Η αστυνομία σταμάτησε οδηγό που κοιμόταν σε Tesla - Βρήκε ναρκωτικά αξίας 100.000 δολαρίων

Αυτό είναι μάλλον το πιο περίεργο περιστατικό που έχουμε ακούσει ποτέ να συμβαίνει πίσω από το τιμόνι ενός Tesla…

  • -
  • -

Κατά καιρούς, έχουμε ακούσει και μεταφέρει σε εσάς, αμέτρητες περιπτώσεις κατόχων Tesla οι οποίοι, κοιμούνται πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου τους, έχοντας ενεργοποιημένο είτε το σύστημα Autopilot είτε την πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία οδήγησης (Full Self-Driving).

Αυτή η περίπτωση όμως που συνέβη προ ημερών στην κομητεία Τζόνστον της Βόρειας Καρολίνας, είναι πρωτόγνωρη, ακόμα για τις αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ. Τουλάχιστον, αυτό υποστήριξε ο τοπικός αρχηγός της αστυνομίας, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Είμαι σε αυτή τη δουλειά πάρα πολλά χρόνια. Νόμιζα ότι τα έχω δει όλα. Διαψεύστηκα όμως…».

Κοιμόταν εν κινήσει, κουβαλώντας ναρκωτικά

Η αστυνομία λοιπόν έλαβε ποικίλες κλήσεις στο «κέντρο», όπου την ενημέρωναν για έναν οδηγό ο οποίος κοιμόταν καθ’ οδόν, στον αυτοκινητόδρομο 70, πίσω από το τιμόνι ενός Tesla. Μια ομάδα της αστυνομίας έσπευσε να δει τι ακριβώς συμβαίνει. Εντόπισαν το αυτοκίνητο και διαπίστωσαν ότι όντως ο οδηγός κοιμόταν.

Παρά τις προσπάθειες που έκαναν για να τον ξυπνήσουν, ο εν λόγω κύριος δεν πήρε «χαμπάρι» με αποτέλεσμα, οι αστυνομικοί να προσπαθήσουν να ακινητοποιήσουν το όχημα. Ένα περιπολικό μπήκε μπροστά από το Tesla, αναγκάζοντας ουσιαστικά έπειτα σχεδόν από 3 km το σύστημα αυτόματης οδήγησης του αυτοκινήτου να σταματήσει, καθότι αναγνώριζε ότι υπήρχε εμπόδιο μπροστά του.

Μόλις κατάφεραν να σταματήσουν το Tesla, ξύπνησαν τον οδηγό, του έκαναν τα απαραίτητα τεστ (για μέθη κτλ.) και προχώρησαν σε έρευνα στο αυτοκίνητο του. Αυτό που βρήκαν όμως τους προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση. Στο πορτπαγκάζ, υπήρχαν δεκάδες κιβώτια με «στιλό» ατμού (για κάπνισμα) γεμάτα όμως με ναρκωτικά αξίας άνω των 100.000 δολαρίων!

Δείτε ακόμη: Τesla πήγε να τρακάρει με τρένο δυο φορές  

Ο εν λόγω κύριος προφανώς συνελήφθη, του απαγγέλθηκαν δεκάδες κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, έως τη δικάσιμο, καταβάλλοντας εγγύηση 50.000 δολαρίων.   

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...