Αποκάλυψη από την Κίνα για το Tesla των 25.000 ευρώ – Έρχεται το 2026

Κινεζικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν τα άμεσα σχέδια της Tesla, στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και το ηλεκτρικό των 25.000 ευρώ!

  • -
  • -

Οι Κινέζοι αποκάλυψαν τα σχέδια της Tesla! Η αμερικανική φίρμα προχωρά σε αλλαγές στη γκάμα της αρχής γενομένης με το λανσάρισμα του ανανεωμένου Model Y. Ωστόσο, η είδηση που ταράζει τα νερά έχει να κάνει με τη δημιουργία του πολυαναμενόμενου Tesla των 25.000 ευρώ!

Και 7θέσιο Μodel Y για Ευρώπη

H Tesla λοιπόν όπως αναφέρουν τα μεγαλύτερα κινεζικά μέσα ενημέρωσης θα λανσάρει αρχές του νέου έτους την ανανεωμένη version του Model Y, ενώ λίγους μήνες αργότερα, θα κυκλοφορήσει και τη νέα 7θέσια έκδοση του μοντέλου, η οποία θα πατήσει τους τροχούς της και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με την Late Post, η Tesla επέλεξε μια στρατηγική «μικρών βημάτων» στο best seller μοντέλο της λαμβάνοντας υπόψη της, την τεράστια επιτυχία που έχει σημειώσει το αυτοκίνητο στις διεθνείς αγορές.

Με πιο απλά λόγια, το ανανεωμένο Model Y θα έχει μικρές αισθητικές αλλαγές, δε θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Gen 3.0 όπως φημολογούνταν, με την 7θέσια έκδοση να προσφέρει το κάτι παραπάνω (στους Ευρωπαίους καταναλωτές) σε όσους αναζητούν περισσότερη ευρυχωρία ή πρακτικότητα από το οικογενειακό μοντέλο της Tesla. Βέβαια, δίχως να αλλάξει πολλά στο σχεδιασμό και κυρίως στο τεχνικό του υπόβαθρο η αμερικανική φίρμα εξοικονομεί χρήμα και χρόνο από την παραγωγική διαδικασία.

Η έκπληξη έρχεται το 2026

Η μεγάλη έκπληξη όμως ακούει στο όνομα Tesla των 25.000 ευρώ! Σύμφωνα λοιπόν με τους Κινέζους, το προσιτό ηλεκτρικό, θα είναι ένα ουσιαστικά ένα compact Model Y, το οποίο θα ξεκινήσει να παράγεται στα τέλη του 2025, με τις παραδόσεις του να ξεκινούν, αρχές του 2026.

Σύμφωνα λοιπόν με την Late Post, το baby Model Y, θα προσφέρει στη βασική πισωκίνητη έκδοση του άνω των 450 km αυτονομία, θα έχει τελική ταχύτητα 190 km/h, κι ένα 6,9’’ στο 0-100 km/h από στάση.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Tesla Model Y RWD Long Range

Πέραν της βασικής έκδοσης, τη γκάμα του Tesla των 25.000 ευρώ θα συμπληρώνει και η version Performance. Το πισωκίνητο μοντέλο θα έχει τιμή πώλησης στην Κίνα 24.990 δολαρίων, ενώ η κορυφαία έκδοση θα εκκινεί από τα 34.990 δολάρια.    

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...