Τι κοινό έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες της BMW M5 των 727 PS – Δεν είναι τα χρήματα

Όσοι απέκτησαν την 7η γενιά της M5, έχουν σύμφωνα με την BMW, ένα κοινό χαρακτηριστικό. Το οποίο πηγαίνει κόντρα στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου…

  • -
  • -

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που η BMW, παρουσίασε με κάθε επισημότητα την 7η γενιά του θρυλικού πλέον σεντάν υψηλών επιδόσεων της, της M5. Το βαυαρικό μοντέλο με τα 40 χρόνια ιστορίας στις πλάτες του, πέρασε στην τελευταία του version σε μια νέα εποχή, αποκτώντας ένα υβριδικό σύστημα κίνησης εμπνευσμένο από τους αγώνες, που συνδυάζει έναν υψηλόστροφο V8 κινητήρα 4,4 λίτρων με έναν ενσωματωμένο στο οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 18.6 kWh.

Το σύστημα αποδίδει συνολικά 727 PS με ροπή 1.000 Nm, ενώ η θηριώδης ισχύς μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος M xDrive, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση στο αμάξωμα των 2,5 τόνων, σε χρόνο 3,5’’!

Το κοινό χαρακτηριστικό που συνδέει όλους τους κατόχους

Η BMW κατασκεύασε την Μ5 με τη λογική να προσφέρει ένα σεντάν υψηλών επιδόσεων, το οποίο θα μπορεί να κινηθεί με την ίδια ευκολία και ασφάλεια στο δρόμο αλλά και στην πίστα. Παρά το ασύλληπτο βάρος του

Σύμφωνα όμως με την ίδια την BMW η πλειονότητα των αγοραστών της M5 δε θα βιώσει ποτέ την εμπειρία οδήγησης αυτού του «κτήνους» σε μια πίστα! Για την ακρίβεια, ένα ελάχιστο ποσοστό ιδιοκτητών της Μ5 έχει οδηγήσει μία φορά σε κάποιο circuit και από αυτούς, κανένας δεν έχει σκοπό να επιστρέψει!

H Product Manager της M5, Daniela Schmid, σε συνέντευξη που παραχώρησε «ομολόγησε» την πικρή αλήθεια: «Οι πελάτες της M5, σε ένα πολύ μικρό ποσοστό θα οδηγήσουν το αυτοκίνητο για μια μόνο φορά σε κάποια πίστα και δε θα επιστρέψουν ξανά σε αυτήν» για να προσθέσει «Εμείς έχουμε διαβεβαιώσει τους πελάτες μας ότι οποιοδήποτε μοντέλο Μ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πίστα και φυσικά στο δρόμο. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες της Μ5 δεν είναι διατεθειμένοι να εξερευνήσουν τα όρια τους σε κάποια πίστα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Φταίει η ηλικία των αγοραστών της M5;

H Schmid αποκάλυψε το λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό… το παράδοξο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πλειονότητα των αγοραστών της M5 είναι μεσήλικες άνδρες, κατά κύριο λόγο επιχειρηματίες ή υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, οι οποίοι στα νιάτα τους ήταν κάτοχοι άλλων μοντέλων Μ και τώρα καθώς μεγαλώνουν πια επιθυμούν μεν το πολυτελές σεντάν υψηλών επιδόσεων αλλά… για τη βόλτα τους.

Δείτε ακόμη: Τόσο κοστίζει στη χώρα μας η νέα BMW M5

Βέβαια όπως υποστήριξε η Product Manager της M5, Daniela Schmid, αυτή η συνθήκη θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια καθώς στο παιχνίδι μπαίνουν πολύ δυνατά οι Ασιάτες! Στην Ασία, υπάρχει ένα νέο δυναμικό κοινό που έχει αποκτήσει από μικρή ηλικία πάρα πολλά λεφτά μέσω της τεχνολογίας και των συστημάτων πληροφορικής και οι οποίοι αγοράζουν αυτοκίνητα σαν την M5 γιατί καλύπτουν όχι μόνο το status τους αλλά και τις οδηγικές τους ανησυχίες.

      

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...