Η Xiaomi ζητά τεστ οδήγησης - Αλλιώς δεν πουλά το αυτοκίνητο!

Ενδεχομένως, πολλοί να μπορούν να αποκτήσουν το supercar της Xiaomi αλλά λίγοι, θα είναι σε θέση να το οδηγήσουν… Γι’ αυτό άπαντες, θα πρέπει να περάσουν τα τεστ οδήγησης.

  • -
  • -

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη μέρα που ο τεχνολογικός γίγαντας που ακούει στο όνομα Xiaomi, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την είσοδό του στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το πρώτο της δε ηλεκτρικό μοντέλο, το SU7, κατάφερε μέσα σε λίγες μόλις ώρες από την παρουσίασή του, να πουλήσει περισσότερες από 50.000 μονάδες! Πλέον η Xiaomi βλέποντας «τον δρόμο ανοιχτό και τα σκυλιά δεμένα», αποφάσισε να κάνει την κίνηση ματ. Να ρίξει στην αγορά ένα ηλεκτρικό sportscar υψηλών επιδόσεων, με στόχο να κοντράρει επί ίσοις όροις τις Porsche και Tesla με τις Taycan Turbo GT και Model S Plaid αντίστοιχα…

Ένα supercar 1.547 PS απαιτεί… εκπαίδευση

Το Xiaomi SU7 Ultra μπορεί προς ώρας να είναι πρωτότυπο, θα κυλήσει όμως ως έχει σχεδόν στην παραγωγή λίαν συντόμως. Ο Κινέζος γίγαντας, υποστηρίζει ότι το δημιούργημα του χρειάζεται μόλις 1,97’’ για τα πρώτα 0-100 km/h από στάση, με το ψηφιακό «κοντέρ» του να τερματίζει στα 350 km/h.

Για να επιτύχει αυτά τα «εξωγήινα» νούμερα η Xiaomi τοποθέτησε τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο μεγαλύτερους και έναν μικρότερο. Βέβαια για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο η εταιρεία επέλεξε να ονομάσει «V8» τους δύο ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες και «V6» τον μικρότερο… Η μπαταρία πάντως που τροφοδοτεί με ενέργεια τους τρεις κινητήρες είναι «χωρητικότητας» 101 kWh.

Η Xiaomi φιλοδοξεί με το SU7 Ultra να σπάσει το ρεκόρ στην κλάση των τετράθυρων ηλεκτρικών σεντάν στο Nürburgring τον Οκτώβριο, εκθρονίζοντας από την κορυφή όχι μόνο το ταχύτερο τετράθυρο ηλεκτρικό, που είναι η Taycan Turbo GT της Porsche με χρόνο 7:07.55 λεπτά αλλά και του απόλυτου ηλεκτρικού, του ID.R της VW, που είχε «γυρίσει» την πράσινη κόλαση στα 6:05.336 λεπτά.

Παρότι ακόμα η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την τιμή πώλησης του μοντέλου, φρόντισε να ενημερώσει τους τυχόν ενδιαφερόμενους, ότι για να το κάνουν δικό τους, δε θα πρέπει μόνο να καταβάλλουν τα χρήματα που απαιτούνται αλλά να περάσουν και από «ειδικό σχολείο» για να εκπαιδευτούν στην οδήγηση του αυτοκινήτου!

Δείτε ακόμη: Το απόλυτο αυτοκίνητο ακούει στο όνομα SU7 Ultra και είναι της Xiaomi   

Μάλιστα, φημολογείται πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι προσωπική επιλογή του ισχυρού άνδρα της Xiaomi, του Lei Jun, ο οποίος επιθυμεί όσοι αποκτήσουν το SU7 Ultra να γνωρίζουν πως να «συμπεριφερθούν» σε ένα τόσο δυνατό και γρήγορο αυτοκίνητο. Σωστός…

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...