Η MG κέρδισε Toyota, BMW και Volkswagen – Η κίνηση ματ των Κινέζων

Το 2025 ο όμιλος SAIC θα εξοπλίσει τα μοντέλα της MG με μπαταρίες στερεάς κατάστασης αλλάζοντας μια για πάντα τους κανόνες του παιχνιδιού στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  • -
  • -

Το μεγάλο στοίχημα για όλους τους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων, είναι ένα: Ποιος θα παρουσιάσει πρώτος σε μοντέλα μαζικής παραγωγής τις πολυαναμενόμενες μπαταρίες στερεάς κατάστασης. Αυτές δηλαδή, που υπόσχονται να φέρουν την επανάσταση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι Κινέζοι κέρδισαν

Η SAIC, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου, Yu Jingmin, είναι έτοιμη να αφήσει πίσω της κάθε αντίπαλο. Γιατί όπως τόνισε ο εκ των ισχυρών ανδρών του κινεζικού κολοσσού, το 2025, τα μοντέλα όλων των εταιρειών του ομίλου θα είναι σε θέση να εφοδιαστούν με μπαταρίες στερεάς κατάστασης. Ανάμεσα προφανώς σε αυτές τις εταιρείες ανήκει και η γνωστή σε εμάς, MG Motors.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Κινέζοι κέρδισαν τις Toyota, BMW και Volkswagen, οι οποίες καταπιάνονταν εδώ και καιρό με την εξέλιξη των μπαταριών στερεάς κατάστασης. Για την ιστορία, BMW και Volkswagen είχαν δηλώσει ότι θα είναι σε θέση να εφοδιάσουν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα με αυτήν την τεχνολογία στις μπαταρίες έως τα τέλη της δεκαετίας, ενώ η Toyota είχε προχωρήσει πιο πολύ, τονίζοντας πως θα είναι έτοιμη το 2027…

Για να καταλάβετε κάπως καλύτερα τι σημαίνει αυτό, η αδελφή μάρκα του ομίλου SAIC, η IM Motors, έχει ήδη αποκαλύψει στην Κίνα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρίες ημι-στερεάς κατάστασης, το σεντάν L6, το οποίο προσφέρει αυτονομία κίνησης με μία μόλις φόρτιση 1.000 km από μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 133 kWh, ενώ μπορεί να προσθέσει 400 km αυτονομίας σε μόλις 12 λεπτά φόρτισης! Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα είναι ακόμα πιο αποδοτικές από τις αντίστοιχες ημι-στερεάς κατάστασης!

Από το δεύτερο τρίμηνο λοιπόν του 2025 και σύμφωνα με όλα όσα δήλωσε ο Yu Jingmin, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα αρχίσουν να εφοδιάζουν τα ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου SAIC αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού στα EV’s.

Δείτε ακόμη: H Κίνα έκανε το deal του αιώνα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης έχουν διπλάσια ενεργειακή πυκνότητα από τις τρέχουσες, που σημαίνει ότι μπορούν να προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη αυτονομία μικρότερο όγκο, χαμηλότερο βάρος, γρηγορότερους ρυθμούς φόρτισης και… σημαντικά χαμηλότερο κόστος!

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...