Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το νέο Renault 5 - Η πρώτη τιμή στην Ευρώπη

Το γαλλικό supermini με το ρετροφουτουριστικό ντιζάιν, το Renault 5, ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά. Πόσο κοστίζει και πότε το αναμένουμε στην Ελλάδα;

  • -
  • -

Είναι αναμφίβολα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και δίχως άλλο πολυαναμενόμενες αφίξεις της χρονιάς. Το Renault 5 -περί ου ο λόγος- είναι το τελευταίο αμιγώς ηλεκτρικό εγχείρημα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που συνδυάζει την πρωτοποριακή τεχνολογία με την οδηγική ευχαρίστηση και το χαμηλό κόστος. Τόσο στην κτήση όσο και στη χρήση…

Μάλιστα, ήδη η αναβίωση της Renault έχει κλέψει τις καρδιές των καταναλωτών οι οποίοι από την πρώτη κιόλας στιγμή της παρουσίασής του, έσπευσαν να το προ-παραγγείλουν με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 50.000!

Από τεχνικής σκοπιάς

To Renault 5 E-Tech είναι το πρώτο μοντέλο της γαλλικής φίρμας που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Ampere. Η AmpR Small, όπως ονομάζεται, επιτρέπει τη βέλτιστη χρήση και τοποθέτηση του ηλεκτρικού συστήματος και της μπαταρίας, προσφέροντας δυναμικά χαρακτηριστικά, χωρίς να εκτοξεύεται το κόστος.

Κάτω τώρα από το εντυπωσιακό περιτύλιγμα του, το Renault 5, εφοδιάζεται με δύο μπαταρίες, χωρητικότητας 40 kWh και 52 kWh. Η πρώτη προσφέρει αυτονομία που ξεπερνάει τα 300 km, ενώ η δεύτερη χαρίζει στο Renault 5 E-Tech εμβέλεια κίνησης που υπερβαίνει τα 400 km.

Σε ότι αφορά τον ηλεκτροκινητήρα, με την μπαταρία των 40 kWh προσφέρει 120 PS με 225 Nm ροπής ή 95 PS με 215 Nm ροπής. Στην μεγαλύτερη έκδοση των 52 kWh η ισχύς σκαρφαλώνει στους 150 ίππους και η ροπή στα 245 Nm, καταφέρνοντας μάλιστα να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 km/h, σε κάτω από 8 sec!

Όσον αφορά την ευρυχωρία στην καμπίνα, το μεγάλο μεταξόνιο εξασφαλίζει σημαντική άνεση, με το πλάτος να αγγίζει τα 1.38m εμπρός και τα 1.36m πίσω. Επιπλέον, πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας είναι ο χώρος αποσκευών των 326 lt, την ώρα που στο εσωτερικό του υπάρχουν επιπλέον 19 lt αποθήκευσης σε διάφορες θήκες. Επίσης, εκτός από άνετο και τεχνολογικά προηγμένο, το νέο Renault 5 E-Tech είναι εξαιρετικά φιλικό προς το περιβάλλον, αφού έχει συνολικό επίπεδο ανακυκλωσιμότητας που αγγίζει το 85%.

Από 29.490 ευρώ στη Γαλλία

Η γαλλική φίρμα ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την έναρξη των πωλήσεων του νέου Renault 5 E-Tech στην εγχώρια αγορά. Σε πρώτη φάση, το ρετρό supermini, διατίθεται σε δυο εκδόσεις (Techno & Iconic Cinq) αμφότερες με τη μεγάλη μπαταρία των 52 kWh με τους 150 PS, έχοντας ως τιμή εκκίνησης τα 29.490 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται το οικολογικό bonus των 4.000 ευρώ).

Αντίστοιχα, και στη Γερμανία όπου ξεκίνησαν οι πωλήσεις του μοντέλου, το Renault 5 E-Tech 52 kWh εκκινεί από τα 32.900 ευρώ χωρίς όμως να υποστηρίζεται από κάποια κρατική επιδότηση στην τιμή του αφού ως γνωστών, στη Γερμανία οι επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικού οχήματος έχουν κοπεί μαχαίρι εδώ και μερικούς μήνες.

Δείτε ακόμη: Το Renault 5 στην πιο extreme εκδοχή του με τα χρώματα της Alpine

Ωστόσο, η Renault θα τηρήσει την υπόσχεσή της για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάτω των 25.000 ευρώ, αφού η βασική έκδοση με τη μικρή μπαταρία των 40 kWh, που θα ακολουθήσει άμεσα στη γαλλική αγορά και από τη νέα χρονιά στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, θα τιμάται στα 24.900 ευρώ!

Στη χώρα μας, η εμπορική πορεία του Renault 5 E-Tech θα ξεκινήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αρχές του 2025. Θυμίζουμε, ότι ο πατριάρχης της οικογένειας, το Renault 5, παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 1972 και διατηρήθηκε στην γκάμα της γαλλικής φίρμας έως και το 1996 γράφοντας τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο πάνθεον της αυτοκίνησης.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...