Στην Ελλάδα τo SUV της Ford με τα 627 km αυτονομίας – Σε 10’ ανακτά 200 km

Πέραν του θρυλικού ονόματος που το συνοδεύει, το νέο ηλεκτρικό SUV της Ford, προσφέρει μεγάλη αυτονομία και ταχύτατους χρόνους επαναφόρτισης των μπαταριών του.

  • -
  • -

Η Ford αναβίωσε το εμβληματικό Capri και το λανσάρει ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό coupe SUV. Η έκδοση του μοντέλου με τον έναν ηλεκτροκινητήρα αποδίδει 286 PS, ενώ η ροπή που ανέρχεται σε 545 Nm. Οι εν λόγω τιμές εξασφαλίζουν επιδόσεις που είναι εφάμιλλες ενός σπορ αυτοκινήτου, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 6,4’’.

Στον αντίποδα, το Ford Capri AWD ανεβάζει περαιτέρω τον πήχη των επιδόσεων. Προσθέτοντας στην όλη διάταξη του συστήματος κίνησης έναν ακόμα ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται εγκατεστημένος αποδίδει συνδυαστικά 340 PS με ροπή 679 Nm. Ως αποτέλεσμα, το τετρακίνητο Ford Capri είναι σε θέση να ολοκληρώσει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 5,3’’. Εκτός όμως από τις σπορ επιδόσεις, το νέο Ford Capri όμως αποδεικνύεται το ίδιο εξαιρετικό και ως προς την αυτονομία που προσφέρει.

627 Km με μια φόρτιση

Συγκεκριμένα, χάρη στο προηγμένο ηλεκτρικό σύστημα, τις περιορισμένες απαιτήσεις των μονάδων κίνησης σε ηλεκτρική ενέργεια αλλά και τη μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας του (σε εκδόσεις με 77 και 79 kWh), το νέο Ford Capri είναι σε θέση να διανύσει έως και 627 km χωρίς να απαιτηθεί επαναφόρτιση!

Χάρη στο προηγμένο ηλεκτρικό κύκλωμα που υποστηρίζει κάθε είδους φόρτιση τόσο σε εναλλασσόμενο ρεύμα με μέγιστη ισχύ 11 kW όσο και σε συνεχές ρεύμα έως 135 και 185 kW για τις εκδόσεις RWD και ΑWD αντίστοιχα, η μπαταρία «Εκτεταμένης Χωρητικότητας» (Extended Range) του νέου Ford Capri μπορεί να φορτιστεί σε ταχυφορτιστή DC υψηλής ισχύος από 10-80% 3 σε μόλις 26’ για τις εκδόσεις AWD και σε 28’ για τις εκδόσεις με κίνηση στους πίσω τροχούς (RWD).

Πρακτικά, μόλις 10’ ταχείας φόρτισης DC αρκούν ώστε η μπαταρία ιόντων λιθίου του νέου Capri να ανακτήσει την ενέργεια που απαιτείται για την κάλυψη 179 km για την έκδοση RWD και 199 km για την AWD. Από εκεί και πέρα, σε παροχή εναλλασσόμενου ρεύματος με ισχύ 11 kW, η μπαταρία θα φορτίσει από 10-80% σε 5 ώρες και 21 λεπτά (RWD) και 5 ώρες και 25 λεπτά (AWD).

Πληροφορίες για τη φόρτιση της μπαταρίας και την αυτονομία διατίθενται μέσω του λειτουργικού συστήματος Ford SYNC Move του οχήματος, μέσω του οποίου οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να προγραμματίζουν τις επιθυμητές ώρες φόρτισης ώστε να εκμεταλλεύονται τυχόν οικονομικές χρεώσεις (για παράδειγμα, τα χαμηλότερα τιμολόγια κατά τις νυχτερινές ώρες) φροντίζοντας παράλληλα να υπάρχει η απαραίτητη αυτονομία για την ολοκλήρωση των επόμενων ταξιδιών τους.

Επιπλέον, οι οδηγοί μπορούν επίσης να ορίζουν στο όχημά τους τις ώρες κατά τις οποίες σκοπεύουν να αναχωρήσουν, ενεργοποιώντας την λειτουργία pre-conditioning για την επίτευξη της ιδανικής θερμοκρασίας στην καμπίνα του αυτοκινήτου ενώ το όχημα φορτίζεται. Με τον τρόπο αυτό αποθηκεύεται περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια στην μπαταρία του οχήματος.

Δείτε ακόμη: Αναλυτικές τιμές και όλες οι εκδόσεις του νέου Ford Capri

Στον βασικό πλούσιο εξοπλισμό του νέου Ford Capri, οι πελάτες παραλαμβάνουν με την αγορά του αυτοκινήτου το καλώδιο φόρτισης Mode 3 (Type 2, 16A) που επιτρέπει την εύκολη σύνδεση με επιτοίχιους φορτιστές (Wallbox) εναλλασσόμενου ρεύματος στο σπίτι, στη δουλειά ή και σε δημόσια σημεία φόρτισης, ανεξαρτήτως περιορισμού. Το καλώδιο φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) είναι ενσωματωμένο στον σταθμό φόρτισης, οπότε δεν παρέχεται με το αυτοκίνητο.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...