Τι είναι ο νεροχύτης στα αυτοκίνητα; Γιατί πρέπει να τον καθαρίσεις πριν τις βροχές

Το καλοκαίρι πέρασε και οι πρώτες βροχές κάνουν ήδη την εμφάνιση τους. Δες τι πρέπει να ξέρεις για το νεροχύτη στο αυτοκίνητό σου, ώστε να μην βρεθείς εκτεθειμένος.

  • -
  • -

Άλλο ένα καλοκαίρι μας αφήνει και το φθινόπωρο… ήρθε. Μαζί του ζυγώνουν και οι βροχές, ξεπλένοντας  τη σκόνη από τους δρόμους και τα τελευταία δείγματα άμμου από το αυτοκίνητο. Αυτή η αλλαγή όμως στις καιρικές συνθήκες, απαιτεί από μέρους μας και μία τυπική συντήρηση στο νεροχύτη του αυτοκινήτου μας. Ναι καλά διαβάσατε… στο νεροχύτη. 

2

Νεροχύτης ονομάζεται το σημείο που καλύπτει το κενό ανάμεσα στο κάτω μέρος του παρμπρίζ και το καπό. Είναι το σημείο που πολλές φορές βρίσκουμε ολόκληρη συλλογή από φύλλα και πευκοβελόνες όταν παρκάρουμε κάτω από κάποιο δέντρο, το οποίο αν το παρατηρήσουμε έχει πληθώρα οπών. Δεν είναι τυχαία η ύπαρξη τους καθώς αυτές οι απορροές υδάτων βοηθούν στην απομάκρυνση του νερού που κυλλά από το τζάμι. Όταν δεν φροντίζουμε για την καθαριότητα τους, η συγκέντρωση φύλλων και πευκοβελονών σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία όπως ρετσίνι και άμμο, μπορεί να οδηγήσει εύκολα στη φραγή αυτών.

Κάτι τέτοιο σίγουρα θα ήταν ιδανικό να αποφευχθεί καθώς αν ο νεροχύτης δεν λειτουργεί σωστά, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο πλημμύρισμα της καμπίνας. Επίσης μπορεί η υγρασία να δημιουργήσει πρόβλημα στα ηλεκτρικά, ενώ η μούχλα που θα σχηματιστεί μετά από λίγο καιρό στο φίλτρο της καμπίνας θα έχει ως αποτέλεσμα μία καθόλου ευχάριστη οσμή να περνά από τους αεραγωγούς στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

3

Γενικότερα, για να καθαρίσουμε αυτή την περιοχή αρχικά μπορούμε να επιστρατεύσουμε αρχικά τα χέρια μας, απομακρύνοντας όλα τα φύλλα που μπορεί να έχουν μαζευτεί. Αν θέλουμε να απαλλαγούμε και από πιο «δύσκολα» φαινόμενα όπως η σκόνη και η άμμος, τότε ένας αεροσυμπιεστής θα βοηθήσει την κατάσταση, ενώ σε πιο δύσκολα περιστατικά ένα πιεστικό με νερό θα λύσει το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Δείτε ακόμη: Πλύσιμο αυτοκινήτου: Πώς θα το καθαρίσω σωστά μετά τις διακοπές

Θυμίζουμε ότι τέτοιου είδους υδροροές βρίσκουμε και άλλα σημεία του αυτοκινήτου, όπως οι πλαϊνές πόρτες ή αυτή του χώρου αποσκευών. Αυτός είναι και ο λόγος που θα βρείτε και σε σημεία όπως αυτά φύλλα και όλα τα συναφή. Σίγουρα η συγκέντρωση μπορεί να μην είναι το ίδιο έντονη όπως στον εμπρός νεροχύτη, αλλά σίγουρα χρειάζεται να τα τσεκάρουμε και να τα καθαρίζουμε τακτικά.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...