Ελλάδα: Μείωση τιμών σε 5 διόδια - Δείτε σε ποιον μεγάλο δρόμο

Η μείωση των τιμών αγγίζει τα 3 ευρώ συνολικά και αφορά 5 σταθμούς διοδίων σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο της χώρας. Αφορά τόσο τα ΙΧ όσο και τα φορτηγά.

  • -
  • -

Μετά τη μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό, μειώσεις στο αντίτιμο των διοδίων έρχονται και σε άλλο αυτοκινητόδρομο της Ελλάδας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, από την 1η Οκτωβρίου 2024, οι οδηγοί σε συγκεκριμένο κομμάτι του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου θα πληρώνουν λιγότερα χρήματα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/67a7672d0085fbf2d6d9c980b8af9c84.jpg

Η μείωση του κόστους διοδίων στους σταθμούς του αυτοκινητόδρομου είναι οριζόντια τόσο για τους χρήστες ΙΧ όσο και για τους επαγγελματίες. Συνολικά, η έκπτωση αγγίζει τα 3 ευρώ και αφορά όλες τις κατηγορίες οχημάτων με διαφοροποίηση μεταξύ ελαφρών (ΕΟ) και βαρέων οχημάτων (ΒΟ) και συγκεκριμένα:

  • Έκπτωση (ύψους 17%) για τα ελαφρά οχήματα σε όλες τις διελεύσεις, είτε με χρήση πομποδέκτη (οποιασδήποτε Παραχώρησης), είτε με πληρωμή σε λωρίδες με εισπράκτορα (ή αυτόματα μηχανήματα πληρωμής).
  • Έκπτωση (ύψους 5%) για τα βαρέα οχήματα, αποκλειστικά για τις διελεύσεις με χρήση πομποδέκτη (οποιασδήποτε Παραχώρησης).

Σε ποιους σταθμούς θα πληρώνεις λιγότερα διόδια

Το χρονικό διάστημα εφαρμογής του προγράμματος είναι από 1 Οκτωβρίου 2024 έως και 31 Δεκεμβρίου 2025 (περίοδος 15 μηνών) και αφορά στους σταθμούς διοδίων: Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου, Λεπτοκαρυάς και Κλειδιού, καθώς και τα 17 πλευρικά διόδια της περιοχής, με βάση τις εκτιμήσεις των διελεύσεων από τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο, όπου έχει συνυπολογιστεί και το ενδεχόμενο αποκλίσεων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/1064063bdd2fd944920fbcaad8f062af.jpg

Συγκεκριμένα,το όφελος για τους χρήστες ΙΧ από την εφαρμογή του προγράμματος είναι:

  • 2,8 ευρώ για το 2024, καθώς η επιβάρυνση της διέλευσης από τους πέντε σταθμούς μειώνεται από 16,5 (σήμερα) σε 13,7 ευρώ, και
  • 3 ευρώ για το 2025, από 17,4 σε 14,4 ευρώ.

Όσον αφορά στα βαρέα οχήματα, σημειώνεται πως η έκπτωση ύψους 5% στους χρήστες που διαθέτουν πομποδέκτη προστίθεται στην έκπτωση ύψους 7%, η οποία υφίσταται ήδη από τον παραχωρησιούχο.

diodia

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...