Τεράστια φωτιά σε πάρκινγκ με ηλεκτρικά – Κάηκαν πάνω από 50 αυτοκίνητα [video]

Τα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα σε ειδικό χώρο έξω από εργοστάσιο και προορίζονταν για πελάτες. Πάνω από 50 ηλεκτρικά συγκεκριμένης μάρκας κάηκαν ολοσχερώς.

  • -
  • -

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χώρο στάθμευσης του εργοστασίου της Rivian στο Ιλινόις των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη τουλάχιστον 50 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα οχήματα που καταστράφηκαν ήταν μοντέλα R1S και R1T τα οποία προορίζονταν για πελάτες.

fire

Στο εργοστάσιο της αμερικανικής μάρκας έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Επί ώρες οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, αλλά η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου που προκαλούν τα ηλεκτρικά οχήματα. Η φωτιά περιορίστηκε την επόμενη μέρα, αλλά οι πυροσβέστες παρέμειναν στο σημείο λόγω του κινδύνου αναζωπύρωσης.  

fire

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικό πήρε φωτιά μέσα σε πάρκινγκ – Κατέστρεψε 70 αυτοκίνητα [video]

Ευτυχώς κανείς δεν έπαθε το παραμικρό, ενώ ούτε οι εγκαταστάσεις της Rivian υπέστησαν ζημιές. Η εταιρεία ξεκίνησε άμεσα έρευνα ώστε να διαπιστώσει πως ξεκίνησε η πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφέρει επίσημα πόσα αυτοκίνητα καταστράφηκαν, αλλά από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως τουλάχιστον 50 έγιναν αποκαΐδια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...