Η πρώτη Porsche που αλλάζει χρώμα στο φως – Το ιδιαίτερο υλικό στη βαφή

Η Porsche Asia Pacific και οι experts του τμήματος Porsche Exclusive Manufaktur δημιούργησαν ένα μοναδικό Taycan Turbo S, με μια ειδική βαφή που αλλάζει χρώμα στο φως!

  • -
  • -

Για πρώτη φορά στην Taycan Turbo S Celestial Jade, η Porsche, συνδύασε δύο χρώματα με εφέ Chromaflair. Τα στάδια προετοιμασίας και υλοποίησης ήταν αμφότερα πολύ περίπλοκα και απαιτητικά, με την εξέλιξη αυτού του ιδιαίτερου προγράμματος να διαρκεί περίπου ένα χρόνο. Η δε βαφή που χρησιμοποιήθηκε έγινε αποκλειστικά στο χέρι και χρειάστηκε περίπου 80 ώρες εργασίας.

Ο νεφρίτης… ως βάση

Ο νεφρίτης είναι ένας λίθος που βρίσκεται -προφανώς- στο υπέδαφος της Γης και έχει πράσινες και μπεζ-καφέ αποχρώσεις. Όπως οι περισσότεροι ημιπολύτιμοι λίθοι, έτσι κι ο νεφρίτης, «φορτίζει» κάτω από το φως του ήλιου ή… του φεγγαριού.

Η Porsche εμπνεύστηκε ουσιαστικά από το νεφρίτη για να δημιουργήσει αυτή τη μοναδική και συλλεκτική Taycan Turbo S Celestial Jade. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι one-off, παρουσιάστηκε στη Σιγκαπούρη, αποτίνει φόρο τιμής σε αυτή τη σημαντική περιοχή του πλανήτη μας με τις σπάνιες γαίες και τους μυθικούς συμβολισμούς και μετά από ένα tour που θα κάνει σε ποικίλες τοποθεσίες στη Νοτιοανατολική Ασία θα δημοπρατηθεί για καλό σκοπό μέσα στο 2025.

Οι χρωστικές «ουσίες» του Chromaflair περιέχουν εξαιρετικά λεπτές «νιφάδες» που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το φως ή σύμφωνα με τη «γωνία» που αντικρίζει κανείς το αυτοκίνητο. Αυτές οι «νιφάδες» στη βαφή της Taycan Turbo S Celestial Jade αποτελούνται από ένα αδιαφανές, ανακλαστικό στρώμα από αλουμίνιο, το οποίο στη συνέχεια περιβάλλεται από ένα στρώμα που μοιάζει με γυαλί.

Αυτό το διαφανές στρώμα έχει ποικίλες διαφορετικές αποχρώσεις ανάλογα με το πάχος. Όλες μαζί οι νιφάδες βέβαια δε ξεπερνούν σε πάχος το 1 mm. Για να καταλάβετε κάπως καλύτερα, οι τρίχες στα ανθρώπινα μαλλιά είναι 50 φορές πιο παχιές από αυτές τις νιφάδες. Ως χρωματικός συνδυασμός επιλέχθηκαν το «Urban Bamboo», ένα έντονο πράσινο με κίτρινους και χρυσούς τόνους και το «Shifting Carbon», ένα σκούρο γκρι με μαύρους και μπλε τόνους.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε τη νέα Porsche Taycan 4S

Εκτός από την εντυπωσιακή εξωτερική βαφή Chromaflair, το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης ένα ειδικά σχεδιασμένο λογότυπο και πλήθος ακόμα αλλαγών στα υλικά της καμπίνας του. Το λογότυπο είναι εμπνευσμένο από το «LongMa», ένα μυθικό ον με κεφάλι δράκου και σώμα αλόγου, που σύμφωνα με τις παραδόσεις στην Νοτιοανατολική Ασία πέρα από σύμβολο δύναμης ήταν και οιωνός καλής τύχης.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...