Δεν φαντάζεσαι πόσα άλογα έχει αυτό το Skoda Superb!

Αν βρεθεί το συγκεκριμένο Skoda Superb στο δρόμο σου, καλύτερα να μην το προκαλέσεις…

  • -
  • -

Γνωρίζετε τι είναι τα αυτοκίνητα που χαρακτηρίζουν ως «Sleepers»; Πρόκειται για μοντέλα που η εμφάνιση τους δεν σε προϊδεάζει, αλλά κάτω από το αμάξωμα κρύβουν πανίσχυρα κινητήρια σύνολα. Αυτό ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση του συγκεκριμένου Skoda Superb Estate, με την κωδική ονομασία Sleeper Edition! Πρόκειται για μία μοναδική δημιουργία, η οποία προέκυψε μετά από τη συνεργασία της Skoda M. Βρετανίας με τον βελτιωτικό οίκο RE Performance. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που κατασκεύασε το ειδικά τροποποιημένο Octavia που κατάφερε να σημειώσει ταχύτητα της τάξεως των 365 km/h στο Bonneville το 2011.

Στην περίπτωση του Superb Estate, οι τεχνικοί της βρετανικής εταιρείας, άλλαξαν το τούρμπο στον δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα, τοποθέτησαν νέο σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής, και αναβάθμισαν το σύστημα ψύξης και το ιντερκούλερ. Αυτές οι… διακριτικές αλλαγές έχουν σαν αποτέλεσμα το τσέχικο οικογενειακό station wagon να αποδίδει 480 ίππους και 660 Nm ροπή! Νούμερα, που το καθιστούν ισχυρότερο ακόμα και από το εκρηκτικό Audi S6. Το σύστημα τετρακίνησης παρέμεινε ακριβώς ίδιο, ενώ το ίδιο ισχύει και για το αυτόματο κιβώτιο DSG των επτά σχέσεων, καταφέρνοντας να του χαρίσουν επιτάχυνση για το 0-100 km/h σε μόλις 5,8 sec! Αντίθετα, οι τεχνικοί της RE Performance, άλλαξαν την ανάρτηση και χαμήλωσαν το αμάξωμα κατά 50 mm, ενώ αναβάθμισαν και το σύστημα πέδησης με φρένα που φέρουν την υπογραφή της AP Racing.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το νέο Skoda Kodiaq 1.5 TSI 150PS

Φυσικά, ως γνήσιο… sleeper, το οικογενειακό Superb δεν έχει καμία σχεδιαστική διαφορά, διατηρώντας ακέραιη την εικόνα και τη φιλοσοφία του. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό, το οποίο είναι πολυτελές, με δερμάτινα καθίσματα, όλες τις ανέσεις τις πλούσιας έκδοσης Laurin & Klement, και φυσικά την απαράμιλλη ευρυχωρία που το διακρίνει.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...