H Hyundai επανεξετάζει το ηλεκτρικό της πλάνο – Υβριδικά σε όλες τις κατηγορίες

Ένας ακόμη κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας, αποφάσισε να ρίξει νερό στο κρασί του αναφορικά με την ηλεκτρική του μετάβαση και να στραφεί, στην υβριδική τεχνολογία.

  • -
  • -

Οι καιροί αλλάζουν και η Hyundai Motor, ένας εκ των κορυφαίων κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, ανακοίνωσε πως επανεξετάζει τη στρατηγική της στα EV’s.

H κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία προφανώς και δε θα διακόψει τον ηλεκτρικό της μετασχηματισμό αλλά θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα το επόμενο διάστημα στην υβριδική τεχνολογία, εξελίσσοντας συγχρόνως και το υδρογόνο!

Μια νέα πραγματικότητα

Η Hyundai έχει φθάσει σε ένα σημείο που μπορεί για ένα εύλογο διάστημα να τραβήξει χειρόφρενο στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων της. Τα μοντέλα της οικογένειας Ioniq έχουν αποδειχθεί από τα καλύτερα overall ηλεκτρικά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, τόσο σε ότι έχει να κάνει με την αυτονομία και την τάχιστη φόρτιση τους όσο και στο σύνολο τους ως «κατασκευές».

Η Hyundai είναι από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο και μαζί με τις «αδελφές» εταιρείες, Kia και Genesis, αναρριχήθηκαν στην 2η θέση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, πίσω από την Tesla.

Ωστόσο, το κύμα των EV που σάρωσε το 2022 τις ΗΠΑ αλλά και πολλά ακόμα κράτη στον κόσμο φαίνεται πως πλέον… ανακόπτεται. Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την επιβράδυνση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα για να αποφευχθεί το κακό!

Ford, GM, Porsche, Mercedes, VW Group είναι μερικοί μόνο από τους «μεγάλους» που αναθεωρούν τα ηλεκτρικά τους πλάνα, ενώ η Toyota ως γνωστών, ποτέ δεν υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της ηλεκτροκίνησης…

Η Hyundai αναγνωρίζει την ύφεση στης αγορά των EV και βλέπει πως το κινεζικό τσουνάμι των ηλεκτρικών προτάσεων έρχεται απειλητικό και τροποποιεί τη στρατηγική της στα EV ώστε να αντιμετωπίσει τη νέα πραγματικότητα.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης «Investor Day», η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε «μια ευέλικτη απάντηση» για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά.

Η Hyundai εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να πουλά 2 εκατομμύρια EV  ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2030, πλέον όμως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής της. Η Hyundai όπως φαίνεται ακολουθεί τα χνάρια της Toyota και στρέφεται προς την υβριδική τεχνολογία.

14 υβριδικά μοντέλα το 2025

Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει τη νέα και τεχνολογικά προηγμένη γενιά των υβριδικών της συνόλων τον Ιανουάριο του 2025, με τα νέα αυτά υβριδικά συστήματα κίνησης να εφοδιάζουν όλα τα μοντέλα της γκάμας της καθώς και των υπολοίπων εταιρειών που ανήκουν στον όμιλο!

Η υβριδική γκάμα της Hyundai με πιο απλά λόγια θα αποκτήσει 14 συνολικά μοντέλα από 7 που διαθέτει σήμερα, με την κορεατική φίρμα να αναμένει οι πωλήσεις των υβριδικών της μοντέλων να αυξηθούν στα 1,33 εκατ. οχήματα έως το 2028, στόχος 40% υψηλότερος από αυτόν που είχε ανακοινώσει πέρσι η εταιρεία. Φέτος, η Hyundai αναμένει να πουλήσει 510.000 υβριδικά μοντέλα.

Επίσης, η Hyundai ποντάρει πολλά στην ανάπτυξη των μοντέλων EREV. Τα λεγόμενα EV εκτεταμένης εμβέλειας είναι ουσιαστικά τα αυτοκίνητα εκείνα που κινούνται με ηλεκτροκινητήρες, ωστόσο, η μπαταρία ανακτά την ενέργεια της χρησιμοποιώντας έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Δείτε ακόμη: Στα Μετέωρα με Hyundai Ioniq 6

Τα συγκεκριμένα μοντέλα σύμφωνα με τη Hyundai θα είναι σε θέση να προσφέρουν αυτονομία άνω των 900 km χρησιμοποιώντας όμως το ένα τρίτο της χωρητικότητας της μπαταρίας ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου. Τα πρώτα αυτοκίνητα αυτού του είδους θα κάνουν την εμφάνιση τους στις ΗΠΑ το 2027.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...