Νέο Ford Kuga: Τα 6 στοιχεία που θα σε ενθουσιάσουν!

To Ford Kuga έφερε νέα στοιχεία στα C-SUV και η νεότερη γενιά καταφέρνει να αλλάξει τις ισορροπίες σε έξι τομείς.

  • -
  • -

Μέσα σε λίγα χρόνια, το Ford Kuga ξεχώρισε στην πολυπληθή κατηγορία των SUV. Σε ένα segment με πληθώρα επιλογών, κατάφερε να προσφέρει νέα στοιχεία που το καθιέρωσαν στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός, ότι επί σειρά ετών αποτέλεσε το plug-in hybrid μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά! Η νεότερη γενιά του Kuga διατηρεί ακέραιες τις βασικές αξίες που το καθιέρωσαν, αλλά σήμερα ξεχωρίζει σε έξι τομείς, που αναμφίβολα θα προκαλέσουν το ενδιαφέρουν σου και θα σε ενθουσιάσουν

Δυναμικό και εκλεπτυσμένο!

Δύσκολος συνδυασμός, αλλά το σχεδιαστικό τμήμα της Ford κατάφερε με επιτυχία να παντρέψει στο αμάξωμα του Kuga τα δύο αυτά χαρακτηριστικά. Οι γραμμές του αμαξώματος γοητεύουν χωρίς ακραίες επιλογές, ενώ το φαρδύ αμάξωμα με τους μεγάλους θόλους ενισχύει το στοιχείο του δυναμισμού. Η εμπρός επιβλητική κυψελοειδής μάσκα και τα νέα φωτιστικά σώματα το καθιστούν μυώδες και σικάτο, ενώ η ενιαία μπάρα που εκτείνεται στο εμπρός μέρος (Coast-to-Coast LED Lightbar) του χαρίζει μία… φουτουριστική νότα. Το μάτι σίγουρα θα πέσει και στις ζάντες αλουμινίου με τη νέα σχεδίαση, ενώ στην ήδη πλούσια χρωματική παλέτα προστέθηκε το εντυπωσιακό Bursting Green, το οποίο είναι το χρώμα λανσαρίσματος του νέου Kuga και προσφέρεται χωρίς χρέωση!

Εκδόσεις με το δικό τους χαρακτήρα

Το νέο Kuga είναι διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, οι οποίες  δεν διαφοροποιούνται μόνο σε επίπεδο εξοπλισμού. Εξάλλου, αυτός είναι πλούσιος από τη βασική κιόλας εκδοχή! Κάθε μία από αυτές, αναδεικνύει μία διαφορετική προσωπικότητα του μοντέλου που ταιριάζει περισσότερο με το δικό σου χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασία. Η Titanium συνδυάζει άνεση, στιλ και πολυτέλεια, ενώ η ST-Line X απευθύνεται σε όσους αναζητούν περισσότερο τα δυναμικά χαρακτηριστικά και το σπορ χαρακτήρα. Η Active αποτελεί τη νεότερη προσθήκη στη γκάμα του νέου Kuga, η οποία είναι ιδανική για όσους γοητεύονται από τα off-road στοιχεία και την περιπετειώδη προσέγγιση. Τα προστατευτικά του αμαξώματος χαμηλά εμπρός και πίσω, οι ζάντες αλουμινίου διαφορετικής σχεδίασης και η ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (10 mm εμπρός και 5 mm πίσω) αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ένα SUV με ουσιαστικές εκτός δρόμου ικανότητες.

Τεχνολογία αιχμής!

Η Ford έχει θέσει ψηλά τον πήχη όσον αφορά την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών στα μοντέλα της. Το νέο Kuga θα σε εντυπωσιάσει με την πληθώρα τεχνολογιών αιχμής που αποτελούν τον σύντροφο σου στις καθημερινές σου μετακινήσεις. Τα φωτιστικά σώματα κάνουν χρήση τεχνολογίας LED, με τα εμπρός να διαθέτουν τεχνολογία στροφής! Το adaptive cruise control καθιστά ακόμα πιο άνετο και ασφαλές το ταξίδι, προσαρμόζοντας αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα και αυτόματης ακινητοποίησης και διατήρησης του αυτοκινήτου στο κέντρο της λωρίδας! Ακόμα, σου προσφέρει τη δυνατότητα υποβοήθησης στάθμευσης, ενώ η νέα κάμερα των 360 μοιρών σου χαρίζει περιμετρική προβολή του Kuga, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τους ελιγμούς και τις μανούβρες. Για την ασφάλεια σου, η Ford εφοδιάζει το νέο Kuga με καινοτόμες τεχνολογίες, και μάλιστα από το βασικό εξοπλισμό, που καθιστούν το επιβλητικό SUV ως ένα από τα πιο ασφαλή μοντέλα της κατηγορίας. Σε αυτές συναντάμε το σύστημα αποτροπής σύγκρουσης με ηχητική προειδοποίηση και αυτόματο φρενάρισμα, τον έλεγχο επαγρύπνησης του οδηγού, προειδοποίηση και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, όπως και αναγνώριση των οδικών πινακίδων.

