Η πρώτη τιμή του νέου Audi RS3 – Πότε ξεκινούν οι παραδόσεις

Το πανίσχυρο RS3 αναβαθμίστηκε, έγινε ακόμη πιο γρήγορο και απολαυστικό, με την Audi να ανακοινώνει τόσο την τιμή όσο και την έναρξη των παραδόσεων, τουλάχιστον στην εγχώρια αγορά.

  • -
  • -

Το κορυφαίο hot hatch της κατηγορίας, το Audi RS3, αναβαθμίστηκε σε όλα τα σημεία και είναι έτοιμο να λανσαριστεί στις αγορές της Ευρώπης. Η γερμανική φίρμα βελτίωσε συνολικά το αυτοκίνητο, ειδικά στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, γεγονός που αποδεικνύεται και από τον χρόνο που σημείωσε στην πίστα του Nurburgring, κάνοντας νέο ρεκόρ με 7:33.123.

rs3

Διαθέσιμο ως Sportback και Sedan, το νέο RS3, φέρει νέα μάσκα, νέο splitter εμπρός, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, καινούρια φώτα και επιπλέον carbon στοιχεία. Οι ζάντες 19 ιντσών σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το μοντέλο, με τον διαχύτη πίσω με τις δύο απολήξεις της εξάτμισης να κάνει τη διαφορά.

audi

Το εσωτερικό συνδυάζει ιδανικά την κομψότητα με τη σπορ αισθητική. Το flat bottom τιμόνι με τα δύο κόκκινα κουμπιά για τα προγράμματα RS και τις λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, όπως και τα μπάκετ καθίσματα με δέρμα Nappa, εντυπωσιάζουν από την πρώτη ματιά. Το cockpit είναι ξεκάθαρα οδηγοκεντρικό, με το Audi Virtual Cockpit σε διάσταση 12,3’’ και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να  περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.

400 ίπποι και 0-100 σε 3,8 sec

Κάτω από το καπό φωλιάζει ο κορυφαίος πεντακύλινδρος κινητήρας των 2,5 λίτρων απόδοσης 400 ίππων και 500 Nm ροπή. Η παρουσία του εξασφαλίζει καταιγιστικές επιδόσεις στο γερμανικό μοντέλο, επιτρέποντας του να σημειώνει το 0-100 km/h σε μόλις 3,8 sec, την ώρα που η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 290 km/h. Στην ανανεωμένη εκδοχή, ο χαρακτηριστικός ήχος του 5κύλινδρου συνόλου, είναι ακόμα πιο έντονος, ειδικά στα προγράμματα RS, και ακόμα περισσότερο στην έκδοση με το σύστημα εξαγωγής RS Sport.

rs3

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα το νέο Audi S3 των 333 PS - Πόσο ακριβότερο είναι από τη Γερμανία;

Σε σχέση με το παρελθόν, το νέο RS 3 διαθέτει αναβαθμισμένο torque splitter, το οποίο με τη χρήση νέου αλγορίθμου διαχειρίζεται τα δεδομένα ακόμα πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να αντιδρά πιο αποτελεσματικά σε κάθε είδους συνθήκη. Σύμφωνα με τους Γερμανούς, έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο το φαινόμενο της υποστροφής, χαρίζοντας στο RS 3 βελτιωμένη κατευθυντικότητα και ακρίβεια.

rs3

Οι παραγγελίες για το νέο RS3 άνοιξαν αρχικά από την αγορά της Γερμανίας, με την τιμή εκκίνησης για το Sportback να ορίζεται στα 66.000 ευρώ και το Sedan στα 68.000 ευρώ. Σταδιακά, θα ξεκινήσει να πωλείται και στις υπόλοιπες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Όσο για τις παραδόσεις, προγραμματίζονται να ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...