Ο σκουπιδότοπος έκρυβε ένα θησαυρό – Μοναδικές Porsche, Lamborghini και Mercedes

Η απίστευτη συλλογή περιλαμβάνει ορισμένα από τα καλύτερα τετράτροχα οχήματα που κατασκευάστηκαν ποτέ και θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby's.

  • -
  • -

Έχουμε δει κατά καιρούς, να εμφανίζονται από το «πουθενά» ξεχασμένες συλλογές αυτοκινήτων σε παρατημένους αχυρώνες, σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες αλλά και σε μέρη που δε μπορεί να διανοηθεί ο ανθρώπινος νους. Ο συγκεκριμένος όμως «σκουπιδότοπος» έκρυβε έναν ανεκτίμητο θησαυρό!

Θα σπάσει κάθε ρεκόρ η δημοπρασία

Ο οίκος RM Sotheby's θα δημοπρατήσει τη συλλογή τον Οκτώβριο και θα γίνει ένας πραγματικός «χαμός» από τους συλλέκτες οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κάνουν δικά τους τα διαμάντια αυτού του θησαυρού.

Προτού φθάσουμε όμως στην περίφημη δημοπρασία ας κάνουμε ένα σύντομο flashback στην ιστορία αυτού του σκουπιδότοπου… Ο χώρος ανήκε στον Rudi Klein ο οποίος μετανάστευσε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1950 και εγκαταστάθηκε στα πέριξ του Λος Άντζελες σε μια υποβαθμισμένη περιοχή.

Σε μια έκταση που αγόρασε ξεκίνησε να μαζεύει ότι σαβούρα υπήρχε από τρακαρισμένα αυτοκίνητα και ανταλλακτικά που οι κάτοχοι τους έψαχναν τρόπο να ξεφορτωθούν. Όπως αποδείχθηκε οι δουλειές του μάλλον πήγαν καλά με τον ίδιο να διατηρεί την επιχείρηση του έως τις τελευταίες μέρες της ζωής του, το 2001.

Κανένας βέβαια δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πως ένας «συλλέκτης» κατεστραμμένων αυτοκινήτων βρέθηκε με ορισμένα από τα σημαντικότερα τετράτροχα στην ιστορία της αυτοκίνησης. Και προφανώς κανένας δε θα μάθει αφού ο άνθρωπος δεν είναι πλέον εν ζωή.

Δείτε ακόμη: Σπάνιος θησαυρός από αυτοκίνητα στην καρδιά της Ευρώπης

Οι συγγενείς του λοιπόν που κληρονόμησαν την επιχείρηση δεν είχαν σκοπό να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτήν. Διαπίστωσαν όμως έπειτα από χρόνια, ότι έκρυβε στα ενδότερα της έναν αμύθητο θησαυρό! Τα σπάνια μοντέλα που βρίσκονταν εκεί αλλά σε πολύ καλή κατάσταση και άλλα να χρίζουν επισκευής, περίμεναν υπομονετικά κάποιος να τα ανακαλύψει.

Από Porsche 356, έως Lamborghini Miura και Mercedes 500 K!

Ανάμεσα λοιπόν στους κρυμμένους θησαυρούς, βρέθηκαν κάμποσες Porsche 356, πολλές Lamborghini Miura, μερικές Mercedes 300 SL αλλά και η σπάνια Mercedes 500 K Caracciola Special Coupe by Sindelfingen του 1935!

«Η ανακάλυψη μιας Mercedes 500 K ή μιας 300 SL Gullwing είναι αυτό που αναζητούν εναγωνίως οι λάτρεις του αυτοκινήτου σήμερα» δήλωσε ο Cary Ahl του οίκου RM Sotheby's για να συμπληρώσει «Τα αυτοκίνητα που είχε συγκεντρώσει ο Klein στην επιχείρηση του θα συνεχίσουν να ζουν για γενιές, με τους συλλέκτες που θα τα αποκτήσουν να εγγυώνται γι’ αυτό».

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...