Εταιρεία ρίχνει τρελά λεφτά σε διαφήμιση σε αγορά που δεν δραστηριοποιείται – Ο λόγος

Έχει εγκαταλείψει την εν λόγω αγορά εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Παρόλα αυτά ρίχνει μπόλικο χρήμα σήμερα για να διαφημίσει τα μοντέλα της.

  • -
  • -

Η Renault εγκατέλειψε την αμερικανική αγορά πριν από 30 και πλέον χρόνια. Για την ακρίβεια τερμάτισε τις επίσημες δραστηριότητες της στις ΗΠΑ το 1987. Από τότε μέχρι και σήμερα δεν είχε γίνει καμία απολύτως κουβέντα αναφορικά με την επιστροφή της στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Έως ότου η γαλλική φίρμα ξεκίνησε να διαφημίζεται στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Η διαφήμιση δεν είναι για τους Αμερικανούς!

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, η νέα καμπάνια της Renault στις ακριβές γειτονιές της Νέας Υόρκης, δε στοχεύει στους Αμερικανούς καταναλωτές αλλά σε Ευρωπαίους τουρίστες της πόλης!

Η διαφήμιση αναγράφει «Le Car Is Back», και αναφέρεται φυσικά στο ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό Renault 5. Οι παλαιότεροι ενδεχομένως να θυμούνται ότι το «πρότυπο» μοντέλο διατίθεντο στις ΗΠΑ από το 1976 έως το 1983.

Υπάρχει βέβαια και μια έξυπνη ατάκα στην outdoor διαφήμιση της Renault για το «5αρι» η οποία αναγράφει με ψιλά γράμματα «But not for you, Désolé», που μεταφράζεται σε «Δυστυχώς δεν είναι για εσάς. Συγνώμη».

Η Renault θα επιστρέψει βέβαια στην Αμερική, αλλά έχοντας ως εκπρόσωπο της, την Alpine. Η Alpine θα πατήσει αμερικανικό έδαφος έχοντας στη φαρέτρα της -σταδιακά- έως και 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα  εμπλουτίσουν τη γκάμα της το αργότερο έως το 2030.

Δείτε ακόμη: Alpine A290 ή αλλιώς, το Renault 5 στην πιο extreme εκδοχή του

Το επίσημο πάντως ντεμπούτο της Alpine στις ΗΠΑ αναμένεται το 2027 με το «5άρι» να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή «κρούσης» με τα χρώματα της Alpine φυσικά και την ονομασία A290. Ίσως λοιπόν η διαφήμιση της Renault να είναι ένα έξυπνο τέχνασμα για να εξοικειωθούν εκ νέου οι Αμερικανοί με τη μάρκα πριν επιστρέψει και επίσημα η Alpine με το δίδυμο αδερφάκι του Renault 5. 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...