Το ηλεκτρικό των 15.000 ευρώ – Σε 52 λεπτά πούλησε 10.000 αυτοκίνητα

Είναι σεντάν, είναι ηλεκτρικό, φέρει τεχνολογικά συστήματα αυτόνομης οδήγησης και το κυριότερο, κοστίζει μόλις 15.000 ευρώ!

  • -
  • -

Το Mona M03 της Xpeng δεν έχει αντίπαλο στην κλάση των ηλεκτρικών οχημάτων! Η θυγατρική εταιρεία του κινεζικού κολοσσού ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την τιμή πώλησης του μοντέλου, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό, όχι μόνο τους Δυτικούς κατασκευαστές αλλά και… τους Κινέζους.

Από 15.000 ευρώ η πλούσια εξοπλισμένη βασική έκδοση

Παρά την ασυναγώνιστη τιμή πώλησης του, το ΜO3 της Mona, προσφέρει πλούσιο εξοπλισμό από τη βασική του έκδοση. Για παράδειγμα, όλα τα μοντέλα διαθέτουν μεγάλη πανοραμική γυάλινη οροφή και ηχοσύστημα με 18 ηχεία. Το παρών δίνουν όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας, ενώ ανάλογα με την έκδοση, τα μοντέλα της Mona θα φέρουν και τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης!

Πέραν αυτών, το ΜO3 διαθέτει και τον χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας (cd:0,19) από οποιοδήποτε άλλο σεντάν μαζικής παραγωγής. Το αυτοκίνητο διατίθεται σε δύο επιλογές μπαταρίας, μία 51,8 kWh και την πιο ισχυρή, των 62,2 kWh.

Η ενέργεια από την μπαταρία των 51,8 kWh «οδηγείται» σε έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 190 ίππων με την αυτονομία του μοντέλου να ξεπερνά τα 500 km στον κινέζικο όμως κύκλο μέτρησης CTLC. Με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 62,2 kWh η ισχύς φθάνει τους 215 ίππους, ενώ αυξάνεται και η εμβέλεια κίνησης του μοντέλου, με την Xpeng να υποστηρίζει ότι ξεπερνά τα 600 km.

Δείτε ακόμη: Η ΧPENG Ελλάδα και η στρατηγική του TESLA-killer

Η Xpeng έλαβε περισσότερες από 10.000 παραγγελίες για το Mona M03 μέσα σε μόλις 52 λεπτά από την παρουσίασή του και μένει να δούμε που θα σταματήσει το κοντέρ στην Κίνα γιατί ενδεχομένως να έχουμε μπροστά μας το επόμενο παγκόσμιο best seller. Θυμίζουμε επίσης ότι η Xpeng έρχεται και στην Ελλάδα οπότε ποιος μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα το Mona M03 να πατήσει τους τροχούς του και στη χώρα μας…  

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...