Νέο CUPRA Formentor: To οδηγοκεντρικό SUV έγινε ακόμα καλύτερο!

Με το Formentor η CUPRA έφερε το συναίσθημα και το οδηγοκεντρικό στοιχείο στα SUV. Σήμερα, η νεότερη γενιά ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη.

  • -
  • -

Τα SUV κυριαρχούν σε κάθε είδους κατηγορία της παγκόσμιας αγοράς. Η πολυσχιδής προσωπικότητα τους, η πρακτικότητα και η άνεση που τα διακρίνει, τα έχουν καθιερώσει στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού. Όμως, ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις των μοντέλων που μιλούν στην καρδιά του οδηγού. Και αυτό, κατάφερε να το αλλάξει η CUPRA με το Formentor. Ένα ξεχωριστό SUV, το οποίο σχεδιάστηκε εξ’ ολοκλήρου από την ισπανική μάρκα και ενσωματώνει ακέραιο το DNA της στο αμάξωμα ενός SUV.

Το δυναμικό crossover χάραξε τη δική του πορεία, δημιούργησε ένα νέο κοινό και έγινε best seller, όντας ένα SUV που προκαλεί συγκινήσεις. Έχοντας ήδη θέσει τον πήχη ψηλά, οι άνθρωποι της CUPRA αποκάλυψαν τη νεότερη γενιά του Formentor, η οποία έγινε ακόμα καλύτερη θέτοντας εκ νέου τα στάνταρ στην κατηγορία. 

Ακόμα πιο επιθετικό…

Η σχεδίαση και η μοναδικότητα του Formentor ήταν ένα στοιχείο που το καθιέρωσε από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του. Ο δυναμισμός και τα σπορ χαρακτηριστικά ήταν ευδιάκριτα από όποια γωνία και αν το έβλεπες, την ώρα που δεν έλειπαν στοιχεία που συναντάμε σε άλλα SUV, όπως ο περιπετειώδης χαρακτήρας και η πρακτικότητα. Ένα πάντρεμα διαφορετικών κόσμων σε ένα αμάξωμα που μετά από χρόνια κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί κλασσικό… Στη νεότερη γενιά, όλα τα παραπάνω στοιχεία βελτιστοποιήθηκαν στο μέγιστο βαθμό, χωρίς να διαταράξουν την αποδεδειγμένα θελκτική εικόνα του.

Σημείο αναφοράς αποτελεί το εμπρός μέρος, το οποίο δείχνει ακόμα πιο… «θυμωμένο» και επιθετικό. Η σχεδίαση είναι πιο αιχμηρή, με την επιβλητική μάσκα να δεσπόζει. Οι εντυπωσιακοί τριγωνικοί προβολείς που κάνουν χρήση τεχνολογίας matrix LED χαρίζουν μία επιπλέον νότα διαφορετικότητας, ενώ το λογότυπο της CUPRA ενσωματωμένο στο καπό συμπληρώνει την εντυπωσιακή του εικόνα. Το αυξημένο πλάτος, οι σκαλισμένες γραμμές στο πλαϊνό του αμαξώματος ενισχύουν ακόμα περισσότερο την επιβλητικότητα του, ενώ στο πίσω μέρος η ενιαία λωρίδα με το φωτιζόμενο λογότυπο δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της ταυτότητας του. Βέβαια, ένα σπορ αυτοκίνητο χρειάζεται και τις αντίστοιχες ζάντες, και στην περίπτωση του νέου Formentor μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από οκτώ διαφορετικά σχέδια, σε διάσταση από 18 έως και 19 ίντσες. Σε συνδυασμό με τους οκτώ συνολικά ιδιαίτερους χρωματισμούς, το ισπανικό crossover καταφέρνει να γοητεύει ακόμα περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν…

Στο επίκεντρο ο οδηγός…

Η οδηγοκεντρική προσέγγιση και σχεδίαση της καμπίνας αποτελεί ακόμα ένα στοιχείο που διαφοροποιεί το Formentor με τα υπόλοιπα SUV της αγοράς. Όλα έχουν σχεδιαστεί στη λεπτομέρεια. Η θέση οδήγησης σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά μπάκετ καθίσματα, αλλά και η ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό κεντρική κονσόλα, είναι στοιχεία που θα εκτιμήσεις από τη στιγμή που θα βρεθείς πίσω από το τιμόνι του. Είναι σίγουρο ότι θα σου προκαλέσει έντονα συναισθήματα… Στο νέο Formentor η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και το προσεγμένο φινίρισμα ενισχύονται με ακόμα περισσότερη τεχνολογία!

