Ελλάδα: Ο δρόμος με τις 30 συνεχόμενες φουρκέτες και το πικάντικο όνομα

Η Ελλάδα έχει πολλούς όμορφους δρόμους, αλλά και δύσκολους, αφού τα αμέτρητα βουνά μεταφράζονται σε ατελείωτες στροφές. Όμως, μόνο ένας έχει 30 απανωτές φουρκέτες.

  • -
  • -

Η Ελλάδα είναι μία εξαιρετική χώρα για να οδηγείς (οι πόλεις εξαιρούνται). Αν θέλει κάποιος απλά να μετακινηθεί υπάρχει πλέον ένα μεγάλο δίκτυο από αυτοκινητόδρομους, όμως αν θέλει να ευχαριστηθεί την οδήγηση υπάρχουν και πάμπολλες ορεινές, στριφτερές διαδρομές.

Ανάμεσα σε αυτές τις διαδρομές υπάρχει μία που ξεχωρίζει λόγω φυσικής ομορφιάς, αλλά και λόγω χάραξης. Ένα από τα πιο ωραία αλλά και πιο δύσκολα σημεία αυτής της διαδρομής έχει 30 συνεχόμενες φουρκέτες οι οποίες δημιουργούν αντίξοες συνθήκες, αλλά και μια ευχάριστη πρόκληση.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/46fc571d33f9682621d43ce8d6c6e1cf.jpg

Σε ποια περιοχή της Ελλάδας βρίσκεται ο δρόμος με τις 30 συνεχόμενες φουρκέτες;

Ο δρόμος αυτός βρίσκεται στην κεντρική Πελοπόννησο και για πολλά χρόνια, οι οδηγοί που κινούνταν περιοχή έπρεπε να περάσουν από εκεί για να φτάσουν στον προορισμό τους, αφού δεν υπήρχε κάποια άλλη εναλλακτική.

Δείτε ακόμα: Αυτός είναι ο δρόμος με τις περισσότερες στροφές στον κόσμο!

Επί χρόνια, ο δρόμος αυτός συγκέντρωνε όλη την κίνηση, με τα τροχαία ατυχήματα να είναι πολλά και σοβαρά. Ειδικά τον χειμώνα, η κατάσταση ήταν τραγική και ακόμη και οι πιο έμπειροι οδηγοί, δυσκολεύοντας να τον διασχίσουν με ασφάλεια.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/7180ea2a32136b7ebaff6204cca4c909.jpg

Ποιο είναι το όνομα του δρόμου με τις 30 συνεχόμενες φουρκέτες;

Ο φημισμένος δρόμος που μέχρι και σήμερα αποτελεί μια οδηγική πρόκληση έχει ένα επίσημο όνομα, αλλά και ένα ανεπίσημο. Το επίσημο όνομα είναι παλαιά εθνική οδός Άργους-Τρίπολης. Το ανεπίσημο όνομα κι αυτό με το οποίο τον ξέρουν οι περισσότεροι είναι «κωλοσούρτης». Οι φουρκέτες του «κωλοσούρτη» και οι προσπεράσεις όταν εμπρός τύχαινε φορτηγό ή αγροτικό, είχαν γίνει το ανάθεμα των οδηγών.

Ο δρόμος αυτός περνούσε από τον Αχλαδόκαμπο για να καταλήξει στην Τρίπολη. Οι οδηγοί ήταν υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το στενό αυτό οδικό δίκτυο με τις στροφές των 180 μοιρών, το απαράδεκτο οδόστρωμα, την ελλιπή σήμανση και το χειρότερο, την απουσία προστατευτικών μπαρών για να κινηθούν προς Τρίπολη και νότια Πελοπόννησο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/54c8041502f4356de9529c8e480538d8.jpg

Η παράδοση της σήραγγας του Αρτεμισίου και η νέα εθνική οδός Κορίνθου-Τρίπολης (αυτοκινητόδρομος Μορέας) άλλαξαν το τοπίο στην περιοχή και βελτίωσαν άρδην την οδική ασφάλεια στην περιοχή. Παράλληλα, ο δρόμος-καρμανιόλα του Αχλαδόκαμπου επανασχεδιάστηκε, μεγάλωσε σε αρκετά σημεία, απέκτησε νέα άσφαλτο και επιτέλους μπαριέρες, οπότε όσοι τον χρησιμοποιούν πλέον, να απολαμβάνουν τη μαγευτική θέα προς τον Αργολικό Κόλπο, χωρίς να ρισκάρουν τη ζωή τους.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...