CUPRA Terramar: Ό,τι γνωρίζουμε για το νέο SUV – Είναι το σπορ Tiguan

Σε λίγες ημέρες η CUPRA θα αποκαλύψει επίσημα το νέο μοντέλο της γκάμας της με την ονομασία Terramar, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά τον ανταγωνιστή του VW Tiguan.

  • -
  • -

Η CUPRA επανέρχεται δυναμικά στην κατηγορία των C-SUV, επιβεβαιώνοντας πως το νέο μοντέλο της γκάμας της ονομάζεται Terramar και θα παρουσιαστεί επίσημα στις 3 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ισπανική μάρκα, το αυτοκίνητο έρχεται για να ανεβάσει την CUPRA στην καρδιά της ταχύτερα αναπτυσσόμενης κατηγορίας στην Ευρώπη.

Αποτίνοντας φόρο τιμής στην πίστα Terramar που βρίσκεται στο Sitges, στην οποία η CUPRA παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο, αυτό το SUV είναι ο νέος ήρωας μιας νέας εποχής, που δημιουργήθηκε ακολουθώντας τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, συνδυάζοντας το συναίσθημα και τις επιδόσεις

cupra

Διαθέτοντας το μοναδικό DNA της CUPRA και μια εμφάνιση τολμηρή και γεμάτη αυτοπεποίθηση, ενσωματώνει την επόμενη γενιά της τεχνολογίας eHybrid, εκτενέστερη ψηφιοποίηση και χαρακτηριστικά βιωσιμότητας, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις οδηγικές επιδόσεις.

Το νέο Terramar πατάει στην ίδια πλατφόρμα με το Tiguan

Το νέο Terramar βασίζεται στην αναβαθμισμένη πλατφόρμα MQB του VW Group, την ίδια δηλαδή με το Volkswagen Tiguan. Έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις και μηχανικά μέρη με το SUV της γερμανικής φίρμας, αλλά η σχεδιαστική φιλοσοφία του διαφέρει ριζικά. Το μοντέλο της CUPRA είναι πιο σπορτίφ και δυναμικό, με έντονες γωνίες, άκρως επιθετική μάσκα και αεροδυναμικό σχήμα.

cupra

Στο εσωτερικό δεν περιμένουμε εκπλήξεις, με το οδηγοκεντρικό cockpit, τα σπορ καθίσματα, τα ιδιαίτερα φινιρίσματα, τη στιβαρή κεντρική κονσόλα και τις ψηφιακές οθόνες, να αναδεικνύουν τη μοντέρνα αισθητική του οχήματος.

Διαβάστε επίσης: CUPRA Formentor – Νέοι κινητήρες και τιμές στην Ελλάδα

Όσον αφορά στους κινητήρες, λογικά θα δούμε τους ίδιος με το Tiguan, όπως τον 1.5 eTSI MHEV με τους 130 και 150 ίππους, τον δίλιτρο απόδοσης 204 και 265 ίππων αλλά και τις νέες plug-in hybrid εκδοχές του γερμανικού ομίλου με την ηλεκτρική αυτονομία να αγγίζει τα 100 km. Φυσικά, θα υπάρχει και τετρακίνητη έκδοση.

Η κατασκευή του νέου SUV της CUPRA θα γίνεται στο εργοστάσιο του VW Group στην Ουγγαρία, δίπλα στο Audi Q3. Αναλυτικές λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο, θα δοθούν στις 3 Σεπτεμβρίου.  

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...