Νέο Audi Q5: Πότε έρχεται στην Ελλάδα το γερμανικό premium SUV

Η νέα γενιά του Audi Q5 παρουσιάστηκε με σαφή αναβάθμιση στους τομείς της τεχνολογίας, όπως και της εμφάνισης. Πότε αναμένεται στην ελληνική αγορά;

  • -
  • -

Το Audi Q5 SUV είναι ένα από τα πιο δημοφιλή SUV στη μεσαία κατηγορία στη Γερμανία και την Ευρώπη για περισσότερα από 15 χρόνια. Η γερμανική μάρκα παρουσιάζει τώρα την τελευταία γενιά του best seller: το νέο Q5, το οποίο είναι ακόμα πιο σύγχρονο και δυναμικό. Είναι το πρώτο SUV που βασίζεται στην πλατφόρμα PPC και τροφοδοτείται από αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που έχουν γίνει ακόμα πιο οικονομικοί χάρη στην τεχνολογία MHEV plus. Το Q5 εντυπωσιάζει με ένα μοντέρνο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (infotainment) και την φιλοσοφία λειτουργίας του, τις εξατομικεύσιμες digital υπογραφές φωτισμού και τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Το σπορ SQ5 συμπληρώνει τη νέα γκάμα του μοντέλου στην πρεμιέρα του, ενώ στο μέλλον, θα εμπλουτιστεί με Plug-In Hybrid εκδόσεις.

Πότε έρχεται στην Ευρώπη το νέο Audi Q5;

Τα νέα Audi Q5 και SQ5 θα λανσαριστούν στη Γερμανία, την Ελλάδα και άλλες πολλές ευρωπαϊκές χώρες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2025. Διαθέσιμα για παραγγελία θα είναι από τον Οκτώβρη του 2024 στη χώρα μας, για εκείνους που θέλουν να αποκτήσουν πρώτοι το γερμανικό πολυτελές SUV.

Δείτε ακόμη: Μάθετε περισσότερα για το νέο Audi Q5

Φυσικά οι προπαραγγελίες αφορούν όλες τις εκδόσεις που παρουσιάστηκαν, δηλαδή εκείνη με τον τετρακύλινδρο turbo TFSI βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων με τους 204 ίππους, με τον τετρακύλινδρο diesel 2.0 TDI των επίσης 204 ίππων, όπως και με τον κορυφαίο βενζινοκινητήρα 3.0 V6 TFSI των 367 ίππων. Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι εκδόσεις συνοδεύονται από το αποδοτικό σύστημα τετρακίνησης quattro της Audi, αλλά και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic των 7 σχέσεων. Επίσης είναι ήπια υβριδικοί (mild hybrid) στα 48V, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον βαθμό αποδοτικότητας.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...