Πόσο καλοί είναι οι Έλληνες στο παρκάρισμα; Τι έδειξε μεγάλη έρευνα

Το παρκάρισμα δεν αποτελεί τυχαία ένα από τα σημαντικότερα μέρη της εξέτασης ενός νέου οδηγού. Πάμε να δούμε πόσο καλοί είμαστε εδώ στην Ελλάδα και που βρισκόμαστε σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

  • -
  • -

Το παρκάρισμα αυτοκινήτου μπορεί να είναι μπελάς είτε είσαι νέος οδηγός είτε είσαι πολλά χρόνια στο τιμόνι. Ενώ απολαμβάνεις την οδήγηση, όταν έρχεται η ώρα να βρεις μια θέση πάρκινγκ σε πιάνει κρύος ιδρώτας και φοβάσαι μήπως γίνεις viral στο YouTube; Σίγουρα δεν είστε οι μόνοι! Είναι μια δεξιότητα που απαιτεί ακρίβεια και υπομονή, αλλά με την εξάσκηση και με κάποια εύκολα tips, μπορείς να γίνεις ειδικός και να παρκάρεις ακόμη και εκεί που θεωρούσες αδύνατο πριν λίγο καιρό.

1

Αλλά ποιοι οδηγοί δυσκολεύονται περισσότερο; Μια νέα έκθεση της Compare the Market AU ανέλυσε δεδομένα αναζήτησης στο Google σχετικά με το «παράλληλο παρκάρισμα» σε όλο τον κόσμο και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  1. Μάλτα: 14,58 ανά 1.000 άτομα
  2. Μονακό: 13,22 ανά 1.000 άτομα
  3. Ισλανδία: 7,99 ανά 1.000 άτομα
  4. Ηνωμένο Βασίλειο: 7,95 ανά 1.000 άτομα
  5. Ανδόρα: 7,49 ανά 1.000 κατοίκους
  6. Πορτογαλία: 6,83 ανά 1.000 κατοίκους
  7. Λιχτενστάιν: 6,06 ανά 1.000 άτομα
  8. Λουξεμβούργο: 4,22 ανά 1.000 άτομα
  9. Εσθονία: 3,99 ανά 1.000 άτομα
  10. Άγιος Μαρίνος: 3,57 ανά 1.000 κατοίκους

Η Μάλτα ηγείται της κατάταξης με τον υψηλότερο αριθμό αναζητήσεων, καταγράφοντας 14.578 αναζητήσεις ανά 1.000 άτομα. Αυτό υποδηλώνει ότι οι Μαλτέζοι οδηγοί βρίσκουν το παράλληλο παρκάρισμα ιδιαίτερα δύσκολο ή ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εκμάθηση αυτής της δεξιότητας στη χώρα.

2

Δείτε ακόμη: Παρκάρεις με αλάρμ ή φλας; Ο νόμος που πρέπει να μάθεις τώρα

Η Ελλάδα κατατάσσεται πολύ χαμηλότερα στη λίστα, στη 36η θέση, με μόλις 0.186 αναζητήσεις ανά 1.000 άτομα. Αυτό υποδηλώνει ότι οι Έλληνες οδηγοί είτε αισθάνονται πιο σίγουροι για τις ικανότητές τους στο παράλληλο παρκάρισμα είτε ότι η ανάγκη για διαδικτυακή καθοδήγηση είναι λιγότερο έντονη σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δείτε ακόμη: Μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο; Πότε είναι νόμιμο;

Αυτά τα στοιχεία επισημαίνουν τα διαφορετικά επίπεδα εμπιστοσύνης στο παράλληλο παρκάρισμα σε όλη την Ευρώπη, αντικατοπτρίζοντας πολιτισμικές διαφορές και συνθήκες οδήγησης. Καθώς οι αστικές περιοχές συνεχίζουν να αναπτύσσονται και οι θέσεις στάθμευσης γίνονται πιο περιορισμένες, η ζήτηση για δεξιότητες παράλληλου παρκαρίσματος είναι πιθανό να παραμείνει σχετική ανησυχία. Ευτυχώς οι σύγχρονες τεχνολογίες όπως οι αισθητήρες και οι κάμερες οπισθοπορίας διευκολύνουν σημαντικά τη διαδικασία κάνοντας ευκολότερο το να αποφευχθούν αχρείαστα χτυπήματα και σημάδια.

Πηγή εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...