Επίσημο: Μειώνονται τα διόδια στην Αττική Οδό - Δείτε τη νέα τιμή

Από τις 6 Οκτωβρίου τα διόδια στην Αττική Οδό θα μειωθούν. Το επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή είναι η νέα τιμή σε κάθε διέλευση.

  • -
  • -

Λίγο πριν την υπογραφή της νέας σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα, πως τα διόδια στον κεντρικότερο αυτοκινητόδρομο του λεκανοπεδίου θα μειωθούν κατά 0,30 λεπτά του ευρώ.

mitsotakis

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, από τις 6 Οκτωβρίου 2024, τα διόδια στην Αττική Οδό από τα 2,8 ευρώ που κοστίζουν σήμερα θα μειωθούν στα 2,5 ευρώ. «Θα δώσουμε την εξουσιοδότηση για να υπογραφεί η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού. Τα δημόσια ταμεία θα ενισχυθούν με παραπάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία που θα τη διαχειριστεί, αλλά θα υπάρχει και χειροπιαστό όφελος για τους πολίτες, καθώς από τις 6 Οκτωβρίου τα διόδια στην Αττική Οδό θα μειωθούν από τα 2,8 ευρώ στα 2,5 ευρώ. Αυτό είναι ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα για τους πολίτες, ειδικά για αυτούς οι οποίοι χρησιμοποιούν τακτικά τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της πόλης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Μητσοτάκης.

Πόσα km είναι η Αττική Οδός

Η Αττική Οδός έχει μήκος 70 km και αποτελεί  τον περιφερειακό δακτύλιο της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας και τη σπονδυλική στήλη του οδικού δικτύου του Νομού Αττικής. Πρόκειται για έναν αστικού τύπου αυτοκινητόδρομο, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α), ανά κατεύθυνση. Στο μέσον του αυτοκινητόδρομου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κινείται ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/56e663c282a91e124fd1c96149b8e193.jpg

Δείτε ακόμη: Αττική Οδός: Όλες οι κάμερες ταχύτητας της τροχαίας

Επιπλέον, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του οδικού άξονα ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), αφού συνδέει την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας με την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, παρακάμπτοντας το κέντρο της Αθήνας. Ως κλειστός αυτοκινητόδρομος έχει ελεγχόμενες προσβάσεις και αποτελείται από δύο κάθετα, διασταυρούμενα  μεταξύ τους, τμήματα, την Ελεύθερη Λεωφόρο Ελευσίνας – Σταυρού – Σπάτων (Ε.Λ.Ε-Σ-Σ), μήκους περίπου 52 km και τη Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού (Δ.Π.Λ.Υ), μήκους περίπου 13 km. Στην Αττική Οδό εντάσσεται και τμήμα της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω, μήκους περίπου 5 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...