Οι Κινέζοι φτιάχνουν αυτοκίνητο που παρκάρει χωρίς μανούβρα – Δείτε πώς το κάνει [video]

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο της IM Motors διαθέτει μια πρωτοποριακή τεχνολογία, που του επιτρέπει να παρκάρει χωρίς να κάνει ούτε μια μανούβρα.

  • -
  • -

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσφέρουν συστήματα υποβοήθησης και αυτόνομης στάθμευσης εδώ και αρκετό καιρό. Η τεχνολογία της IM Motors ξεχωρίζει από κάθε άλλη, αφού επιτρέπει στο όχημα να παρκάρει σαν να γλιστράει πάνω στην επιφάνεια με το πλάι.

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο της κινεζικής εταιρείας διαθέτει ένα πρωτοποριακό σύστημα, κάνοντας το παρκάρισμα κυριολεκτικά παιχνιδάκι. Όπως φαίνεται στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι πίσω τροχοί περιστρέφονται και το αυτοκίνητο κινείται στο πλάι προς τον χώρο στάθμευσης, δίχως ο οδηγός να κάνει το γνωστό εμπρός-πίσω.

Μια προσεκτική ματιά στο βίντεο, δείχνει πως το σύστημα δεν είναι τόσο αυτοματοποιημένο όπως μπορεί να θεωρήσουν πολλοί. Η γυναίκα βγαίνει από την πόρτα του συνοδηγού, αλλά πίσω από το τιμόνι του καμουφλαρισμένου concept υπάρχει οδηγός. Καθώς λοιπόν στρίβει το τιμόνι αριστερά και γυρνούν οι εμπρός τροχοί, αρχίζουν να περιστρέφονται και οι πίσω προς την αντίθετη κατεύθυνση, ώστε το όχημα να κυλίσει ομαλά, θαρρείς και βρίσκεται πάνω σε ράγα.

Δείτε ακόμη: Παρκάρεις με αλάρμ ή φλας; Ο νόμος που πρέπει να μάθεις τώρα

Η IM Motors δεν δίνει περαιτέρω πληροφορίες για την τεχνολογία που εξελίσσει, ούτε για το μοντέλο στην οποία την εφαρμόζει. Πιθανότατα, μπορεί να πρόκειται για μια νέα έκδοση του ηλεκτρικού sedan L6, αλλά η κινεζική μάρκα δεν το επιβεβαιώνει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...