Αυτές είναι οι 10 πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων στα μεταχειρισμένα

O οργανισμός Consumer Reports δημοσίευσε την έρευνα του για τις πιο αξιόπιστες μάρκες στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων την τελευταία 10ετία. Μόλις 2 ευρωπαϊκές στην πρώτη 10άδα.

  • -
  • -

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Consumer Reports έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας του αναφορικά με τις πιο αξιόπιστες εταιρείες στην αγορά των μεταχειρισμένων οχημάτων στις ΗΠΑ.

Ο Οργανισμός, «εξέτασε» αυτοκίνητα ηλικίας 5 έως 10 ετών (2014-2019), με το δείγμα του να ξεπερνά τους 150.000 ιδιοκτήτες μοντέλων. Οι κάτοχοι αυτών των οχημάτων, μοιράστηκαν με τους ερευνητές του Consumer Report τα προβλήματα που αντιμετώπισαν με τα αυτοκίνητα τους αυτά τα χρόνια καθώς και τα χρήματα που δαπάνησαν για τις επισκευές τους.

Οι πιο αξιόπιστες εταιρείες

Από την τελική 26άδα θα διαπιστώσετε και εσείς ότι απουσιάζουν ορισμένα τρανταχτά ονόματα του χώρου. Όπως ενημέρωσε ο Οργανισμός, κάποιες εταιρείες έμειναν εκτός λίστας επειδή δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία, με το δείγμα να είναι στα όρια του στατιστικού λάθους, άρα μη αποδεκτό.

Από τις 26 εν τέλει φίρμες που συμμετέχουν στη λίστα, στην πρώτη 10άδα με τα πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, συναντά κανείς 7 ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, 2 ευρωπαϊκές και μόλις 1 αμερικανική.

Συγκεκριμένα, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Lexus, με συνολική βαθμολογία 75, ακολουθεί η Toyota (72 βαθμοί), τρίτη είναι η Mazda (59 βαθμοί), τέταρτη είναι η θυγατρική της Honda, η Acura (57 βαθμοί), ενώ στην 5η θέση κατατάσσεται η Honda (55 βαθμοί). Τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης 10άδας συμπληρώνουν κατά σειρά οι Buick, BMW, Subaru, Nissan και Mercedes-Benz.

«Εταιρείες όπως η Lexus και η Toyota έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια την αξία και την αξιοπιστία των προϊόντων τους. Τα δεδομένα που έχουμε συγκεντρώσει μαρτυρούν ότι τα αυτοκίνητα των δυο αυτών εταιρειών είναι αξιόπιστα τόσο ως καινούργια όσο και ως μεταχειρισμένα. Και αυτό είναι αξιοσημείωτο.» τόνισε ο Steven Elek, κορυφαίος αναλυτής στον Οργανισμό Consumer Reports.

Οι λιγότερο αξιόπιστες

Στον αντίποδα, η Tesla, η Dodge και η Chrysler βρίσκονται στα χαμηλά πατώματα της κατάταξης. Η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο βρίσκεται κάτω από την Jeep στην 24η θέση εξαιτίας του μεγάλου αριθμού προβλημάτων που ανέφεραν οι ιδιοκτήτες των Model 3, Model S και Model X. Στις δυο εναπομείναντες θέσεις, 25 και 26, συναντάμε όπως προαναφέραμε τις Dodge και Chrysler.

Δείτε ακόμη: Προσοχή σε αυτά τα 10 σημάδια στην αγορά μεταχειρισμένου

Προφανώς, το κατασκευαστικό σκέλος παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στη μακροζωία ενός αυτοκινήτου και στο πόσο εν τέλει αξιόπιστο θα αποδειχθεί στο πέρασμα του χρόνου. Εξίσου σημαντικό όμως είναι το να συντηρεί και κανείς σωστά το όχημα του ώστε να μειώσει ή και να προλάβει τυχόν φθορές. Πάντως οι Ιάπωνες ότι κι αν γίνει, όποια έρευνα και αν δημοσιευθεί, είχαν, έχουν και όπως όλα δείχνουν, θα έχουν, τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα. Νόμος…  

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...