Το πρώτο Volkswagen με τρεις οθόνες στο ταμπλό - Δείτε ποιο είναι

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι γεμάτα οθόνες, όμως τώρα ένα μοντέλο της Volkswagen απέκτησε και τρίτη οθόνη, σε μία θέση που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

  • -
  • -

Όλα τα αυτοκίνητα πλέον έχουν τουλάχιστον μία οθόνη, εκείνη στο κέντρο του ταμπλό μέσω του οποίου λειτουργεί το infotainment, με τις διαστάσεις να ποικίλλουν ξεκινώντας από αρκετά μικρές και φτάνοντας μέχρι πραγματικά μεγάλες.

Η δεύτερη οθόνη που μπήκε σε πολλά αυτοκίνητα και πλέον τη συναντάμε όλο και συχνότερα είναι εκείνη μπροστά από τον οδηγό. Πρόκειται για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, η οποία αντικατέστησε τους κλασικούς, αναλογικούς πίνακες οργάνων που είχαμε συνηθίσει με τις βελόνες.

2-volkswagen-passat-pro-kina-kampina-othoni

Πού αλλού τοποθετούν οθόνες οι εταιρείες στα αυτοκίνητα;

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι πολλές εταιρείες τοποθετούν κι άλλες οθόνες, σε διάφορα σημεία των αυτοκινήτων στα οποία δεν περιμέναμε να δούμε κάτι τέτοιο, όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση ενός ξεχωριστού πάνελ για τον χειρισμό του κλιματισμού.

Δείτε ακόμαΚάτω από 30.000 ευρώ το φθηνότερο ηλεκτρικό Volkswagen – Δείτε τιμή

Μία ακόμα ασυνήθιστη θέση για οθόνη, η οποία έχει αρχίσει να γίνεται σταδιακά πιο δημοφιλής είναι στο κομμάτι του ταμπλό, μπροστά από τον συνοδηγό. Πλέον, τέτοια οθόνη τοποθέτησε και η Volkswagen σε ένα μοντέλο της.

3-volkswagen-passat-pro-kina-kampina-othoni

Πού βρίσκεται η τρίτη οθόνη της Volkswagen στο ταμπλό και τι μέγεθος έχει;

Για την ακρίβεια, η Volkswagen έβαλε οθόνη μπροστά από τον συνοδηγό στο νέο Passat, η οποία χρησιμοποιεί το ίδιο λογισμικό με εκείνη του infotainment που συναντάμε στο κέντρο του ταμπλό.

Η νέα οθόνη έχει διαγώνιο 11,6 ίντσες. Αυτή η διαγώνιος σημαίνει ότι είναι μικρότερη από εκείνη του infotainment που φτάνει τις 15 ίντσες, αλλά είναι μεγαλύτερη από εκείνη του ψηφιακού πίνακα οργάνων η οποία είναι στις 10,3 ίντσες.

4-volkswagen-passat-pro-kina-kampina-othoni

Δημιουργεί πρόβλημα ασφάλειας η τρίτη οθόνη της Volkswagen στο ταμπλό;

Η τοποθέτηση ακόμα μίας οθόνης στα αυτοκίνητα είναι αναμενόμενο να δημιουργεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια, ειδικά από τη στιγμή που ο συνοδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί αυτήν την οθόνη ακόμα κι εν κινήσει.

Προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την ασφάλεια η οθόνη μπροστά από τον συνοδηγό έχει μία ειδική επίστρωση. Όσο το αυτοκίνητο είναι ακίνητο ο οδηγός μπορεί να δει ό,τι προβάλλεται εκεί, όμως μόλις το αυτοκίνητο κινηθεί η οθόνη παύει να είναι ορατή από την πλευρά του οδηγού, ακόμα κι αν το κοντέρ γράψει ταχύτητα κίνησης 1 km/h,.

5-volkswagen-passat-pro-kina

Υπάρχει ακόμα το Volkswagen Passat ως μοντέλο;

Το Volkswagen Passat μπορεί να έχει καταργηθεί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όμως η γερμανική μάρκα παρουσίασε ένα νέο μοντέλο στην Κίνα, το οποίο έχει αναπτυχθεί μαζί με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία SAIC, τον τοπικό συνεργάτη του ομίλου.

Μπορεί η παραπάνω εξέλιξη να αφορά ένα μοντέλο που δεν έρχεται στην Ευρώπη ή στην Ελλάδα, όμως υπάρχουν αντίστοιχες υλοποιήσεις σε μοντέλα των Audi και Porshe. Αυτό σημαίνει ότι αποτελεί πάγια τακτική του ομίλου, οπότε κάποια στιγμή θα το δούμε και στη χώρα μας.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...