Απόλυτα συνδεδεμένο ανά πάσα στιγμή

Η ψηφιακή προσέγγιση είναι μέρος της σημερινής πραγματικότητας, με τη Ford να βρίσκεται παραδοσιακά σε θέση οδηγού, σε επίπεδο συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας. Το νέο Kuga ξεχωρίζει με τη νεότερη γενιά του συστήματος SYNC 4, το οποίο προσφέρει κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας και ευκολία χρήσης! Φυσικά, είναι ασύρματα συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, με όλες τις λειτουργίες να γίνονται μέσω της εντυπωσιακής οθόνης αφής των 13,2’’. Μάλιστα, εφοδιάζεται με ενσωματωμένο μόντεμ 5G για μεγάλες ταχύτητες, υποστηρίζοντας και επικοινωνία με cloud, αλλά και απομακρυσμένες ενημερώσεις!

Εξηλεκτρισμένη γκάμα!

Ο μεγαλύτερος νεοτερισμός στο ανανεωμένο Kuga εντοπίζεται στα μηχανικά μέρη! Το ικανό SUV διαθέτει μία από τις πλέον πολυσυλλεκτικές γκάμες κινητήρων στην αγορά, προσθέτοντας σε αυτή νέα αποδοτικά και εξηλεκτρισμένα σύνολα. Στη βάση της γκάμας συναντάμε τον πολυβραβευμένο Ecoboost των 1.500 cc με απόδοση 150 και 186 ίππους. Η PHEV εκδοχή, έχει υποστεί μία σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις, με τον κινητήρα των 2,5 λίτρων να αποδίδει 243 ίππους, χαρίζοντας στο Kuga επιτάχυνση 0-100 km/h μόλις 7,3 sec! Όμως, στη δική του περίπτωση οι κορυφαίες επιδόσεις συνδυάζονται με εξαιρετική οικονομία καυσίμου, αφού χρειάζεται μόλις 0,9 lt/100 km, τη στιγμή που οι χαμηλές εκπομπές ρύπων το απαλλάσσουν από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας! Και αν θελήσεις, μπορείς να κινηθείς αποκλειστικά με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα, έχοντας στην πόλη αυτονομία που αγγίζει τα 88 km (69 km σε μικτές συνθήκες). 

Η νέα προσθήκη στη γκάμα του Kuga είναι η full hybrid έκδοση, η οποία διατίθεται τόσο με κίνηση στους εμπρός τροχούς, όσο και σε τετρακίνητη εκδοχή, με ισχύ 180 και 183 ίππους, αντίστοιχα. Συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο και εντυπωσιάζει με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου! Το αποδοτικό εξηλεκτρισμένο σύνολο, σου επιτρέπει έως και 64% να κινείσαι με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια σε αστικό περιβάλλον, έχοντας αυτονομία έως και 900 km με ένα ντεπόζιτο καυσίμου!

SUV με ουσιαστικές ικανότητες!

Ένας άσσος στο μανίκι του Kuga ήταν οι δυνατότητες του εκτός δρόμου, στοιχείο που διατηρείται αναλλοίωτο στη νεότερη γενιά. Το μυώδες SUV ποτέ δεν ήταν ένα crossover περιορισμένων δυνατότητων και σήμερα έρχεται σαφώς ενισχυμένο. Οι plug-in και Full Hybrid εκδόσεις έχουν τη μεγαλύτερη ελκτική ικανότητα στην κατηγορία των υβριδικών αυτοκινήτων, έχοντας τη δυνατότητα ρυμούλκησης 2.100 kg! Επιπλέον, μία σειρά από σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης, όπως η επιτήρηση τυφλών σημείων και υποβοήθηση λωρίδας και κάλυψη ρυμουλκούμενου, καθιστούν πιο εύκολη από ποτέ τη μεταφορά με τρέιλερ! Μάλιστα, στην FHEV εκδοχή, το σύστημα τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive αυξάνει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες μετακίνησης εκτός δρόμου.

Απόκτησε το σήμερα!

Το νέο Ford Kuga έχει υποστεί μία ολιστική αναβάθμιση, ενισχύοντας τομείς που το έχουν καθιερώσει ανάμεσα στα SUV. Είναι σίγουρο, πως θα σε συναρπάσει με την ανανεωμένη δυναμική του σχεδίαση, τις καινοτόμες τεχνολογίες, αλλά και τα αποδοτικά σύνολα που θέτουν νέα στάνταρ οικονομίας. Το νέο Ford Kuga αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση της αγοράς, ικανή να καλύψει κάθε σου ανάγκη και επιθυμία. Σήμερα, μπορείς να αποκτήσεις όλες τις εκδόσεις του επιβλητικού SUV, με χρηματοδότηση Ford Finance με επιτόκιο μόλις 2,99%! Επιπλέον, η plug-in εκδοχή είναι διαθέσιμη και με μηνιαίο μίσθωμα μόλις 358 €, μέσω του προγράμματος Ford Lease.

Μάθε τα πάντα για το νέο Ford Kuga

και βρες το

χρηματοδοτικό πρόγραμμα

που σου ταιριάζει ή

το πλάνο χρονομίσθωσης

που σε ενδιαφέρει! Και μη χάσεις την ευκαιρία να επισκεφτείς έναν από τους

εξουσιοδοτημένους έμπορους της Ford

για να το δεις από κοντά.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...