Από πού προέρχονται τα χρήματα για το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3; Είναι από φόρους;

Η επιδότηση που δίνει η Ελλάδα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ευρώπη. Από πού προέρχονται αυτά τα εκατομμύρια ευρώ; Τα βάζουμε από τους φόρους μας;

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα αυξάνουν τις πωλήσεις και τα μερίδιά τους, με την κρατική επιδότηση από το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 να παίζει κυρίαρχο ρόλο σε αυτό, καθώς τα κάνει σημαντικά φθηνότερα.

Η επιδότηση που έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα με το κινούμαι Ηλεκτρικά 3 φτάνει μέχρι και τα 9.000 ευρώ για τους ιδιώτες και μέχρι τα 6.000 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/7cee8c40a8a0e9db64fcebfbfbda2c06.jpg

Πόσα είναι τα χρήματα για τα ηλεκτρικά από το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3;

Ο προϋπολογισμός του Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 είναι 33 εκατομμύρια ευρώ, με την ΚΥΑ να προβλέπει την δυνατότητα αύξησης αυτού του ποσού μελλοντικά, εφόσον χρειαστεί. Το 90% αφορά αυτοκίνητα, δίκυκλα-moto και microcars, ενώ το 10% των πόρων αφορά τα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Δείτε ακόμα: Τα 10 φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Κάτω από 18.000 ευρώ! Πόσα είναι SUV;

Από πού προέρχονται τα χρήματα για το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3;

Σύμφωνα με την ΚΤΑ, τα χρήματα για το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 προέρχονται από έσοδα πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων. Αν χρειαστεί να προστεθούν χρήματα στο μέλλον, αυτά θα προέλθουν από τους πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων, αλλά και από το περιβαλλοντικό τέλος στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c50b453394a9ae538deb8d4a46533ce1.jpg

Προέρχονται από φόρους τα χρήματα για το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3

Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα για το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 δεν προέρχονται από τους φόρους που πληρώνουμε στο κράτος. Προέρχονται από πόρους οι οποίοι πρέπει ούτως ή άλλως να κατευθυνθούν σε τομείς που προστατεύουν το περιβάλλον.

Η επιδότηση των ηλεκτρικών οχημάτων δεν είναι ο μοναδικός τομέας που τροφοδοτείται από αυτούς τους πόρους, αλλά μόνο ένα κομμάτι τους. Τα έσοδα από πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων τροφοδοτούν κι άλλες περιβαλλοντικές δράσεις.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...