Ελλάδα: Το Νο1 νησί σε τροχαία – 40 νεκροί μέχρι τον Αύγουστο

Οι νεκροί φέτος στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας έχουν φθάσει ήδη τους 40 από τροχαία δυστυχήματα. Την ίδια στιγμή, η αστυνομία δεν προλαβαίνει να καταγράφει παραβάσεις.

  • -
  • -

Αυτό που συμβαίνει στην Κρήτη, ειδικά φέτος, ξεπερνά κάθε λογική. Στους δρόμους του νησιού, πριν ακόμη βγει ο Αύγουστος, έχουν σκοτωθεί 40 άνθρωποι, με τα σοβαρά τροχαία να αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Οι βασικές αιτίες της «μάστιγας» της Κρήτης είναι οι γνωστές και μη εξαιρετέες: Ο τραγικός ΒΟΑΚ, το απαράδεκτο επαρχιακό οδικό δίκτυο, η αδιαφορία των αρμόδιων φορέων και η έλλειψη οδηγικής παιδείας και κουλτούρας των οδηγών.  

kriti

Το ζήτημα για την Κρήτη είναι πολύ σοβαρό και δεν επιδέχεται καμία δικαιολογία. Το πρόσφατο τραγικό τροχαίο με τα 3 νέα παιδιά στον ΒΟΑΚ, αλλά και ο θάνατος του 33χρονου στο Αλικιανό, ο οποίος επέστρεφε από γλέντι, συμπληρώνουν τη μακάβρια λίστα των νεκρών στο νησί.

Στους δρόμους της Κρήτης, όπως φανερώνουν στα στοιχεία, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Από τους 40 νεκρούς, οι 17 ενεπλάκησαν σε τροχαίο στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, οι 14 στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και οι 9 μέσα στις πόλεις.

Πόσες κλήσεις κόβει η Αστυνομία στην Κρήτη

Στην Περιφέρεια της Κρήτης, η Αστυνομία διενεργεί εντατικούς ελέγχους, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου η κίνηση από τον τουρισμό είναι αυξημένη. Την εβδομάδα από 18 έως 24 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 9.428 οχήματα και οδηγούς, με τα αποτελέσματα να είναι ενδεικτικά της κουλτούρας των οδηγών.

kriti

Σε μια εβδομάδα, η αστυνομία βεβαίωσε 3.301 κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ, με την υπερβολική ταχύτητα, τη μη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας, αλλά και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, να είναι οι συχνότερες παραβάσεις.

Δείτε ακόμη: Πώς οδηγός Porsche σκοτώθηκε από λακκούβα;

Αναλυτικότερα, 403 οδηγοί εντοπίστηκαν να τρέχουν υπερβολικά, 268 να μην φορούν κράνος, 168 να μην χρησιμοποιούν ζώνη ασφαλείας, 106 να είναι μεθυσμένοι, 90 να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα, 106 να προβαίνουν σε αντικανονικούς ελιγμούς, 71 να προσπερνούν παράνομα, 55 να μιλούν στο κινητό τηλέφωνο και 23 να παραβιάζουν το κόκκινο φανάρι.

kriti

Μιλάμε για πολύ σοβαρές παραβάσεις, οι οποίες τιμωρούνται αυστηρά από τον νόμο, αφού θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες. Κι όμως, οι οδηγοί συνεχίζουν να αδιαφορούν πλήρως για τον ΚΟΚ και κυρίως για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου, κάνοντας κυριολεκτικά ό,τι θέλουν στον δρόμο.

Με αυτή τη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης, δυστυχώς πολύ δύσκολα θα μπει «stop» στα τροχαία ατυχήματα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...