FIAT 600: Οι 5 λόγοι που το καθιστούν ακαταμάχητο!

Με το νέο FIAT 600 η ιταλική μάρκα κάνει δυναμική και… στιλάτη είσοδο στα B-SUV, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον για πέντε βασικούς λόγους!

  • -
  • -

Η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί; Η απάντηση είναι καταφατική, αφού πολλές φορές το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι λύσεις και ιδέες που υιοθετήθηκαν παλιότερα, έχουν θέση και μπορούν να μας δείξουν το δρόμο στη σημερινή εποχή. Ακολουθώντας την ισχυρή παράδοση και ιστορία της, η FIAT αναβίωσε το θρυλικό 600! Το αυτοκίνητο που προηγήθηκε του 500 και ουσιαστικά αποτέλεσε το απόλυτο οικογενειακό μοντέλο της δεκαετίας του ’50 στη γειτονική Ιταλία. Ευρυχωρία, πρακτικότητα, μοντέρνο στιλ και ιταλική φινέτσα ήταν τα βασικά κομμάτια του παζλ που συνέθεσαν ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της ιταλικής μάρκας. Και σήμερα, επτά δεκαετίες αργότερα, το θρυλικό 600 επανέρχεται στο προσκήνιο, διατηρώντας ακέραιες τις βασικές του αξίες που θα του επιτρέψουν να καθιερωθεί στα B-SUV. Και αυτοί είναι οι πέντε λόγοι που η ιταλική πρόταση μοιάζει σίγουρο ότι θα ξεχωρίσει στη δημοφιλή κατηγορία.

Βάζει χρώμα στη ζωή σου!

Το αυτοκίνητο είναι πολλά περισσότερα από ένα άχρωμο «κουτί» που σε μεταφέρει από το ένα σημείο στο άλλο. Είναι τρόπος ζωής και το 600 σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα προκαλώντας σου ευφορία με την εμφάνιση του. Η ιταλική γοητεία και φινέτσα εκφράζεται με ιδανικό τρόπο από τις θελκτικές γραμμές του αμαξώματος. Κυρίαρχο συστατικό είναι οι καμπύλες, με τη σχεδίαση του να είναι σύγχρονη, αλλά αποδίδοντας παράλληλα φόρο τιμής στους θρυλικούς προγόνους του. Τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, αποτελούν στοιχεία που συνδέουν το παρελθόν με το σήμερα. Οι γραμμές του αμαξώματος παραπέμπουν σε hatchback, αλλά η απόσταση των 199 mm από το έδαφος, δεν αφήνει αμφιβολίες ότι πρόκειται για ένα SUV με μεγάλη ελευθερία κίνησης. Ελευθερία, που αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο μέσα από την πλούσια και ζωντανή παλέτα χρωματικών συνδυασμών, η οποία καταφέρνει και… «βάζει χρώμα στη ζωή σου»! 

Ο καθημερινός σου σύντροφος

Το συναίσθημα της ευφορίας διατηρείται μόλις περάσεις στην καμπίνα του εσωτερικού. Η premium και minimal αισθητική δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για τις καθημερινές σου μετακινήσεις. Η σχεδιαστική προσέγγιση των Ιταλών είναι απόλυτα σύγχρονη και ψηφιακή, αλλά προβάλλοντας ρετρό λεπτομέρειες. Συμβιβασμοί στον τομέα της άνεσης δεν υφίστανται και πέντε ενήλικες μπορούν να απολαύσουν την καμπίνα του 600, έχοντας στη διάθεση τους έναν πλήρως εκμεταλλεύσιμο χώρο αποσκευών με συνολική χωρητικότητα 385 lt. Το θελκτικό ιταλικό B-SUV καταφέρνει να κάνει την καθημερινότητα σου ακόμα πιο εύκολη με μία σειρά από αποθηκευτικούς χώρους, προσφέροντας κορυφαία πρακτικότητα. Ξεχωρίζει η μεγάλη θήκη με το αναδιπλούμενο κάλυμμα ανάμεσα από οδηγό και συνοδηγό, όπως και το υποβραχιόνιο με τον επιπλέον χώρο, ενώ έξυπνη λύση αποτελεί το ράφι στην κεντρική κονσόλα για την τοποθέτηση του κινητού τηλεφώνου.

Σε βάζει στον ψηφιακό κόσμο

Η ρετρό αισθητική της καμπίνας των επιβατών, συνδυάζεται αρμονικά με την digital τάση της εποχής. Το νέο 600 διαθέτει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων σε διάσταση 7’’ που σου παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες όταν βρίσκεσαι στο τιμόνι του, ενώ η κεντρική οθόνη αφής των 10,25’’ φροντίζει να είσαι ανά πάσα στιγμή συνδεδεμένος. Η νεότερη γενιά του συστήματος πολυμέσων Uconnect υποστηρίζει όλες τις νεότερες εφαρμογές, ενώ η σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto είναι εφικτή χωρίς τη χρήση καλωδίων. Επιπλέον, μέσα από το FIAT App μπορείς να είσαι σε άμεση επαφή με το δικό σου 600 ανά πάσα στιγμή, έχοντας τη δυνατότητα πρόσβασης στο ιταλικό B-SUV εξ ’αποστάσεως!

