Πόσα πρατήρια με υγραέριο υπάρχουν στην Ελλάδα;

Το υγραέριο στην Ελλάδα είναι αρκετά δημοφιλές ως καύσιμο για τα αυτοκίνητα, καθώς εξασφαλίζει χαμηλό κόστος μετακίνησης, όμως πόσα πρατήρια υπάρχουν στη χώρα μας;

  • -
  • -

Μετά τη βενζίνη και το diesel, το υγραέριο είναι το πιο δημοφιλές εναλλακτικό καύσιμο στην Ελλάδα, αν και τα ποσοστά του είναι μικρότερα συγκριτικά με την πεποίθηση που έχει η πλειοψηφία του κοινού.

Κατά συνέπεια, ο αριθμός των πρατηρίων στα οποία μπορεί κάποιος να γεμίσει το αυτοκίνητό του με υγραέριο είναι αρκετά μεγάλος, με τη βενζίνη και το diesel να είναι τα μοναδικά καύσιμα που μπορούν να βρεθούν πιο εύκολα σε κάποιο «βενζινάδικο».

bp-pratirio-ygraerio-igraerio-lpg-antlia

Πόσα αυτοκίνητα με υγραέριο υπάρχουν στην Ελλάδα;

Τα αυτοκίνητα με υγραέριο που κυκλοφορούν στην Ελλάδα το 2024 είναι 219.678, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν υποστεί μετατροπή μετά την αγορά τους, καθώς διαχρονικά τα ποσοστά πωλήσεων των αυτοκινήτων με υγραέριο από το εργοστάσιο δεν ήταν πολύ μεγάλα.

Δείτε ακόμα: Πέθανε το υγραέριο, το καύσιμο που αγάπησαν οι Έλληνες – Δεν αγοράζει κανείς

Δεδομένου ότι το σύνολο του στόλου αυτοκινήτων στην Ελλάδα αποτελείται από 6.738.975 αυτοκίνητα, το ποσοστό των αυτοκινήτων με υγραέριο που κυκλοφορούν στην Ελλάδα περιορίζεται στο 3,26%.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/9248d9e69a9ebd3ef943b9fe773470b1.jpg

Πόσα πρατήρια με υγραέριο υπάρχουν στην Ελλάδα;

Παρά τον σχετικά μικρό αριθμό των αυτοκινήτων με υγραέριο που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, ο αριθμός των πρατηρίων που έχουν το εν λόγω καύσιμο ικανοποιεί. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των πρατηρίων με υγραέριο στην Ελλάδα είναι 1.360.

Το παραπάνω νούμερο το έχουμε επιβεβαιώσει από δύο πηγές. Το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο εναλλακτικών καυσίμων αναφέρει ότι είναι 1.359, ενώ η ιστοσελίδα mylpg.eu αναφέρει ότι είναι 1.361. Η απόκλιση ανάμεσα στις δύο πηγές είναι πολύ μικρή και δεν αλλάζει τη συνολική εικόνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...