Αττική: Αυτές είναι οι γραμμές των 30 νέων diesel λεωφορείων – Τα δρομολόγια

Τα 30 πρώτα νέα diesel λεωφορεία από τα συνολικά 211 που θα δρομολογηθούν σε 63 περιαστικές λεωφορειακές γραμμές της Αττικής, ξεκίνησαν τα δρομολόγια τους.

  • -
  • -

Στη διάθεση του επιβατικού κοινού βρίσκονται τα πρώτα 30 λεωφορεία, όλα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Τις επόμενες εβδομάδες θα προστεθούν 66 λεωφορεία, έτσι ώστε, μέσα στο επόμενο εξάμηνο, το σύνολο των 211 νέων λεωφορείων να κυκλοφορεί στην Ανατολική και Δυτική Αττική.

Τα νέα λεωφορεία αρθρωτά και 12μετρα θα καλύπτουν 25 γραμμές στους Δήμους: Κρωπίας, Μαρκόπουλου, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής.

leoforeia

Παράλληλα, συνεχίζεται η προμήθεια και των υπόλοιπων νέων λεωφορείων, που σταδιακά θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα να εκτελούν δρομολόγια στις υπόλοιπες 38 περιαστικές γραμμές της Αττικής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τους εξής Δήμους: Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Ελευσίνας, Ιλίου, Φυλής, Μάνδρας, Χαϊδαρίου, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Κηφισιάς, Διονύσου, Ωρωπού.

Η παραχώρηση του συγκοινωνιακού έργου, βάσει της νέας σύμβασης με την κοινοπραξία που αναδείχθηκε από τον διεθνή διαγωνισμό του ΟΑΣΑ, έχει διάρκεια 8 έτη και όλα τα οχήματα που θα δρομολογηθούν στις γραμμές είναι καινούργια, ντιζελοκίνητα λεωφορεία αστικού τύπου, κατηγορίας EURO VI, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, με χαμηλό δάπεδο, πλήρως προσβάσιμα για όλους τους πολίτες.

leoforeia

Δείτε ακόμη: Αθήνα: Μπήκαμε σε ηλεκτρικό λεωφορείο με 40 βαθμούς – Τι γίνεται με αυτονομία και κλιματισμό;

Τα νέα λεωφορεία που θα εξυπηρετούν την Ανατολική και τη Δυτική Αττική, βρίσκονται στο αμαξοστάσιο του Κορωπίου, το οποίο επισκέφθηκαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

950 νέα λεωφορεία έως το καλοκαίρι του 2025

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, την περασμένη εβδομάδα υπεγράφη σύμβαση για 300 λεωφορεία leasing, το 30% των οποίων θα βρίσκεται στους δρόμους το επόμενο τρίμηνο, και το σύνολο αυτών το επόμενο εξάμηνο.

Επιπρόσθετα, 300 λεωφορεία φυσικού αερίου θα προστεθούν έως το καλοκαίρι του 2025. Συνεπώς, 950 νέα λεωφορεία θα βρίσκονται στους δρόμους της Αττικής σε λιγότερο από ένα έτος από σήμερα. Προφανώς, όλα είναι σύγχρονης τεχνολογίας, αναβαθμίζοντας τις Συγκοινωνίες Αθηνών.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...