H εταιρεία που «χάνει» 8.200 € για κάθε ηλεκτρικό που πουλάει – Sold out η παραγωγή

Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του η παραγωγή ήταν sold out. Ωστόσο, προς ώρας, το ταμείο είναι μείον…

  • -
  • -

Το Speed Ultra 7 της Xiaomi ή όπως είναι ευρέως γνωστό ως SU7, είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του κινεζικού, τεχνολογικού γίγαντα. Το εντυπωσιακό σπορ σεντάν, με το που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο, προκάλεσε ένα μικρό «σάλο», με περισσότερους από 50.000 καταναλωτές να δηλώνουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του! Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται η Xiaomi θα χρειαστεί χρόνο έως ότου το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο αρχίσει να φέρνει λεφτά στα ταμεία του ομίλου…

Η αγορά του κοστίζει 27.700 €

Η Xiaomi κοστολόγησε το SU7 στα 30.000 δολάρια ή 27.700 ευρώ σύμφωνα με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Η τιμή για τις προδιαγραφές του μοντέλου είναι εξαιρετική! Για τους καταναλωτές όμως, γιατί η Xiaomi μπαίνει μέσα 8.200 ευρώ για κάθε ένα αυτοκίνητο που έχει πουλήσει έως τώρα ή έχει χάσει κοντά στα 225 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε έως τις 30 Ιουνίου του 2024!

Η Xiaomi όπως όλα δείχνουν θα πιάσει εύκολα το στόχο των 100.000 ταξινομήσεων που είχε θέσει για το 2024 (ήδη έχει ξεπεράσει τις 90.000 παραγγελίες), με οικονομικούς αναλυτές της Citibank να τονίζουν όμως στην έκθεση τους, ότι για να είναι βιώσιμο το πρότζεκτ του SU7, να φέρνει δηλαδή κέρδη στα ταμεία της εταιρείας, οι πωλήσεις θα πρέπει να κυμαίνονται από 300.000 έως 400.000 ετησίως!

Ο CEO του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού, Lei Jun, γνωρίζει ότι το πρώτο αυτοκίνητο της φίρμας του θα πουλάει εμφανίζοντας ζημιά για αρκετό διάστημα, αλλά είναι κάτι που όπως αποδεικνύεται δεν τον ενοχλεί, καθώς το πλάνο που είχε εκπονήσει προέβλεπε αυτές τις απώλειες!

Για το λόγο αυτό άλλωστε κατασκεύασε μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής με περισσότερα από 700 ρομπότ και τρεις βάρδιες εργαζομένων, η οποία από τον Ιούνιο που ξεκίνησε να λειτουργεί σε φουλ ρυθμούς, είναι σε θέση να κατασκευάζει έως και 40 αυτοκίνητα την ώρα!

Σε αυτό το υπερσύγχρονο εργοστάσιο σύντομα θα προστεθούν και νέα μέλη, όπως το SU8 ένα μεγάλο ηλεκτρικό πολυτελές SUV και ένα ακόμη μοντέλο που παραμένει προς ώρας άγνωστο σε ποια κατηγορία θα τοποθετηθεί.

Δείτε ακόμη: Πότε έρχεται Ελλάδα το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi;

Με αυτές τις κινήσεις, την αύξηση της παραγωγής του SU7 και τα νέα μοντέλα που θα προστεθούν σύντομα στη νεοσύστατη γκάμα της Xiaomi, ο Lei Jun, πιστεύει ότι το κομμάτι του αυτοκινήτου στον όμιλο, θα αρχίσει να είναι κερδοφόρο από το 2026 και μετά.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...