Ιστορική φίρμα αναζητεί το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκεύασε – Είχε πουληθεί το 1924

Η εταιρεία είχε πουλήσει το αυτοκίνητο έναντι 50 λιρών και έκτοτε κανείς δε γνωρίζει την τύχη του.

  • -
  • -

Η Aston Martin αναζητεί το πρώτο της αυτοκίνητο! Η βρετανική φίρμα προσπαθεί εδώ και χρόνια μέσω του ιστορικού της τμήματος να ανακαλύψει τι απέγινε το μοντέλο που πούλησε το 1924 έναντι αντιτίμου 50 λιρών αλλά έως και σήμερα, το όχημα θεωρείται… «αγνοούμενο».

Κατασκευής 1914

Το πρώτο αυτοκίνητο της Aston Martin κατασκευάστηκε το 1914 από μια μικρή ομάδα μηχανικών της οποίας ηγούνταν οι Lionel Martin και Robert Bamford. Το αυτοκίνητο είχε το παρατσούκλι «Cal Scuttle» και προοριζόταν ως αντίπαλο δέος της Buggati.

Το μοντέλο κυκλοφόρησε βέβαια με το σήμα της Aston Martin το 1915, ως πρωτότυπο όχημα, με τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο να διακόπτει την περαιτέρω ανάπτυξη του. Μετά το πέρας του πολέμου όμως, οι μηχανικοί της βρετανικής φίρμας καταπιάστηκαν και πάλι με το πρότζεκτ έως και το 1920.

Στην τελευταία διετία της εξέλιξης του μάλιστα το πρωτότυπο όχημα έκανε συχνά πυκνά διάφορες διαδρομές σε ποικίλες τοποθεσίες στην Αγγλία, με τους κατοίκους των περιοχών όπου επισκεπτόταν να το απαθανατίζουν φωτογραφικά ως ένα ιδιαίτερο έκθεμα.

Εξαιτίας βέβαια αυτής της συνεχούς εξέλιξης, το αυτοκίνητο άλλαξε αμέτρητες φορές κατά την πάροδο των χρόνων. Συγκεκριμένα, σε πολλές φωτογραφίες της εποχής απεικονίζεται με διαφορετικούς τύπους μπροστινών φτερών, ενώ ο ιστορικός της Aston Martin, Steve Waddingham, παρατήρησε ότι σε κάποιες από αυτές τις εικόνες, το αυτοκίνητο δεν έφερε το σήμα της εταιρείας.

Παρά την ιστορική του σημασία, η Aston Martin πούλησε το αυτοκίνητο για 50 λίρες το 1924. Δεν υπάρχει ωστόσο καταγεγραμμένο το όνομα του αγοραστή ή μπορεί τα έγγραφα που αναφέρονταν στον ιδιοκτήτη του μοντέλου να χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου.

Οι άνθρωποι της εταιρείας θεωρούν τον εντοπισμό του αυτοκινήτου εξαιρετικά δύσκολο καθώς δεν έχουν βρει κάποιο «δυνατό» στοιχείο που θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη του. Επιπλέον πιστεύουν ότι με την πάροδο του χρόνου και εξαιτίας του γεγονότος ότι μάλλον του έλειπε το σήμα της Aston Martin μπορεί ο ιδιοκτήτης του να μην είχε αντιληφθεί την πραγματική του αξία και να το ξεφορτώθηκε.

Δείτε ακόμη: Ο άνθρωπος με τα περισσότερα αυτοκίνητα στον κόσμο

Πάντως η Aston Martin δε θα σταματήσει τις έρευνες, ελπίζοντας ότι μέσω των αναρτήσεων που βλέπουν συχνά πυκνά το φως της δημοσιότητας θα βρεθεί ενδεχομένως σε κάποιο αχυρώνα ή σε καμιά αποθήκη ξεχασμένο από το χρόνο…

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...