Σύμβαση για 300 νέα λεωφορεία! Δες πότε βγαίνουν τα πρώτα στο δρόμο!

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε πως μέχρι το καλοκαίρι του 2025 στην Αττική θα κυκλοφορούν 950 νέα λεωφορεία.

  • -
  • -

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε γνωστό με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, πως υπογράφτηκε σύμβαση που προβλέπει την απόκτηση 300 νέων λεωφορείων με leasing! Από αυτά, τα 100 είναι αμιγώς ηλεκτρικά και το 30% αυτών αναμένεται να κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας στο επόμενο τρίμηνο. Το σύνολο των 300 λεωφορείων θα είναι στη διάθεση του κοινού μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ενώ από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου σε δρομολόγια θα μπουν τα πρώτα 30! Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κυκλοφορούν 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, εκ των οποίων τα 140 είναι στην Αθήνα.

Δείτε ακόμη: Έρχεται φόρος χρήσης ανά χλμ στα ηλεκτρικά; 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ανέφερε επίσης ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2026 θα έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη της σήραγγας για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, με την ολοκλήρωση του έργου να χρονολογείται στο τέλος της δεκαετίας. Όσον αγορά αυτό της Θεσσαλονίκης, συμπλήρωσε ότι οι 13 σταθμοί θα λειτουργήσουν το Νοέμβριο του 2024, με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει τη συγκεκριμένη ημερομηνία στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...