LPG: Πόσα αυτοκίνητα με υγραέριο κυκλοφορούν στην Ελλάδα;

Το LPG είναι ένα από τα πιο οικονομικά καύσιμα για αυτοκίνητα, ενώ αφορά και παλαιότερα μοντέλα, καθώς μπορεί να γίνει μετατροπή εκ των υστέρων. Πόσα αυτοκίνητα με υγραέριο κυκλοφορούν στην Ελλάδα;

  • -
  • -

Το υγραέριο άρχισε να γίνεται δημοφιλές στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έψαχναν τρόπους για να μειώσουν το κόστος των καυσίμων, χωρίς να περιορίσουν τις μετακινήσεις ή να προχωρήσουν σε αγορά νέου αυτοκινήτου, αν και είχε παρουσία στη χώρα μας ήδη από τα προηγούμενα χρόνια.

Αν και η κατανάλωση ενός κινητήρα όταν καίει LPG είναι ελαφρώς μεγαλύτερη συγκριτικά με τη χρήση βενζίνης, η αρκετά χαμηλότερη τιμή του οδηγεί τελικά σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e7e53b899620bda5a2239ee25c85149b.jpg

Τα περισσότερα αυτοκίνητα υγραερίου στην Ελλάδα είναι μετατροπή

Η δημοφιλία του υγραερίου στην Ελλάδα προέρχεται κυρίως από τις μετατροπές σε παλαιότερα οχήματα. Πριν μερικά χρόνια υπήρχαν και αρκετά νέα μοντέλα που έρχονταν με εργοστασιακό σύστημα υγραερίου, όμως σήμερα έχουν απομείνει ελάχιστα, με αποτέλεσμα το μερίδιό του στο μίγμα πωλήσεων νέων αυτοκινήτων να είναι σχεδόν μηδενικό.

Δείτε ακόμα: Πέθανε το υγραέριο, το καύσιμο που αγάπησαν οι Έλληνες – Δεν αγοράζει κανείς

Αφού τα νέα μοντέλα με υγραέριο είναι ελάχιστα, λοιπόν, είναι ελαφρώς άτοπο να κοιτάξουμε στις πωλήσεις για να αποκτήσουμε μία σωστή εικόνα. Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει. Πόσα αυτοκίνητα με υγραέριο κυκλοφορούν στην Ελλάδα;

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/9248d9e69a9ebd3ef943b9fe773470b1.jpg

Πού θα βρούμε πόσα αυτοκίνητα με υγραέριο κυκλοφορούν στην Ελλάδα;

Την απάντηση τη βρίσκουμε στο ευρωπαϊκό παρατηρητήριο εναλλακτικών καυσίμων, το οποίο συμπεριλαμβάνει στα νούμερά που δείχνει τόσο τα αυτοκίνητα που είχαν LPG από το εργοστάσιο, όσο και εκείνα που έγιναν μετατροπή στην πορεία.

Μάλιστα τα νούμερα που έχει το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο εναλλακτικών καυσίμων είναι ιδιαίτερα σύγχρονα και αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα στους ελληνικούς δρόμους, καθώς η τελευταία ενημέρωση έγινε στις 19 Αυγούστου 2024.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/51cdcf00ce4b837b70c996e01e9e3096.JPG

Πόσα αυτοκίνητα με υγραέριο κυκλοφορούν στην Ελλάδα; Ποιο είναι το ποσοστό;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο εναλλακτικών καυσίμων, τα αυτοκίνητα με υγραέριο που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι 219.678, είτε εργοστασιακά, είτε από μετατροπή.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, συνολικά, είναι 6.738.975. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό των αυτοκινήτων με υγραέριο που κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι μόλις 3,26%. 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...