Η Lucid ετοιμάζει φθηνά μοντέλα και βάζει στο στόχαστρο την Tesla!

Στην παραγωγή προσιτών ηλεκτρικών μοντέλων που θα βρεθούν απέναντι στα Model 3 και Y προχωράει η Lucid, ενώ ετοιμάζεται και ένα τρίτο μοντέλο!

  • -
  • -

Η ιστορία της Lucid Motors μπορεί να είναι μικρή, αλλά σίγουρα οι άνθρωποι της αμερικανικής εταιρείας έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια. Αυτή τη στιγμή στη γκάμα της περιλαμβάνεται μόλις ένα μοντέλο, και συγκεκριμένα το επιβλητικό αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν Air. Όμως, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Lucid θα λανσάρει μία σειρά από νέα μοντέλα με χαμηλότερο κόστος κτήσης, τα οποία και θα βρεθούν απέναντι σε δημοφιλή μοντέλα της Tesla. Συγκεκριμένα, η Lucid προχωράει στη σχεδίαση και κατασκευή δύο μεσαίων μοντέλων, με το πρώτο να ανήκει στα μικρομεσαία ακολουθώντας τα πρότυπα του Model 3, την ώρα που το δεύτερο θα είναι στη μεσαία κατηγορία και θα ξεχωρίζει για τα crossover χαρακτηριστικά του και θα έρθει αντιμέτωπο με το Model Y.

Ο αντιπρόεδρος της Lucid, Derek Jenkins, δήλωσε πως και τα δύο μοντέλα θα είναι σαφώς πιο κόμπακτ σε διαστάσεις σε σχέση με το Air, ενώ δεν θα έχουν αντίστοιχα εντυπωσιακές επιδόσεις. Όμως, θα είναι ελαφρύτερα σε βάρος, πιο αεροδυναμικά, ευρύχωρα και θα προσφέρουν κορυφαία αυτονομία. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως το κόστος τους θα είναι χαμηλό, καθιστώντας τα προσιτά σε μεγαλύτερη μερίδα του αγοραστικού κοινού. Ο Jenkins ανέφερε επίσης πως είναι προγραμματισμένο το λανσάρισμα και ενός τρίτου μοντέλου, χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα μπορούσε να είναι ένα pick up, οχήματα που γνωρίζουν σημαντική άνθηση στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε στις ΗΠΑ το Lucid Air των 819 ίππων! 

Σίγουρα, η παρουσία πιο οικονομικών μοντέλων από τη Lucid θα έχει σημαντικό ενδιαφέρον, αφού η αμερικανική εταιρεία διαθέτει κορυφαία τεχνογνωσία στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες το Air θεωρείται το πιο αποδοτικό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, ενώ το premium και πολυτελές Gravity που θα παρουσιαστεί σύντομα, αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στην κατηγορία των SUV σε επίπεδο αυτονομίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...