Οι κορυφαίες τεχνολογίες σε επίπεδο άνεσης και συνδεσιμότητας, συνοδεύονται από αντίστοιχα state of the art συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Το νέο FIAT 600 σου επιτρέπει να μετακινείσαι καθημερινά στην καμπίνα του απολαμβάνοντας το κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας που προσφέρουν συστήματα όπως της διατήρησης λωρίδας, πέδησης έκτακτης ανάγκης και παρακολούθησης τυφλού σημείου. Την ίδια στιγμή, τεχνολογίες όπως το adaptive cruise control, η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, οι αισθητήρες παρκαρίσματος και η πίσω κάμερα με γραμμές καθοδήγησης, θα κάνουν τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη εντός και εκτός πόλης.

Θερμικό ή ηλεκτρικό; Το 600 προσφέρει ό,τι και αν προτιμάς!

Η FIAT έχει ένα συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο, εξελίσσοντας αποδοτικά κινητήρια σύνολα, αλλά χωρίς περιορισμούς στην τεχνολογία. Ακολουθώντας τη συγκεκριμένη φιλοσοφία, το νέο 600 διατίθεται τόσο με θερμικό κινητήρα, όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Αν δεν είσαι έτοιμος να κάνεις το βήμα προς την ηλεκτροκίνηση, η υβριδική εκδοχή είναι αυτή που χρειάζεσαι. Ο 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1.200 cc απόδοσης 100 ίππων, ενισχύεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 29 ίππων που αντλεί ενέργεια από ένα υβριδικό σύστημα 48V και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων. Σε χαμηλές ταχύτητες στον αστικό κύκλο, ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει στο 600 να κινείται σε μεγάλο ποσοστό με ηλεκτρική ενέργεια, στοιχείο που συμβάλλει στην εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση που αγγίζει μόλις τα 4,8 lt/100km. Την ίδια ώρα, το υβριδικό σύστημα επιτρέπει στο 600 Hybrid να έχει μειωμένες εκπομπές ρύπων, οι οποίες μάλιστα σε απαλλάσσουν από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, ενώ σου επιτρέπουν να απολαμβάνεις ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο.

Στην περίπτωση που είσαι θιασώτης και λάτρης της ηλεκτροκίνησης, το 600e σου χαρίζει την αίσθηση της οδήγησης ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος, αλλά με την χιλιομετρική ελευθερία που χαρακτηρίζει ένα μοντέλο με θερμικό μοτέρ. Η μπαταρία των 54 kWh μπορεί να σου προσφέρει έως και 604 km αυτονομίας στην πόλη, ενώ στις μικτές συνθήκες μπορείς να καλύψεις 409 km μέχρι να αναζητήσεις φορτιστή. Και όταν έρθει η στιγμή του ανεφοδιασμού, το 600e καταφέρνει να ανακτήσει την ενέργεια του με ταχύτητα έως και 100 kW, κάτι που σημαίνει πως η πλήρωση από 20% έως 80% διαρκεί μόλις 27 λεπτά. Και όλα αυτά, έχοντας στη διάθεση σου 156 ολοζώντανους ίππους, που φροντίζουν να επιταχύνουν το ιταλικό B-SUV από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε μόλις 9 sec!

Μπορείς να το κάνεις δικό σου με όφελος έως 1.810 €!

Το πιο fun και γοητευτικό B-SUV της αγοράς είναι σήμερα πιο εύκολο από ποτέ να γίνει δικό σου. Με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα που τρέχει σήμερα η FIAT, μπορείς να αποκτήσεις το νέο 600 Hybrid πάντα με το αυτόματο κιβώτιο, με τιμή που ξεκινάει από τα 23.990 €! Και μάλιστα, με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό, αφού στη σχετική μακρά λίστα περιλαμβάνονται στοιχεία όπως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής, οι αισθητήρες παρκαρίσματος, αλλά και το cruise control!

Η ευχάριστη πλευρά της ζωής…

Το νέο FIAT 600 Hybrid καταφέρνει και σου φτιάχνει τη διάθεση. Η καθημερινότητα σου μαζί του δεν είναι μουντή και κάθε μετακίνηση γεμίζει χρώμα και φινέτσα. Η μοναδική του σχεδίαση, το ευρύχωρο εσωτερικό, αλλά και οι κορυφαίες τεχνολογίες που κρύβει κάτω από τις ξεχωριστές καμπύλες του αμαξώματος, θα σε συναρπάσουν. Και όλα αυτά προσφέροντας σύγχρονες και αποδοτικές εκδόσεις, ικανές να ικανοποιήσουν κάθε σου επιθυμία, όποια και αν είναι αυτή! Μάθε περισσότερα για το νέο FIAT 600 και ακόμα καλύτερα βρες τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο της ιταλικής μάρκας για να το δεις από κοντά. Είναι σίγουρο πως θα σε κερδίσει…

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...