To premium οικογενειακό της DS που καίει πραγματικά 4,3 lt στα 100 km – Η τιμή του

Οι καταναλώσεις που βλέπουμε στα χαρτιά, πολλές φορές δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα. Αυτό εδώ όμως το στιλάτο μικρομεσαίο της DS καταφέρνει να κάψει όσο ένα οικονομικό supermini.

  • -
  • -

Με το κόστος συντήρησης και χρήσης ενός αυτοκινήτου να έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, η εύρεση μίας επιλογής που να καλύπτει πραγματικά τις ανάγκες μας και να μην κοστίζει μία περιουσία στην καθημερινότητα, αποδεικνύεται δύσκολο έργο. Αυτήν τη στιγμή, η αγορά διαθέτει πληθώρα υβριδικών συστημάτων για να διαλέξει κάθε οδηγός την ιδανική για εκείνον πρόταση. Ανάμεσα στα υβριδικά, τα Plug-In Hybrid είναι εκείνα με τα πιο «ηλεκτρικά» χαρακτηριστικά. Και αυτό γιατί έχουν τη δυνατότητα να φορτίσουν και να εξασφαλίσουν δεκάδες χιλιόμετρα αποκλειστικά ηλεκτρικής κίνησης, χωρίς να πάρει μπροστά ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Πόσο οικονομικά είναι όμως στον πραγματικό κόσμο;

Πολλές φορές στα χαρτιά βλέπουμε αξιοζήλευτες τιμές κατανάλωσης που μοιάζουν πολύ καλές για να είναι αληθινές. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που η πραγματικότητα δεν απέχει πολύ από τη θεωρία, χαρίζοντας σε αυτοκίνητα που το μέγεθος και η ισχύς τους δεν θα το επέτρεπαν υπό διαφορετικές συνθήκες, να καίνε όσο οικονομικά supermini.

1

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εντυπωσιακό οικογενειακό μικρομεσαίο της DS που θα δείτε παρακάτω. Πρόκειται για το DS 4 Plug-in Hybrid το οποίο χάρη στο συνδυασμό ενός προηγμένου μοτέρ 1,6 λίτρων και ενός ηλεκτροκινητήρα, αποδίδει 225 ίππους και 360 Nm ροπή, ενώ με τη μπαταρία των 12,4 kWh έχει και ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 60 km.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το νέο SUV CUPRA Terramar - Ο αντίπαλος της BMW X1

1

Δοκιμάζοντας το premium hatchback και γράφοντας μαζί του πάνω από 500 km σε όλες τις συνθήκες, η κατανάλωση που κατέγραψε το trip computer ήταν εξαιρετικά ικανοποιητική. Με μέση τιμή 4,3 lt/100km, το DS 4 κινήθηκε τόσο εντός πόλης αλλά και σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ μέσα σε αυτά τα χιλιόμετρα είχαμε και 3 φορτίσεις της μπαταρίας.

Το γαλλικό μοντέλο μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά στη συντριπτική πλειοψηφία των καθημερινών του μετακινήσεων, χωρίς να καίει σταγόνα υγρού καυσίμου. Για να γίνει αυτό φυσικά, ο οδηγός πρέπει να είναι τυπικός με τις φορτίσεις. Η τιμή για όλα τα παραπάνω; 47.300 € σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο της μάρκας. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για τη νέα ήπια υβριδική έκδοση του μοντέλου που μόλις ήρθε στη χώρα μας.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...