Ξεχωρίζει η νέα αιωρούμενη οθόνη αφής σε διάσταση 12,9’’, η οποία έχει επανασχεδιαστεί και διαθέτει slider με ατμοσφαιρικό φωτισμό. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με τα εντυπωσιακά γραφικά σου προσφέρει σημαντικές δυνατότητες παραμετροποίησης, έτσι ώστε να επιλέξεις την απεικόνιση της αρεσκείας σου. Επιπλέον, όσοι λάτρεις του ήχου, μπορούν να επιλέξουν ένα νέο ηχοσύστημα πιστότητας 12 ηχείων που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Sennheiser Mobility ισχύος 425 Watt. Αυτό, ενσωματώνει το λογισμικό AMBEO Concerto της Sennheiser, το οποίο είναι σε θέση να εντοπίζει τα θεμελιώδη συστατικά της μουσικής, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων μουσικών οργάνων, καθώς και των πληροφοριών που σχετίζονται με τον χώρο, αναδιανέμοντας τα σε όλο το εσωτερικό του αυτοκινήτου!

Το αναβαθμισμένο και state of the art τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Formentor, αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο με την κορυφαία σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Τα συστήματα Side Assist και Exit Warning έχουν βελτιστοποιηθεί, ανιχνεύοντας τα τυφλά σημεία και προειδοποιώντας άμεσα για οχήματα που πλησιάζουν, ενώ νέο είναι και το adaptive cruise control που προσαρμόζει την ταχύτητα όχι μόνο σύμφωνα με την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, αλλά και με τις συνθήκες! Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, το νέο CUPRA Connect Plus σε κρατάει ενήμερο για ό,τι συμβαίνει στη διαδρομή που έχεις επιλέξει. Μέσα από το σύστημα πλοήγησης έχεις στη διάθεση σου ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο, ενώ μπορείς να βρεις γρήγορα και άμεσα πρατήρια καυσίμου, σταθμούς φόρτισης ή ακόμα και σημεία ενδιαφέροντος.

Κινητήρες αντίστοιχοι των προσδοκιών!

Το σπορ και δυναμικό αμάξωμα, γεννάει και ανάλογες προσδοκίες για όσους λάτρεις της οδήγησης. Η CUPRA διαθέτει μία σειρά από αποδοτικά και εξηλεκτρισμένα σύνολα, τα οποία συνδυάζουν τις κορυφαίες επιδόσεις με φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, αλλά και υψηλό βαθμό οικονομίας. Επιπλέον, καλύπτοντας κάθε επιθυμία που μπορεί να έχεις, σου προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξεις μέσα από την πιο πολυσυλλεκτική γκάμα κινητήρων της αγοράς. Το νέο Formentor προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (eTSI), πετρελαίου, αλλά και μία νέα γενιά συνόλων plug-in hybrid! Υπάρχουν επτά διαφορετικές εκδόσεις με ισχύ που κυμαίνεται από τους 150 έως και τους 333 ίππους για την κορυφαία έκδοση VZ.

Σήμερα, μπορείς να αποκτήσεις την έκδοση που συναντάμε στη βάση της γκάμας με τον 1.500άρη τούρμπο TSI των 150 ίππων, η οποία με τη συμβολή ενός υβριδικού συστήματος 48V, καταφέρνει και περιορίζει την κατανάλωση στα 5,9 lt/100km! Συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων της CUPRA που προσφέρει ταχύτατες αλλαγές, αλλά και άνεση στην καθημερινότητα. Αν θέλεις κορυφαίες επιδόσεις αντίστοιχες με αυτές ενός hot hatch, μπορείς να επιλέξεις την plug-in έκδοση VZ! Οι 272 συνδυαστικοί ίπποι και τα 400 Nm επιτρέπουν στο Formentor να πραγματοποιεί το 0-100 km/h σε μόλις 7,2 sec, έχοντας παράλληλα μέση κατανάλωση μόλις 0,4 lt/100 km! Βλέπεις, το νέο αποδοτικό PHEV σύνολο της ισπανικής μάρκας μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια έως και 118 χιλιόμετρα, την ώρα που οι χαμηλές εκπομπές ρύπων το απαλλάσσουν από την καταβολή τελών κυκλοφορίας! Νέα στάνταρ επιδόσεων και αποδοτικότητας…

Μιλάει στον οδηγό…

Σε μία περίοδο που τα αυτοκίνητα τείνουν να μοιάζουν μεταξύ τους, η CUPRA φροντίζει να σχεδιάζει μοντέλα με συναίσθημα. Το DNA και οι αξίες της ισπανικής φίρμας εκφράζονται με τον καλύτερο τρόπο στο SUV αμάξωμα του νέου Formentor. Είναι πιο όμορφο από ποτέ, μαγνητίζοντας τα βλέμματα και προκαλώντας αίσθηση στο πέρασμα του. Το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο φροντίζει για τις άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις σου, ενώ όποτε θελήσεις είναι ικανό να σου προσφέρει έντονες συγκινήσεις. Μάθε περισσότερα για το νέο Formentor και μπες στον κόσμο της CUPRA. Της μάρκας που μιλάει στην καρδιά και το συναίσθημα του οδηγού.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...