Kia Stonic: Το B-SUV που προσφέρει πολλά, χωρίς να απαιτεί μία… περιουσία!

Το Kia Stonic απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα value for money αυτοκίνητο, έχοντας τον νεανικό χαρακτήρα ενός B-SUV.

  • -
  • -

Ο δείκτης τιμής-αξίας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στην αγορά ενός νέου αυτοκινήτου και το Kia Stonic έχει θέσει νέα στάνταρ στην κατηγορία των B-SUV. Το νεανικό crossover συνδυάζει το δυναμισμό, το ιδιαίτερο στιλ, την αποδοτικότητα και την ευρυχωρία στο πιο ολοκληρωμένο πακέτο της αγοράς. Και όλα αυτά, διατηρώντας στο ακέραιο την κορυφαία ποιότητα που διακρίνει τα μοντέλα της Kia. Σήμερα, το ανανεωμένο Stonic ξεχωρίζει και σου προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα ζητάς σε ένα σύγχρονο B-SUV χωρίς να καταβάλεις μία περιουσία. Και μπορούμε να σου αναφέρουμε πολλούς λόγους, για τους οποίους είναι δεδομένο ότι θα εκτιμήσεις το κορεατικό crossover.

Το στοιχείο της μοναδικότητας

Η σχεδιαστική φιλοσοφία των μοντέλων της Kia αναμφίβολα έχει κερδίσει και τους πλέον αυστηρούς κριτές. Στην περίπτωση του Stonic η συνταγή περιέχει πληθώρα στοιχείων, τα οποία δένουν αρμονικά και στο τέλος προσφέρουν ένα πιάτο υψηλής γαστρονομίας. Μαγνητίζει τα βλέμματα, παντρεύοντας το δυναμισμό, αλλά και το στοιχείο της περιπέτειας. Αποτελεί το ιδανικό αστικό crossover, αφού είναι ευέλικτο και πρακτικό, αλλά παράλληλα νεανικό και δυναμικό. Οι ακμές του αμαξώματος, τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full LED, οι λεπτομέρειες σε μεταλλική απόχρωση και τα πλαστικά προστατευτικά γύρω από το αμάξωμα συνθέτουν την εικόνα ενός κομψού μοντέλου, που δεν συμβιβάζεται μόλις βρεθεί εκτός πόλης.

Το στιλ και η ιδιαιτερότητα του, αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο μέσα από την πληθώρα χρωματισμών! Σε συνδυασμό με τις σημαντικές δυνατότητες εξατομίκευσης, μπορείς να δημιουργήσεις το Stonic ακριβώς όπως θέλεις και σύμφωνα με τα γούστα σου. Η διχρωμία του αμαξώματος, με την οροφή και τις κολώνες να διαφοροποιούνται ανάλογα με το χρώμα επιλογής, θα έχεις στην κατοχή σου μία εκδοχή που δύσκολα θα διαθέτει κανείς όμοια της… Επιπλέον, ανάλογα με το πακέτο εξοπλισμού που θα επιλέξεις, έχεις τη δυνατότητα να διαμορφώσεις περαιτέρω την αισθητική του Stonic. Η Inmotion διατηρεί ένα νεανικό προφίλ, όταν η Optimum ενισχύεται με επιπλέον στοιχεία πολυτέλειας. Στην κορυφή της γκάμας, βρίσκεται η έκδοση GT-Line, η οποία φυσικά και δεν κρύβει τον σπορ προσανατολισμό της, από όποια γωνία και αν το παρατηρήσεις…

Κορυφαία ποιότητα και αισθητική

Κάθε μοντέλο της Kia έχει κατασκευαστεί με προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Stonic, το οποίο θα σε εντυπωσιάσει με το φινίρισμα, την ποιότητα και τη συναρμογή των υλικών. Η παρουσία φυσικών διακοπτών εξασφαλίζει την ευχρηστία και ευκολία που θέλεις στην καθημερινότητα, χωρίς να υπολείπεται σε τεχνολογικό υπόβαθρο. Οι αρετές στη καμπίνα του Stonic δεν είναι μόνο σχεδιαστικές, αλλά και ουσιαστικές. Παρά τις κόμπακτ διαστάσεις του αμαξώματος, προσφέρει κορυφαίο διαθέσιμο χώρο για τους επιβάτες, με τον χώρο αποσκευών των 352 lt να είναι ακριβώς ίδιος στη συμβατική και την υβριδική έκδοση!

