιο εκρηκτικές επιδόσεις στο αμιγώς ηλεκτρικό SUV. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...