Στην Ελλάδα το νέο DS 4 Hybrid – Δείτε τιμές και εκδόσεις

Μετά το DS 3 Hybrid, η DS Automobiles συνεχίζει την πορεία προς τον «εξηλεκτρισμό», διαθέτοντας στην ελληνική αγορά την υβριδική έκδοση του εντυπωσιακού μικρομεσαίου μοντέλου της.

  • -
  • -

Το DS 4 από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε έκλεψε τις εντυπώσεις με την εκλεπτυσμένη εμφάνιση του και τα αποδοτικά κινητήρια σύνολα βενζίνης, diesel, αλλά και plug-in hybrid. Τώρα κάνει ακόμη ένα βήμα προς τον εξηλεκτρισμό του, προσθέτοντας στη γκάμα τις άκρως αποδοτικές ήπια υβριδικές εκδόσεις που είδαμε και στο DS 3, οι οποίες συνδυάζουν την άνεση και την ανεξαρτησία των αμιγώς θερμικών συνόλων με την οικονομία και το φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ των υβριδικών.

1

Το DS 4 Hybrid ξεκινά αθόρυβα χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρική ενέργεια, με μηδενικές εκπομπές CO2, ενώ όταν απαιτηθεί συνδυάζει ταυτόχρονα δύο διαφορετικές μορφές ενέργειας για άνεση και αποδοτικότητα. Συγκεκριμένα, σε μια αστική διαδρομή αρκετών χιλιομέτρων, η τεχνολογία υβριδισμού καθιστά δυνατή την ηλεκτροκίνηση για περισσότερο από το 50% της διαδρομής, με όφελος έως και 40% στην κατανάλωση καυσίμου.

Το σύστημα Hybrid είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί αυτόνομα. Η μπαταρία φορτίζεται αυτόματα κατά την οδήγηση, χωρίς να χρειάζεται να συνδέσετε καλώδια ή να περιμένετε. Καθώς τα στάδια επιβράδυνσης ελέγχονται αυτόματα με σκοπό την ανάκτηση ενέργειας, η χρήση του μηχανικού συστήματος πέδησης περιορίζεται σημαντικά, μειώνοντας τόσο τις φθορές όσο και τις εκπομπές μικροσωματιδίων. Η αθόρυβη λειτουργία του DS 4 Hybrid στην πόλη συμβάλλει θετικά στο περιβάλλον και τους κατοίκους, ενώ για την ασφάλεια των πεζών ένας ελαφρύς θόρυβος (AVAS) παράγεται όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα έως 30 km/h.

2

Το σύστημα  κίνησης αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 136 ίππων και 230 Nm ροπής σε συνδυασμό με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων που ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα 21 kW (29 ίππων) και 55 Nm. Μια μπαταρία 0,9 kWh ιόντων λιθίου τροφοδοτεί το αυτοφορτιζόμενο ηλεκτρικό σύστημα. Είναι τοποθετημένη κάτω από το κάθισμα του οδηγού και συνεπώς δεν επηρεάζει τόσο τον χώρο της καμπίνας επιβατών όσο και τον χώρο των αποσκευών.

Ο βενζινοκινητήρας αποτελεί σημαντικότατη εξέλιξη του κινητήρα PureTech, με ειδική προσαρμογή για το σύστημα Hybrid. Είναι 3κύλινδρος με χωρητικότητα 1.199 cc, αποδίδει 136 ίππους, με 230 Nm ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. Λειτουργεί σε κύκλο Miller, ο οποίος παρέχει υψηλότερη θερμοδυναμική απόδοση και, επομένως, σημαντική μείωση στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2. Ο κινητήρας είναι επίσης εξοπλισμένος με καδένα χρονισμού και νέο υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας για μεγιστοποίηση της αντοχής και της απόκρισης στις χαμηλές στροφές. Η πίεση στο σύστημα τροφοδοσίας έχει επίσης αυξηθεί στα 350 bar.

3

Ο ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη, είναι ενσωματωμένος στο νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων e-DCS6. Με 21 kW (29 ίππους) και μέγιστη ροπή 55 Nm, μπορεί να λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια υπό μέτρια φορτία, χωρίς υποβοήθηση από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Κατά την επιβράδυνση, ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια για την ανάκτηση κινητικής ενέργειας και την τροφοδοσία της μπαταρίας, παρέχοντας ταυτόχρονα ενέργεια για την εκκίνηση του βενζινοκινητήρα.

Σε σύγκριση με το DS 4 PureTech 130 EAT8, στον συνδυαστικό κύκλο WLTP, το DS 4 Hybrid έχει κέρδος σχεδόν 16% σε κατανάλωση (-1,1 λίτρα καυσίμου για κάθε 100 χιλιόμετρα) και μείωση κατά 21 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο (ή -15%) σε 116 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο, και συνεπώς το DS 4 Hybrid δεν υπόκειται σε τέλη κυκλοφορίας. Στην πόλη, η μείωση της κατανάλωσης φθάνει έως και 39%!

Δείτε ακόμη: Δοκιμή DS 7 Diesel 1.5 BlueHDi - Πόσο καίει πραγματικά το premium SUV;

Παράλληλα, το νέο DS 4 HYBRID προσφέρει και βελτιωμένες επιδόσεις: το 0 - 100 km/h καλύπτεται σε μόλις 10,4 δευτερόλεπτα (1,2 ταχύτερα από την έκδοση με τον κινητήρα PureTech 130 EAT8), ενώ τα 1000 μέτρα από στάση καλύπτονται σε 31,7 δευτερόλεπτα (-1,1 δευτερόλεπτα).

Πόσο κοστίζει το DS 4 Hybrid;

Σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο της μάρκας, η νέα υβριδική έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου διατίθεται με 4 πακέτα εξοπλισμού, με τις τιμές να ξεκινούν από τις 35.300 €. Στη γκάμα έχουν προστεθεί και δύο νέα πακέτα, τα PALLAS και ÉTOILE. Ο στόχος είναι να τονιστούν με μεγαλύτερη σαφήνεια τα βασικά χαρακτηριστικά και το κορυφαίο savoir-faire της μάρκας, προσφέροντας επίπεδα εξοπλισμού που ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών. Το βασικό PALLAS διαθέτει μεταξύ άλλων Adaptive Cruise Control Stop & Go, Lane Keep Assist, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, καθώς και κάμερα οπισθοπορείας. Η εξωτερική σχεδίαση, περιλαμβάνει γυαλιστερή μαύρη λάκα στα DS WINGS και στα διακοσμητικά εξάτμισης, ενώ φέρει ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών.

Ακολουθεί ο αναλυτικός τιμοκατάλογος:

  • Hybrid 136 e-DCS6 Pallas – 35.300 €
  • Hybrid 136 e-DCS6 Etoile – 39.500 €
  • Hybrid 136 e-DCS6 Etoile+ – 41.550 €
  • Hybrid 136 e-DCS6 Saint Exupery – 42.900 €
  • 1.5 BlueHDi 130 EAT8 Pallas – 37.250 €
  • 1.5 BlueHDi 130 EAT8 Etoile – 41.700 €
  • 1.5 BlueHDi 130 EAT8 Etoile+ – 45.000 €
  • 1.5 BlueHDi 130 EAT8 Saint Exupery – 47.850 €

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...