Volkswagen Amarok Aventura: Οι 4+1 λόγοι που το καθιστούν ως το απόλυτο όχημα του επαγγελματία!

Πόσα αυτοκίνητα μπορούν να λύσουν το πρωί όλες τις επαγγελματικές σου ανάγκες και το βράδυ να μεταμορφωθούν σε ένα πολιτισμένο και premium μοντέλο;

  • -
  • -

Τα pick up έχουν πάψει να αποτελούν αυτοκίνητα ειδικών περιστάσεων και συνθήκων. Σήμερα, δεν αφορούν ένα περιορισμένο κοινό. Φυσικά, αποτελούν εργαλείο δουλειάς για τον επαγγελματία, αλλά επιπλέον απευθύνονται σε όσους λάτρεις της περιπέτειας. Το Volkswagen Amarok ήταν το μοντέλο που έβαλε τις βάσεις για την μεταμόρφωση των pick-up. Συνδυάζει τις δυνατότητες ενός σκληροτράχηλου οχήματος που διαθέτει κορυφαίες ελκτικές-φορτωτικές ικανότητες, με τη lifestyle προσέγγιση και το χαρακτήρα ενός μοντέλου ελευθέρου χρόνου. Η νεότερη γενιά του Amarok ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη και στην έκδοση Aventura η διττή του προσωπικότητα το καθιστά το απόλυτα όχημα για τον επαγγελματία, και όχι μόνο. Και μπορούμε να σας το επιβεβαιώσουμε με 4+1 λόγους, που θα σε κάνουν να βλέπεις τα pick-up με… άλλο μάτι!

Εκπέμπει δυναμισμό και περιπέτεια

Συνήθως, τα περισσότερα pick-up είναι άχρωμα και ογκώδη οχήματα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την επαγγελματική χρήση. Το νέο Amarok επαναπροσδιορίζει τους όρους στην κατηγορία, με τις γραμμές του αμαξώματος να το καθιστούν επιβλητικό, αλλά συνάμα κομψό. Η αισθητική του παραπέμπει σε ένα μοντέρνο SUV, το οποίο έχει πολυχρηστικό χαρακτήρα. Η μοντέρνα επιβλητική μάσκα, αλλά και στοιχεία όπως τα φωτιστικά σώματα στην έκδοση Aventura που κάνουν χρήση τεχνολογίας IQ. Light-LED Matrix, αναδεικνύουν το ιδιαίτερο και σύγχρονο στιλ που αναζητά ο σημερινός επαγγελματίας. Όμως, στη συγκεκριμένη έκδοση, η διαφορά εντοπίζεται στη λεπτομέρεια. Στοιχεία όπως οι ράγες οροφής σε ασημί χρώμα, τα πλαϊνά μαρσπιέ, οι προφυλακτήρες με την ιδιαίτερη σχεδίαση X Design και οι μεγάλοι τροχοί σε διάσταση 20 ιντσών, ενισχύουν την περιπετειώδη πλευρά της προσωπικότητας του. Όπως και την lifestyle πτυχή του, την οποία σίγουρα θα εκτιμήσουν οι λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων και σπορ!

