Γιατί παραιτούνται συνεχώς κορυφαία στελέχη της Tesla – Τι συμβαίνει στην εταιρεία

Η Tesla έχει χάσει μέσα στο 2024, έξι κορυφαία στελέχη της, με πολλούς ψίθυρους στις ΗΠΑ να κάνουν λόγο πως κάτι ανησυχητικό συμβαίνει στους κόλπους της εταιρείας…

  • -
  • -

Η Tesla του Elon Musk μόλις έχασε άλλο ένα σημαντικό και «παλιό» στέλεχος της. Η αμερικανική φίρμα «αιμορραγεί» χάνοντας ανθρώπινο δυναμικό που ήταν χρόνια στην εταιρεία και τη βοήθησε να εξελιχθεί στην πολυτιμότερη, βάσει χρηματιστηριακής αξίας, εταιρεία στον κόσμο!

Παραιτήθηκε η αντιπρόεδρος της Tesla

Η Sreela Venkataratnam έκανε γνωστό μέσω ανάρτησης της στο LinkedIn ότι αποχωρεί μετά από 11 χρόνια από την εταιρεία προκειμένου να περάσει «ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια της και να επικεντρωθεί στην προσωπική της ευημερία». Η αποχώρηση της Venkataratnam είναι η τελευταία από μια σειρά τουλάχιστον έξι ακόμα κορυφαίων στελεχών που τράβηξαν για άλλες πολιτείες φέτος αφήνοντας την Tesla στα κρύα του λουτρού.

 

Τον Απρίλιο, τρία κορυφαία στελέχη παραιτήθηκαν σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων,  συμπεριλαμβανομένου του Vice President of Investor Relations, Martin Viecha, του Senior Vice President, Drew Baglino και του Rohan Patel, Vice President of Public Policy and Business Development.

Στην αποχαιρετιστήρια ανάρτησή της, η Venkataratnam περιέγραψε το ταξίδι της στην εταιρεία ως «τίποτα λιγότερο από εξαιρετικό». Έγινε μέλος της Tesla όταν η εταιρεία είχε λιγότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα ετησίως, με την κεφαλαιοποίηση της να μην υπερβαίνει τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια και φεύγει αφήνοντας την Tesla με ετήσια έσοδα που προσεγγίζουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια και την αξία της εταιρείας να αγγίζει τα 700 δις (είχε φθάσει και το 1 τρις κατά τη διάρκεια της πανδημίας).

Συνάδελφοι της Venkataratnam της ευχήθηκαν καλή συνέχεια στη ζωή και τη σταδιοδρομία της, ωστόσο, ο Jason Wheeler, πρώην οικονομικός διευθυντής και ανώτερος σύμβουλος στην Tesla από το 2015 έως το 2017, έγραψε κάτω από την ανάρτησή της τα εξής: «Ήταν χαρά μου που συνεργάστηκα μαζί σου σε μια εταιρεία που δεν είναι εύκολες οι συνθήκες εργασίας». Η Venkataratnam απάντησε λιτά και λακωνικά, γράφοντας «Σίγουρα δεν είναι για τους αδύναμους χαρακτήρες. Ήταν υπέροχο που συνεργάστηκα μαζί σου, ειδικά τις πιο σκοτεινές ημέρες».

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα μέσα στην Tesla, η αμερικανική φίρμα δεν είναι και το πιο εύκολο περιβάλλον να εργαστεί κανείς και ειδικά, άνθρωποι με μεγάλες ευθύνες στις πλάτες τους όπως τα εν λόγω κορυφαία στελέχη.

Η κατάσταση μάλιστα μοιάζει να «ζορίζει» πιο πολύ το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι οι πωλήσεις της Tesla έχουν υποχωρήσει, η αξία της εταιρείας έχει μειωθεί κατά 30% τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ το εντυπωσιακό πακέτο αμοιβής των 56 δις δολαρίων που έλαβε ο Musk, φαίνεται πως «χτύπησε» πολύ άσχημα, όχι μόνο στους μετόχους αλλά και σε πολλά κορυφαία στελέχη που θεώρησαν ότι ο ιδρυτής της εταιρείας τους «εκβίασε» τρόπο τινά πως εάν δεν πάρει αυτά τα χρήματα, θα αποχωρήσει άμεσα από την Tesla και δε θα παραδώσει στην εταιρεία το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει!

Δείτε ακόμη: Από ορκισμένοι εχθροί, φίλοι ο Musk και ο Trump!

Επιπλέον δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η εταιρεία δε σέβεται τους εργαζομένους της και την προσφορά τους στην ανάπτυξη της Tesla, με τον πρώην πλέον επικεφαλής της προιοντικής γκάμας της αμερικανικής φίρμας να κάνει λόγο για «απρεπή συμπεριφορά» του Musk απέναντι σε σπουδαίους εργαζομένους.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...