Ακριβότερα 20% τα ηλεκτρικά στις επισκευές τους – Σε σχέση με τα θερμικά

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στις ΗΠΑ, η μέση τιμής επισκευής ενός ηλεκτρικού οχήματος το δεύτερο τρίμηνο του 2024 ήταν 917 $ ακριβότερη σε σύγκριση με τα θερμικά!

  • -
  • -

Παρά την μείωση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ κατά 9,3% τους πρώτους 6 μήνες του 2024, οι χρηματικές απαιτήσεις σε ενδεχόμενη επισκευή αυτών, αυξήθηκε κατά 2,5%, με το συνολικό κόστος, να είναι 20% υψηλότερο σε σύγκριση με των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης!

5.753 $ το μέσο κόστος επισκευής

Όπως διαπίστωσε η έρευνα της εταιρείας Mitchell, ένα ηλεκτρικό όχημα σήμερα στις ΗΠΑ απαιτεί κατά μέσο όρο σε επισκευές ένα ποσό της τάξεως των 5.753 $ τη στιγμή που ένα αντίστοιχο με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα «χρεώσει» τον ιδιοκτήτη του, με 4.806 $.

Παρότι τα ηλεκτρικά έχουν πολύ λιγότερα μηχανικά μέρη, η επισκευή τους σε τυχόν βλάβες είναι υψηλότερου κόστους, ενώ όπως αποδεικνύεται, απαιτούν και περισσότερες εργατοώρες. Επίσης, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου λόγω κατασκευής τους, εάν «χτυπηθούν» καίρια δομικά μέρη του αμαξώματος, όπως για παράδειγμα το πλαίσιο που σε πολλά ηλεκτρικά φιλοξενεί και τις μπαταρίες, το αυτοκίνητο δεν επισκευάζεται!

Όσον αφορά τη φίρμα που εμφανίζει τις περισσότερες επισκέψεις στα συνεργεία αυτή δεν είναι άλλη από την Tesla και τα ηλεκτρικά της μοντέλα Model 3 και Model Y. Κάτι που είναι λογικό εάν αναλογιστούμε ότι τα δυο προαναφερθέντα μοντέλα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι best seller σε επίπεδο πωλήσεων αντιπροσωπεύοντας περισσότερες από τις μισές ταξινομήσεις ηλεκτρικών στις ΗΠΑ.

Δείτε ακόμη: Τα 4 λάθη των οδηγών που προκαλούν ατύχημα

Αυτό που ενδεχομένως να προκαλεί έκπληξη είναι το γεγονός ότι και τα plug-in hybrid αυτοκίνητα έχουν αυξήσει σημαντικά το κόστος επισκευής τους σε σχέση με τα «απλά» θερμικά κατά 12,5% μέσα σε ένα έτος.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...