Το restomod Ford Sierra RS500 που θα ζυγίζει κάτω από ένα τόνο!

Μία σειρά από βρετανικές εταιρείες θα συνεργαστούν για να κατασκευάσουν το απόλυτο Ford Sierra RS500!

  • -
  • -

Ένα από τα πλέον θρυλικά μοντέλα της Ford είναι το Sierra. Ως Cosworth διέπρεψε στις ειδικές διαδρομές, αλλά η έκδοση RS500 με την επιβλητική φτερούγα στο πίσω μέρος, ήταν αυτή που έγραψε ιστορία στους αγώνες ταχύτητας. Σήμερα, μία σειρά από βρετανικές εταιρείες θα συνεργαστούν για να κατασκευάσουν την απόλυτη restomod εκδοχή του εμβληματικού μοντέλου, και μάλιστα μόλις σε ένα κομμάτι. Θα είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από κάρμπον και ανθρακονήματα, και για αυτόν ακριβώς το λόγο θα ονομάζεται: «Carbon Piranha»!

Η χρήση εξωτικών υλικών για την κατασκευή του θα έχει ως αποτέλεσμα να ζυγίζει κάτω από ένα τόνο! Οι άνθρωποι της Vision 148 έχουν ήδη στην κατοχή τους ένα γνήσιο RS500, και συγκεκριμένα την καρότσα με τον αριθμό #148, επάνω στην οποία θα βασιστεί όλο το project. Θα σχεδιαστεί από την αρχή και όπως βλέπουμε από τα σκίτσα και τις εικόνες που έχουν δημοσιευθεί, θα συνδυάζει τα ρετρό στοιχεία με έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα, αλλά και το δυναμισμό ενός μοντέρνου μοντέλου με νοσταλγικό χαρακτήρα.Την τελική κατασκευή του αυτοκινήτου και του αμαξώματος θα κάνει η DMC, η οποία είναι προμηθευτής ελαφριών και υψηλής αντοχής υλικών, τα οποία χρησιμοποιούνται στην αεροναυπηγική, αλλά και στη βιομηχανία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το Άγιο Δισκοπότηρο των Ford Sierra RS500! 

Όσον αφορά τον κινητήρα, η Cosworth αποφάσισε να εμπλακεί στο εγχείρημα, αναλαμβάνοντας την ανακατασκευή και αναβάθμιση του δίλιτρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα του RS500. Φυσικά, ο γνωστός οίκος δεν γνωστοποίησε λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές του, αλλά φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι θα είναι αντίστοιχος της ιστορίας του μοντέλου, ενώ θα αποτελέσει τον ιδανικό τρόπο για να γιορτάσει η Cosworth τα 65 χρόνιας ζωής. Σύμφωνα με την Vision 148 που ηγείται του project, ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει, αλλά χωρίς να γνωστοποιήσει πότε θα δούμε το εκπληκτικό RS500 με σάρκα και οστά…

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...