Το Volkswagen Golf που κάνει 142 km με 0 ευρώ βενζίνη - Τιμή στην Ελλάδα

Η βενζίνη στην Ελλάδα είναι πανάκριβη, αποτελώντας βραχνά για όσους πρέπει να χρησιμοποιούν αυτοκίνητο. Το Volkswagen Golf έχει μία έκδοση που κάνει 142 km, χωρίς να κάψει ούτε μία σταγόνα.

  • -
  • -

Η τιμή της βενζίνης αλλά και του diesel στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες σε όλη την Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος κάθε μετακίνησης με αυτοκίνητο είναι δυσβάσταχτο, με τα ποσά να προκαλούν τεράστια επιβάρυνση στα μηνιαία έξοδα των νοικοκυριών.

Το Golf, ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο αγαπημένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, έχει στην γκάμα του μία έκδοση η οποία μπορεί να μειώσει δραματικά την κατανάλωση βενζίνης. Μάλιστα, είναι ικανό να κάνει ακόμα και 142 km, χωρίς να κάψει ούτε σταγόνα καυσίμου.

1-volkswagen-golf-ehybrid-plug-in

Ποιο είναι το Golf που κάνει 142 km χωρίς βενζίνη;

Το Volkswagen Golf που πετυχαίνει αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα είναι η plug in hybrid έκδοση. Η πλήρης ονομασία της είναι Golf Style 1.5 eHybrid 204 PS και αποτελεί μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στην γκάμα του γερμανικού μικρομεσαίου.

Δείτε ακόμα: Τα 5 plug in hybrid SUV με τη μεγαλύτερη αυτονομία – Οι τιμές στην Ελλάδα

Ποιο είναι το plug in hybrid με τη μεγαλύτερη αυτονομία στην Ελλάδα;

Το Volkswagen Golf Style 1.5 eHybrid 204 PS είναι το plug in hybrid με τη μεγαλύτερη αυτονομία στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει ότι το αυτοκίνητο έχει τη δυνατότητα να καλύψει μέχρι και 142 km αποκλειστικά με ρεύμα, αν η μπαταρία του είναι πλήρως φορτισμένη.

2-volkswagen-golf-ehybrid-plug-in

Πώς καταφέρνει να έχει 142 km αυτονομία το Volkswagen Golf Style 1.5 eHybrid 204 PS;

Για να πετύχουν τόσο αυξημένη αυτονομία οι Γερμανοί έκαναν δύο βασικές αλλαγές. Η μία είναι η βελτίωση της αποδοτικότητας του ηλεκτροκινητήρα. Η δεύτερη και σημαντικότερη είναι η τοποθέτηση μεγαλύτερης μπαταρίας.

Η βελτιωμένη αποδοτικότητα του κινητήρα έχει ρίξει την κατανάλωση ρεύματος στις 14,7–15,6 kWh/100 km, ενώ η (εκμεταλλεύσιμη) χωρητικότητα της μπαταρίας ανέρχεται στις 19,7 kWh. Παρόμοιας χωρητικότητας μπαταρίες είχαν τα πρώτα ηλεκτρικά που κυκλοφόρησαν, όπως το Nissan Leaf.

3-volkswagen-golf-ehybrid-plug-in

Πόσο γρήγορα φορτίζει το Volkswagen Golf Style 1.5 eHybrid 204 PS;

Η φόρτιση του Volkswagen Golf Style 1.5 eHybrid 204 PS μπορεί να γίνει από μία απλή οικιακή πρίζα, από AC Wallbox (μέχρι 11 kW), ενώ είναι ένα από τα πολύ λίγα plug in hybrid που μπορούν να φορτίσουν και σε DC ταχυφορτιστή (με ισχύ μέχρι 50 kW). Η φόρτιση σε οικιακή πρίζα διαρκεί 12 ώρες, σε AC Wallbox 2 ώρες και 30 λεπτά, ενώ σε DC ταχυφορτιστή απαιτούνται 26 λεπτά για να πάει από το 10% στο 80%.

5-volkswagen-golf-ehybrid-plug-in

Ισχύς και επιδόσεις του Volkswagen Golf Style 1.5 eHybrid 204 PS

Εκτός από οικονομία το Volkswagen Golf Style 1.5 eHybrid 204 PS προσφέρει και υψηλές επιδόσεις, χάρη στη συνδυαστική ισχύ των δύο μοτέρ. Ο βενζινοκινητήρας είναι στα 1,5 λίτρα με 150 ίππους και ροπή στα 250 Nm, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 85 kW. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 204 ίππους, ενώ η συνδυαστική ροπή αγγίζει τα 350 Nm.

Έτσι, το 1.652 κιλών Volkswagen Golf Style 1.5 eHybrid 204 PS χρειάζεται 7,2 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει αγγίζει τα 220 km/h. Όλα αυτά, με την επίσημη κατανάλωση να είναι στα 0,3 – 0,4 lt/100 km και τους ρύπους στα 7 – 9 gr CO2/km.

Η τιμή του Volkswagen Golf Style 1.5 eHybrid 204 PS στην Ελλάδα είναι 49.950 ευρώ.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...