Πολυτελής και μοντέρνα καμπίνα

Μόλις ανοίξεις την πόρτα του εσωτερικού το Amarok Aventura επιβεβαιώνει στο μέγιστο βαθμό, πως πρόκειται για ένα pick-up που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Η εικόνα που θα συναντήσεις είναι αντίστοιχη με αυτή ενός premium σύγχρονου SUV. Η σφραγίδα της Volkswagen εγγυάται την κορυφαία ποιότητα κατασκευής, στοιχείο που αποδεικνύεται από την ποιότητα των υλικών, τη συναρμογή και το φινίρισμα τους. Το πολυτελές περιβάλλον είναι απόλυτα ψηφιακό και δεν πρόκειται να σου λείψει απολύτως τίποτα σε σχέση με οποιοδήποτε μοντέλο της αγοράς. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3’’, αλλά και η κατακόρυφα τοποθετημένη οθόνη αφής των 12’’ καθιστούν την καθημερινότητα στο εσωτερικό του άνετη, αλλά και απόλυτα συνδεδεμένη. Στην έκδοση Aventura, η premium αύρα στο εσωτερικό είναι αντίστοιχη με αυτή που συναντάμε σε κατασκευές υψηλών προδιαγραφών. Το δερμάτινο θερμαινόμενο πολυλειτουργικό τιμόνι, τα θερμαινόμενα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα σε δέρμα «Savona», αλλά και το κορυφαίο ηχοσύστημα με την υπογραφή της Harman Kardon, είναι στοιχεία που θα περίμενε κανείς να αποτελούν μέρος του εξοπλισμού ενός πολυτελούς μοντέλου. Και μάλιστα, στο ευρύχωρο διπλοκάμπινο εσωτερικό του Amarok, το οποίο προσφέρει 879 mm χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, χαρίζοντας έτσι απαράμιλλη άνεση σε πέντε ενήλικες.

Χωρίς τεχνολογικούς συμβιβασμούς

Με το Amarok Aventura οι καθημερινές σου μετακινήσεις και οι επαγγελματικές σου υποχρεώσεις είναι πιο ευχάριστες και ασφαλείς από ποτέ. Το κορυφαίο τεχνολογικό του υπόβαθρο σου επιτρέπει να είσαι απόλυτα συνδεδεμένος και να απολαμβάνεις τις αρετές του ψηφιακού κόσμου, προσφέροντας ασύρματη συμβατότητα με Android Autoκαι Apple CarPlay και διαθέτοντας παράλληλα σύστημα πλοήγησης. Επιπλέον, η νεότερη γενιά των online υπηρεσιών της Volkswagen, «VW Connect» σου παρέχει σημαντικές ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο! Και επειδή το Amarok έχει σημαντικές διαστάσεις, το σύστημα παρακολούθησης περιβάλλοντος χώρου 360 μοιρών με κάμερα οπισθοπορείας φροντίζει να κάνει εύκολη τη ζωή σου σε ελιγμούς και μανούβρες.

Βέβαια, η συμβίωση σου με το νέο Amarok δεν θα είναι μόνο άνετη και ευχάριστη, αλλά απόλυτα ασφαλής σύμφωνα με τα υψηλά στάνταρ της Volkswagen. Για αυτό, φροντίζουν περισσότερα από 25 συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης, τα οποία έχεις στη διάθεση σου! Στη μακρά λίστα της έκδοσης Aventura περιλαμβάνονται συστήματα, όπως υποβοήθησης πέδησης ανάγκης με αναγνώριση πεζών και ποδηλάτων, αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας, adaptive cruise control, διατήρησης και αλλαγής λωρίδας, μέχρι και το Park Assist με υποβοήθηση εξόδου από το χώρο στάθμευσης! 

Μηχανικά μέρη που εγγυώνται αξιοπιστία και απόδοση

Η αποδοτικότητα είναι άμεσα συνυφασμένη με τα pick-up, αλλά και με τα συστήματα κίνησης της Volkswagen. Το νέο Amarok μπορεί να γίνει δικό σου με δύο σύγχρονους κινητήρες πετρελαίου, που προσφέρουν υψηλή απόδοση και σημαντική χιλιομετρική ελευθερία. Στη βάση της γκάμας συναντάμε τον δίλιτρο TDI απόδοσης 205 ίππων, ενώ η κορυφαία έκδοση Aventura κρύβει κάτω από το επιβλητικό αμάξωμα τον 3λιτρο εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα με ψεκασμό common-rail και σύστημα turbo VTG, ο οποίος αποδίδει 240 ίππους! Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η ροπή των 600 Nm, η οποία είναι διαθέσιμη μόλις από τις 1.750 rpm! Συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο των δέκα σχέσεων, αλλά και το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION.

