Κατέρρευσαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών στη Γερμανία - H Ευρώπη επιλέγει υβριδικά

Η ευρωπαϊκή αγορά όπως αποδεικνύεται και στη γλώσσα των αριθμών κινείται πλέον σε υβριδικούς… ρυθμούς.

  • -
  • -

Ο Ιούλιος ήταν ένας καλός μήνας σε επίπεδο πωλήσεων για την ευρωπαϊκή αγορά. Μπορεί η αύξηση να ήταν ανεπαίσθητη, μόλις 0,2%, οι ταξινομήσεις όμως έκλεισαν στις 1,03 εκατ. μονάδες, δείγμα ότι η αγορά της Ευρώπης έχει πλέον ένα σταθερά ανοδικό ρυθμό.

Πτώση 37% των πωλήσεων ηλεκτρικών στη Γερμανία

Η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη, η γερμανική, γύρισε για τα καλά την πλάτη της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για την ακρίβεια από τον Δεκέμβρη όπου και τερματίστηκαν οι επιδοτήσεις από την κυβέρνηση για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων, τα BEV μοντέλα εμφανίζουν πτώση μήνα με το μήνα. Τον Ιούλιο έκλεισαν στο -36,8%, σε αντίθεση με τις αγορές της Ολλανδίας και του Βελγίου όπου εμφάνισαν την μεγαλύτερη άνοδο με 8,9% και 44,2% αντίστοιχα. Οριακή, κατά 1% ήταν η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων και στη Γαλλία.

Συνολικά, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων σύμφωνα με τον ACEA μειώθηκαν κατά 10,8%, «κλείνοντας» στις 102.705 ταξινομήσεις, ενώ υποχώρησαν και σε μερίδιο αγοράς από 13,5% σε 12,1%. Συνολικά από τις αρχές του χρόνου, τα BEV, έχουν πουλήσει στην Ευρώπη 815.399 μοντέλα.

Η αγορά πάντως, overall, το πρώτο 7μηνο του 2024 εμφανίζει άνοδο στις ταξινομήσεις της κατά 3,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, έχοντας παραδώσει 6,5 εκατ. νέα αυτοκίνητα!

Τα υβριδικά αυξάνουν συνεχώς μερίδιο αγοράς τους

Σημαντική ήταν η αύξηση των πωλήσεων υβριδικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Ιούλιο, με τα HEV να αυξάνουν το μερίδιο τους από 25,5% σε 32% επί του συνόλου των πωλήσεων στην Ευρώπη! Συνολικά ταξινομήθηκαν 273.000 υβριδικά αυτοκίνητα με τις ισχυρότερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας αλλά και της Ισπανίας, να σημειώσουν διψήφια ποσοστιαία αύξηση.

Τα βενζινοκίνητα μοντέλα υποχώρησαν κατά 7%, αντιπροσωπεύοντας βέβαια το 33,4% του συνόλου της αγοράς, με τα ντίζελ οχήματα να χάνουν κι άλλο έδαφος, κλείνοντας με πτώση 10,1% και μερίδιο αγοράς 12,6%.  

Δείτε ακόμη: Τα 5 αυτοκίνητα που ξεπουλάνε στην Ελλάδα το 2024

Η μείωση της ζήτησης για EV αλλά και οι δασμοί που έχουν επιβληθεί στις κινέζικες εταιρείες και ήδη έχουν αποδώσει καρπούς αφού οι πωλήσεις των Κινέζων κατασκευαστών συμπεριλαμβανομένων των BYD και MG, υποχώρησαν τον Ιούλιο στο 9,9% από 10,2% της που ήταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα, οδηγεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε αλλαγή πλάνων και στροφή… στην υβριδική τεχνολογία.  

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...