Τεχνολογία με την υπογραφή της Kia

Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία έχει κάνει άλματα εξέλιξης τα τελευταία χρόνια, εφοδιάζοντας τα μοντέλα της με τεχνολογία αιχμής. Το Stonic σου προσφέρει ανέσεις, αλλά και ασφάλεια, που συνήθως χαρακτηρίζει μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Η κεντρική οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας σε διάσταση 8’’ περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμού του μοντέλου. Είναι εύχρηστη, και φυσικά συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay, δίνοντας σου άμεση πρόσβαση σε σημαντικές εφαρμογές του smartphone σου. Επιπλέον, στο εσωτερικό του Stonic απολαμβάνεις την υπηρεσία Kia Connect On-Board, η οποία σου παρέχει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για την κυκλοφορία, την πρόγνωση του καιρού, σημεία ενδιαφέροντος, μέχρι και εντοπισμό διαθέσιμων χώρων στάθμευσης! Ακόμα, για να μην χρειάζεται να αναζητάς τη διαδρομή σου μέσω του κινητού, το Stonic περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης, συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν ενημερώσεων των χαρτών για επτά χρόνια!

Όσο πληθωρική είναι η λίστα εξοπλισμού άνεσης, άλλο τόσο υπερπλήρης είναι αυτή που περιλαμβάνει τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να κοιτάξεις τον προαιρετικό εξοπλισμό, αφού το Stonic προσφέρει τα πάντα από τη βασική έκδοση! Η ομπρέλα Drive Wise της Kia φροντίζει για την ασφάλεια όσων βρίσκονται στη καμπίνα του Stonic, περιλαμβάνοντας σημαντικές τεχνολογίες όπως το σύστημα έκτακτης πέδησης, διατήρησης λωρίδας, απόσπασης του οδηγού, αναγνώρισης ορίων ταχύτητας και πολλά ακόμα… 

Στιλ και επιδόσεις…

Σε σχέση με τα υπόλοιπα αστικά crossover, η σημαντικότερη διαφορά του Stonic είναι πως προσφέρει τα δυναμικά χαρακτηριστικά που υπόσχεται η σχεδίαση του αμαξώματος. Παρά την αυξημένη απόσταση από το έδαφος σου προσφέρει την αίσθηση ενός ευέλικτου και σπορ hatchback! Διατηρώντας, όμως, υψηλό δείκτη αποδοτικότητας. Και τα τρία κινητήρια σύνολα με τα οποία διατίθεται προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνάει τα 6 lt/100 km/h! Η μικρότερη εκδοχή είναι αυτή με τον 1.200άρη κινητήρα των 79 ίππων, ενώ αμέσως συναντάμε την έκδοση με τον εξαιρετικό 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 100 ίππων, ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7DCT. Για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και βελτιωμένη απόδοση, υπάρχει και η υβριδική εκδοχή, με τον ίδιο κινητήρα να ενισχύεται με την παρουσία ενός συστήματος 48V. Η προσθήκη του εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη οικονομία, με τη μέση κατανάλωση να αγγίζει μόλις τα 5,2 lt/100km!

Λύση μονόδρομος…

Αν θέλεις ένα B-SUV το οποίο ταιριάζει ιδανικά στον αστικό κύκλο, αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις τον παραμικρό συμβιβασμό μόλις βρεθείς εκτός πόλης, το Kia Stonic είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. Ξεχωρίζει στο δρόμο και εκμεταλλευόμενος τις σημαντικές δυνατότητες εξατομίκευσης μπορείς να το μετατρέψεις σε… προσωπικό σου καμβά! Παρά τις κόμπακτ διαστάσεις προσφέρει απαράμιλλη ευρυχωρία, την ώρα που το τεχνολογικό του υπόβαθρο από τη βασική έκδοση θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο. Και δεν είναι μόνο η τιμή εκκίνησης των 19.590 € που πρέπει να σε βάλει σε σοβαρές σκέψεις... Βλέπεις, εκτός από τα επτά χρόνια ενημέρωσης των χαρτών του συστήματος πλοήγησης, η Kia σου προσφέρει 7 χρόνια εγγύηση, αλλά και πέντε χρόνια δωρεάν σέρβις! Μη χάνεις χρόνο, λοιπόν, και μάθε περισσότερα για το νέο Kia Stonic, ή ακόμα καλύτερα βρες έναν αντιπρόσωπο της Kia κοντά σου για να το δεις από κοντά και να μάθεις τα πάντα για το πιο ολοκληρωμένο crossover της αγοράς.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...