Η παρουσία της εξασφαλίζει ότι κανένας δρόμος δεν είναι απροσπέλαστος για το νέο Amarok. Καμία επιφάνεια δεν μπορεί να σταματήσει το θηριώδες pick-up, με τον οδηγό να έχει στη διάθεση του τέσσερα διαφορετικά προγράμματα, με νεότερη προσθήκη την αυτόματη τετρακίνηση. Φυσικά, όπως κάθε σκληροτράχηλο όχημα εκτός δρόμου, η μετάδοση της κίνησης μπορεί να γίνει επιλεκτικά και από τους πίσω τροχούς, ενώ υπάρχει επιλογή 4H και 4L για τα πιο απαιτητικά περάσματα εκτός δρόμου. Επιπλέον, οι γωνίες προσέγγισης/αποφυγής/ράμπας (30/26/21 μοίρες), σε συνδυασμό με τα 237 mmαπόσταση από το έδαφος, επιτρέπουν στο Amarok να περνάει πάνω από κάθε εμπόδιο! Και αν πρόκειται για υδάτινο πέρασμα, το μυώδες pick-up έχει βάθος διέλευσης στο νερό που αγγίζει τα 800 mm!

Ικανό να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση και ανάγκη σου!

Η πολιτισμένη προσέγγιση και αισθητική του, δεν μεταφράζεται σε υποχωρήσεις όσον αφορά τις επαγγελματικές του ικανότητες. Ο χώρος φόρτωσης των 1.624 mm, με πλάτους 1.277 mm ανάμεσα στους θόλους των πίσω τροχών, επιτρέπει την εγκάρσια ή κατά μήκος τοποθέτησης μία ευρωπαλέτας με διάσταση 1.200x800 mm! Οι σταθεροί κρίκοι πρόσδεσης, τρεις σε κάθε πλευρά, προσφέρουν συνολικό φορτίο έλξης 400 kg, με το ωφέλιμο φορτίο φόρτισης να φτάνει στους 1,19 τόνους! Αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι και το επιτρεπόμενο συνολικό βάρος ρυμουλκούμενου των 6,5 τόνων! Ακόμα, ένα χαρακτηριστικό που το καθιστά ξεχωριστό, είναι το στατικό φορτίο των 350 kg για την οροφή. Κάτι το οποίο σημαίνει πως πολύ εύκολα μπορείς να στήσεις μέχρι και μία σκηνή! Και επειδή το Amarok Aventura έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει κορυφαία λειτουργικότητα, το κάλυμμα του χώρου φόρτωσης είναι ηλεκτρικό, ενώ υπάρχει και φωτισμός LED!

Όχι μόνο ένα pick-up, αλλά ένα ολοκληρωμένο μοντέλο!

Είναι σίγουρο, ότι το νέο Amarok Aventura έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα pick-up σήμερα. Η κορυφαία πρόταση της Volkswagen στην κατηγορία αλλάζει τα δεδομένα, αφού συνδυάζει τα θετικά στοιχεία ενός επαγγελματικού οχήματος, με τις αρετές ενός σύγχρονου και premium SUV. Ο επαγγελματίας θα το λατρέψει, αφού μπορεί να αποτελεί το καθημερινό του αυτοκίνητο, και όχι απλά ένα εργαλείο δουλειάς. Αλλά και όσοι λάτρεις της περιπέτειας, θα το εκτιμήσουν απεριόριστα ως ένα όχημα που εκφράζει την απόλυτη ελευθερία! Μάθε περισσότερα για το νέο Amarok και απόκτησε το σήμερα απολαμβάνοντας 5ετή εγγύηση (ή 100.000 km). Και αν σε ενδιαφέρει το leasing, μέσω του προγράμματος Volkswagen LeasePro μπορείς να το κάνεις δικό σου με μόλις 508 € ευρώ το μήνα!

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...